:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #11
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #11
Bron: DVD Info - Datum: 2019-04-03 - Geplaatst door: Didier
Volgens Variety is Paramount TV bezig met een vervolg op Sex & The City, het zou gaan om de verfilming van Is There Still Sex In The City?, de sequelroman van Candace Bushnell.



Angelina Jolie is nog steeds niet uitgeteld. Ze is momenteel in de running voor een rol in The Eternals, een nieuwe Marvel-verfilming. Over welke rol het gaat weet niemand.



Het worden drukke tijden voor James Gunn want die gaat zowel Guardians Of The Galaxy Vol. 3 als de reboot van The Suicide Squad regisseren. Nadeel is wel dat de derde Guardians pas in 2022 zal uitkomen.



Een zombiefilm om naar uit te kijken is The Dead Don’t Die van Jim Jarmusch. Let vooral op de cast: Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover,Tom Waits, RZA en Iggy Pop. Waarschijnlijk gaat de film in wereldpremière in Cannes.



De centrale gast voor 19e editie World Soundtrack Awards in Gent is Marco Beltrami. Er komt een volledig concert ter ere van Marco Beltrami’s filmwerk door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé, begeleid door filmfragmenten op het grote scherm.



Baz Luhrmann werkt aan een nieuwe film. Hoe die zal heten weet niemand, maar volgens Variety zal Tom Hanks er de hoofdrol van Colonel Parker in vertolken, de manager van Elvis.



Joel Coen doet het voor één keer zonder zijn broer Ethan. Joel gaat in zijn eentje Macbeth van William Shakespeare verwerken. In de hoofdrollen kun je Denzel Washington en Frances McDormand zien.



Sam Mendes, de maker van Skyfall en American Beauty, heeft een nieuwe film klaar: 1917. De film volgt in één dag twee Britse soldaten die gespeeld worden door George MacKay en Dean-Charles Chapman. In de film zitten ook Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Mark Strong, Richard Madden, Andrew Scott, Adrian Scarborough, Jamie Parker, Nabhaan Rizwan en Claire Duburcq.



Deze week overleed Agnès Varda, de weduwe van de filmmaker Jacques Demy, en dat op 90-jarige leeftijd. Met haar debuut La Pointe Courte uit 1956 wordt Varda beschouwd als één van de voorlopers van de nouvelle vague. In 2014 kreeg ze een ere-Gouden Palm in Cannes, en in 2017 werd ze de eerste vrouw die als regisseur een ere-Oscar kreeg. Varda was de regisseuse van meer dan dertig documentaires en films.



Binnenkort komt de remake van Child’s Play op ons af en de stem van Chucky zal door Mark Hamill vertolkt worden.



Thunder Force is de naam van een superheldenkomedie die door Netflix de wereld wordt ingestuurd. De film wordt geregisseerd door Ben Falcone, de echtgenoot van Melissa McCarthy. Deze zal samen met Octavia Spencer de hoofdrol vertolken.



Deze week overleden: Tania Mallet. Een naam die alleen maar James Bond-fans zullen kennen, want haar rol als Tilly Masterson in Goldfinger uit 1964 was haar enige filmrol. Tania die 77 werd, was een nicht van Helen Mirren.



Niet veel mensen weten dat Jim Carrey naast een acteur ook een cartoonist is. Een van zijn recente tekeningen schoot in het verkeerde keelgat van de kleindochter van Benito Mussolini waarop de lijken van hem en diens minnares Claretta werden getoond. Op de cartoon zag je hun opgehangen aan hun voeten, zoals dat in 1945 in Milaan gebeurde. “This is happens when you’re a fascist” zei Carrey op Twitter, waarop Alessandra Mussoloni hem een klootzak noemde.



Een van de belangrijkste Vlaamse films van dit moment is Hellhole van Bas Devos waarin drie mensen
na de terroristische aanslagen in Brussel van maart 2016 gevolgd worden. De film won op de 43e editie van het Hong Kong International Film Festival de Firebird Award voor de Beste Regie.



Van 23 april tot 5 mei loopt het MOOOV Filmfestival op 7 locaties in Vlaanderen films. Dit festival is vooral gefocust op wereldcinema en de 86 films die je er kan ontdekken staan nu op hun website.



Netflix heeft groen licht gegeven voor een tweede seizoen van The Umbrella Academy.



Het Vlaams filmblad Vertigo van Steven Tuffin viert deze maand zijn vijfde verjaardag en dat wordt gevierd! Op 27 april is er een groot filmfeest in de Antwerpse Cinema Cartoon’s en de onderliggende wijnbar Sous-Sol. Op het programma staan een familievertoning (de animatiefilm Missing Link), een podcast verzorgd door de lui van Gremlins Strike Back, een filmquiz en een avant-première van The Beach Bum van Harmony Korine, de regisseur van het duizelingwekkende Spring Breakers.



De nieuwe streamingdienst Disney+ zet heel wat in op Star Wars. Dit najaar kan je een eerste seizoen van de Star Wars-reeks The Mandalorian verwachten, en nu is er al sprake van een tweede seizoen.



Er komt een live-action-versie van de manga Akira uit 1988. De film die door Taika Waititi van Thor: Ragnarok zou geregisseerd worden, wordt binnenkort opgenomen in het zonnige Californië.



UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron