:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #7
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #7
Bron: DVD Info - Datum: 2019-03-04 - Geplaatst door: Didier
Het filmnieuws van de week kwam uiteraard uit de Oscar-stal. Wie dacht dat het een overrompeling zou worden voor alleen maar Roma en The Favourite was er toch enigszins aan voor de moeite, want de beeldjes werden “evenredig” verdeeld. De grootste verrassing, tot grote ergernis van Spike Lee en naderhand heel wat anderen, was die voor Beste Film: Green Book. Rami Malek werd Beste Acteur voor Bohemian Rhapsody, terwijl Olivia Coleman de Beste Actrice werd in The Favourite. Alfonso Cuarón werd dan weer Beste Regiseur voor Roma die ook de prijs voor de Beste Buitenlandse Film en Beste Cinematografie won. Spider-Man: Into the Spider-Verse was de Beste Animatiefilm en ook Mahershala Ali en Regina King kregen een beeldje voor op de schouw.



Nog meer beeldjes deze week, maar dan wel van een ander kaliber: de Razzies, de prijzen voor de slechtste films. Holmes & Watson werd de Slechtste Film van 2018. Slechtste Regisseur werd Etan Cohen en Slechtste Actrice werd Melissa McCarthy voor The Happytime Murders en Life Of The Party. Donald Trump kreeg er één om zichzelf te spelen.



Regisseur Stanley Donen verliet deze week de aardbol. Hij werd 94 en is natuurlijk onsterfelijk voor het maken van Singin’ In The Rain, Seven Brides For Seven Brothers, Funny Face, Charade en voor wie van 80’s comedys houdt: Blame It On Rio.



Ellen Page laat nog altijd Hollywood beven. De actrice beweert in interviews dat heel wat van haar Hollywood-collega’s haar de raad gaven om zich niet te outen. Volgens Page werd ze zelfs onder druk gedwongen om jurken en hoge hakken te dragen tijdens evenementen en fotoshoots. Go Ellen go!



Deze week dook op YouTube een nieuwe trailer op van A Clockwork Orange en dat komt omdat de cultfilm van Stanley Kubrick, en gebaseerd is op de roman van Anthony Burgess, terug in de zalen komt.



Welke snoeshaan zei daar ook al weer dat blu-ray’s kopen geen zin heeft? Binnenkort verschijnt op het prestigieuze Criterion een nieuwe print van Blue Velvet van David Lynch, met daarop 51 (!) minuten film die in het origineel uit 1986 niet gebrukt zijn.



Of we het echt willen of niet laten we in het midden, maar na het nieuwe jasje dat Halloween kreeg, liet Blumhouse verstaan dat ze ook interesse hebben in een reboot van Friday The 13th, Hellraiser en Scream.



Een echte tip voor filmnerds is de Vlaamse podcast Gremlins Strike Back. Twee keer per maand zorgen Sven, Maarten en Bart voor meer dan twee uur informatief gelul over alles wat met film te maken heeft. Hilarisch grappig, en vol weetjes. Gremlins Strike Back vind je op de meeste populaire streamingdiensten.



The Lost Boys komen terug, maar dan wel in een televisieserie. In de hoofdrol kun je Tyler Posey, Kiele Sanchez, Medalion Rahimi en Dakota Shapiro zien. De pilootfilm zal worden geregisseerd door Catherine Hardwicke die ook de eerste film uit de Twilight-franchise deed.



Netflix probeert de populariteit van Kevin Costner te reanimeren. Binnenkort speelt hij samen met Woody Harrelson in The Highwaymen als één van de twee Texas Rangers die Bonnie Parker and Clyde Darrowin de boeien sloegen. Costner zal binnenkort ook te zien zijn in de thriller Let Him Go met Diane Lane.



Ook terug op het witte doek: Mel Gibson. Mel is binnenkort samen met Vince Vaugh te zien in de politiefilm Dragged Across Concrete van S. Craig Zahler die we kennen van Brawl In Cell Block 99.



Tekenfilmseries waar wij wel zouden willen voor thuis blijven: de Gremlins. Alles ziet er naar dat Gizmo en zijn vriendjes terug komen, nadeel is wel dat de serie zal aangeboden worden door WarnerMedia: de nieuwe streamingdienst van Warner. Op hoeveel streamingdiensten zullen wij ons nog moeten abonneren?



Na Thor mag Chris Hemsworth in de huid kruipen van de Amerikaanse worstelaar Hulk Hogan. De biopic zal geregisseerd worden door Todd Philipps. En sorry dat wij steeds maar hetzelfde liedje herhalen, maar dit wordt een Netflix-film.



Melk de koe tot de allerlaatste druppel. Vanaf zondag 3 maart 2019 start Jan Verheyen met de opnames van F.C. De Kampioenen 4: Viva Boma! en die speelt zich af tijdens de carnavalsfeesten van Aalst.



Sylvester Stallone kruipt voor zijn nieuwste film in de huid van een superheld. Sly zal meespelen in Samaritan.



Schaam u niet langer als u met uw lightsaber voor de spiegel staat en je je inbeeldt dat je Darth Vader bent. De Franse federatie voor schermers heeft het lightsaber Star Wars-duel uitgeroepen tot een een officiële sport. Het gevecht gebeurt met replica’s.



Bruce Dern is helemaal back. Eerder werd bekend dat de Evil Dead-legende de overleden Burt Reynolds in de nieuwe Tarantino (Once Upon A Time In Hollywood) zou vervangen en nu staat ook vast dat Dern een rol krijgt in het derde seizoen van Mr. Mercedes.



Recent nieuws van dezelfde bron