:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETEJES #10
NIEUWSBERICHT: CINEWEETEJES #10
Bron: DVD Info - Datum: 2019-03-27 - Geplaatst door: Didier
Overleden op 93-jarige leeftijd: Marlen Khutsiev, één van de belangrijkste Russische regisseurs. Khutsiev wordt vaak vernoemd met de Thaw omdat dit vaak in zijn films als onderwerp terugkeert. De Thaw is de korte periode na de dood van Stalin waar er in de Sovjet-Unie een artistieke vrijheid was. Zijn belangrijkste films zijn Spring On Zarechnaya, Ulitsa en Two Fyodors.



20th Century Fox is voortaan in handen van Disney, een deal van 71,3 miljard dollar. Op films als The Shape of Water, Avatar, Deadpool of The Simpsons prijkt nu al het Disney-logo. 20st Century Fox is ook het moederbedrijf van MGM. We zijn benieuwd hoe dit zal evolueren voor de dvd- en blu-raymarkt. Disney was altijd één van de duurdere spelers.



Wong Kar-wai van In The Mood For Love en 2046 keert terug met Blossoms. De opnames van deze film die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Jin Yucheng gaan volgend jaar van start.



Volgende zomer kun je opnieuw de avonturen van Bill en Ted op het witte doek zien. Het vervolg op Bill & Ted’s Excellent Adventure en Bill & Ted’s Bogus Journey zal Bill & Ted Face The Music heten. Dean Parisot die je misschien kent van Galaxy Quest wordt de regisseur. Geen reboot of zo, maar gewoon een lekker ouderwets vervolg met Alex Winter en Keanu Reeves in de hoofdrollen. Meer van dat!



Er komt een vervolg op Bird Box, de populaire serie op Netflix met Sandra Bullock. Ten minste als roman, want schrijver Josh Malerman is druk bezig aan het schrijven van een sequel. Iets zegt ons dat een verfilming ervan zo goed als een zekerheid is…



Als Once Upon A Time In Hollywood van Quentin Tarantino op tijd afgeraakt, dan wordt dit zonder twijfel de blikvanger in Cannes dit jaar. Maar ook de nieuwe vanTerrence Malick met August Diehl en Matthias Schoenaerts zal in de Franse kuststad te zien zijn, net als Dolor Y Gloria van Pedro Almodóvar met (hoe kan het ook anders) Penelope Cruz en Antonio Banderas.



Geef markante, onuitgegeven films een kans geven in de bioscoop. Dat denken ze bij Film Fest Gent en dat juichen we alleen maar toe. In dat kader is One Shot Cinema ontstaan, een samenwerking tussen Film Fest Gent en Sphinx Cinema in Gent. In april kun je Genèse van Canadese regisseur Philippe Lesage zien over de eerste liefdesperikelen van halfbroer en -zus Guillaume en Charlotte. De voorstellingen zijn op 4, 14, 18 en 25 april. In datzelfde kader is er in diverse steden Film Fest Gent On Tour met een video-introductie van Patrick Duynslaegher die ingaat op de bijzondere betekenis van de film. In april is dat L'Adieu À La Nuit van de Franse filmlegende André Téchiné met Catherine Deneuve in de hoofdrol.



Wie zot is van stille films kent natuurlijk het in Hollywood gevestigde Flicker Alley dat klassiekers uit deze periode restaureert en ze op blu-ray uitbrengt. In april staan er twee Universal-titels op het programma: The Man Who Laughs en The Last Warning.




Een grote mijnheer uit de horrorwereld is deze week overleden: Larry Cohen, regisseur van onder meer It’s Alive en Q The Winged Serpent. Cohen die 77 werd was ook scenarioschrijver, zo schreef hij o.a. Maniac Cop en Phone Booth.



Vele filmroddels kwamen deze week uit de Elton John-biopic Rocketman. Kwatongen beweren dat Paramount een homo-erotisch moment uit de film zou willen halen, maar regisseur Dexter Fletcher ontkent dit dan weer.



Emily Blunt vindt het blijkbaar fijn om met haar echtgenoot John Krasinski films te maken. Na de horrorhit A Quiet Place staan de twee ook in Not Fade Away samen op het witte doek. De film is gebaseerd op de memoires van de psychotherapeute Rebecca Alexander.



In de categorie "iets dat we absoluut niet willen, maar er toch zal komen": een reboot van de Troma-cultklassieker The Toxic Avenger. Regisseur wordt Macon Blair. Grappig, en misschien een goed teken: de producers zijn Lloyd Kaufman en Michel Herz of Troma themselves!



Het komt er toch eindelijk van! Domino van Brian De Palma komt op 31 mei in de Amerikaanse cinema's. De film met Guy Pearce en Carice Van Houten was een nare ervaring voor De Palma die zich volledig distantieert van de voor een stuk in Antwerpen gedraaide film. Heel wat mensen wachten nu nog op hun centen.



O horror, en dan kunnen we zowel in de letterlijke als de figuurlijke zin gebruiken. Vanaf juli gaan de opnames van start van de Blumhouse-reboot van de 90’s hit The Craft. Het goede nieuws is dat het origineel eindelijk op blu-ray uitkomt.



Door de Disney-overname van Fox komt ook heel de Alien-franchise bij het huis van de muis terecht. Ridley Scott liet deze week verstaan dat hij nog steeds bezig is aan een vijfde Alien.



Acteur Jake Busey liet deze week verstaan dat er daadwerkelijk een televisieserie komt van de Starship Troopers met de cast van toen. Busey zat in de originele line-up van de Verhoeven-hit.



Steven Spielberg krijgt de nodige shit over zich heen nadat hij de Apple-streamingdienst prees. Apple zal zijn serie Amazing Stories tonen. Op Twitter wordt Spielberg een hypocriet genoemd omdat hij Netflix het moeilijker zou willen maken om in aanmerking te komen voor de Oscars.



Recent nieuws van dezelfde bron