:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #6
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #6
Bron: DVD Info - Datum: 2019-02-20 - Geplaatst door: Didier
Eén van de meest opmerkelijke uitspraken deze week komt van Daniel Radcliffe. Deze is er rotsvast van overtuigd dat er ooit een Harry Potter-reboot komt. We zijn daar ook wel tamelijk zeker van, Radcliffe liet alvast noteren dat ze op hem niet moeten rekenen.Dat blu-ray in de toekomst voor een nichepubliek zal zijn werd deze week pijnlijk bewezen door de beslissing van Samsung die het startsein gaf om het blauwe schijfje links te laten liggen. In de VS stopt Samsung met het maken van blu-rayspelers.Hier is het zoveelste Netflix-verhaal. Na BlacKKKlansman doet Spike Lee er ook eentje voor de streamingdienst. Da 5 Bloods zal die heten en Chadwick Boseman van Black Panther zal erin meespelen. Het verhaal gaat over een aantal soldaten die uit schuldgevoel terugkeren naar de Vietnamoorlog.Ook te verwachten op Netflix: de Breaking Bad-film. Wel is het nog afwachten of Bryan Cranstons Walter White erin zal meespelen, Aaron Paul in ieder geval wel.
 


Als het van Glenn Close afhangt dan komt er een remake van Fatal Attraction. Volgens de actrice zou die dan worden bekeken vanuit het standpunt van de echtgenote Alex die Close erin vertolkte. Als u het zich nog herinnert, Michael Douglas speelde de stoute echtgenoot.
 


Nieuws van Filmfest Gent. Jong internationaal filmmuziektalent krijgt opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. Deze prijs werd in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy en staat gelijk aan 2.500 euro. De composities van de drie finalisten zullen live worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic, o.l.v. Dirk Brossé tijdens de World Soundtrack Awards op vrijdag 18 oktober in de Capitole in Gent.
 


Als het bekijken van trailers een maatstaf zijn, dan wordt Frozen 2 de animatiehit van 2019. De trailer werd op 24 uur 116 miljoen (!) keer bekeken.
 


Het ziet er niet goed uit voor de toekomst van de Pirates Of The Caribbean-films. Eerder werd al bekend gemaakt dat Johnny Depp zijn piratenpak mag inleveren, en nu heeft het scenaristenduo Paul Wernick en Rhett Reese zich uit het project terug getrokken.
 


Deze week overleden : Bruno Ganz. De Zwitserse acteur werd vooral bekend van zijn rol als Adolf Hitler in Der Untergang, maar hij was onlangs ook te zien in The House That Jack Built van Lars Von Trier, maar hij speelde ook in arthouseklassiekers als Der Himmel Uber Berlin. Bruno werd 77.
 


Er komt schot in Bond 25, de iewat stupide naam voor (hmmm) de 25e Bond-film. Vast staat dat de film rond Pasen 2020 in de zalen komt, en er is ook een scenarist gevonden: Scott Z. Burns. De man schreef ook bijv. The Bourne Ultimatum en Contagion. De regisseur van dienst is Cary Fukunaga.
 


De beertjes zijn uitgereikt op het filmfestival van Berlijn. Het Duitse filmfestival dat wordt voorgezeten door Juliette Binoche en heeft een uitgesproken arthousekarakter en dat was dit jaar niet anders. De Zilveren Beer (juryprijs) voor Beste Film ging naar het controversiële Grâce À Dieu van François Ozon. De Gouden Beer aka Beste Film werd Synonymes van Nadav Lapid. Beste Regisseur werd Angela Schanelec voor Ich War Zuhause, Aber. Beste Actrice werd Yong Mei voor So Long, My Son en voor die zelfde film werd Wang Jingchun als Beste Acteur gekozen.
 


Cinema Palace op de Anspachlaan in Brussel heeft op zondag 10 februari zijn 100.000ste bezoeker over de vloer gekregen. De onafhankelijke bioscoop Palace opende een jaar geleden de deuren en zette sindsdien in op een programmatie die gericht is op kwaliteit. Cinema Palace projecteert “arthouse” films, films voor het grote publiek, documentaires en kortfilms. Bovendien organiseert Palace talrijke evenementen, onder andere tentoonstellingen, festivals en concerten. Cinemapersoonlijkheden zoals Jacques Audiard, Gérard Depardieu, Charlotte Rampling, Gaspard Noé en Yann Arthus-Bertrand werden ontvangen tijdens avant-premières. Het team van Palace viert de eerste verjaardag van de bioscoop op 2 maart. De avant-première van de gerestaureerde kopie van David Lynch’s meesterwerk Lost Highway wordt dan vertoond.
 


MOOOV opent dit jaar het jaarlijkse filmfestival met het komische Tel Aviv On Fire, de derde speelfilm van Sameh Zoabi. MOOOV Filmfestival staat dit jaar in het teken van India en loopt van 23 april tot 5 mei 2019 op 7 locaties in Vlaanderen: Beringen, Brugge, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout. Het volledige programma en alle aanwezige internationale gasten worden in maart bekend gemaakt.
 


Vers van de Hollywoodpers. Volgens geruchten (die waarschijnlijk waar zijn) wordt Armie Hammer de nieuwe Batman. Eerder dit jaar had Ben Affleck laten weten dat het vleermuizenavontuur voor hem is afgelopen.
 


Regisseur Daniel Farrand kreeg heel wat kritiek te verwerken toen hij de trailer van The Haunting Of Sharon Tate vrijgaf omdat die geluidsfragmenten van moordenaar Charles Manson bevat. Er is nu een nieuwe trailer online en de film met Hilary Duff moet binnenkort het levenslicht zien.
 


Superhelden hebben niet altijd een eeuwig leven, zeker niet als je The Punisher bent. Na twee seizoen gooit Netflix het doek over de serie.Recent nieuws van dezelfde bron