:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #18
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #18
Bron: DVD Info - Datum: 2019-05-25 - Geplaatst door: Didier
Met Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores brengen Film Fest Gent en Brussels Philharmonic, onder begeleiding van Dirk Brossé, huiveringwekkende filmscores uit iconische films zoals Dracula, Bride Of Frankenstein en Psycho terug tot leven. Het evenement gaat door op 17 oktober 2019 in de Capitole in Gent.



We hebben lang moeten wachten in dit land op de gerestaureerde versies van de films van Andrei Tarkovski, maar er komt schot in de zaak. Na Stalker komt ook Solaris opnieuw in de Belgische zalen.



Bill Murray heeft in Cannes zijn liefde betuigd aan Ghostbusters. Het is dankzij deze film dat zijn zoon kon gaan studeren, aldus Murray. Jason Reitman werkt momenteel aan een derde Ghostbusters, zijn vader Ivan regisseerde de eerste twee.



Bruce Campbell heeft genoeg van zijn Evil Dead-personage Ash Williams en zal voortaan alleen nog de stem van Ash inspreken voor videogames.



Bij ons is Kursk van Tomas Vinterbergs Kursk met Matthias Schoenaerts en Léa Seydoux al op blu-ray en dvd uit, maar in de Verenigde Staten komt de film pas op 23 mei in de zalen. Opmerkelijk is dat er een nieuwe titel is: The Command.



De Amerikaanse horrorserie Wrong Turn van Alan B. McElroy over een familie misvormde kannibalen die jagen op groepen mensen krijgt een reboot. Eén van de hoofdrollen zal door Charlotte Vega worden gespeeld.



Je kan je afvragen of ze in Hollywood helemaal zot geworden zijn. Bij Lionsgate hebben ze beslist dat de doodgebloede Saw-franchise een reboot zal krijgen. De hoop wordt gevestigd op Chris Rock. Ja die Chris Rock!



Robert Pattinson zal wellicht voortaan het vleermuizenpak mogen aantrekken, naar verluidt wordt hij de superheld in The Batman van Matt Reeves. Ook The Penguin en Catwoman zouden terug komen!



Michael Fassbender, Jamie Foxx en Peter Dinklage. Het zijn drie namen die de ronde doen voor de cast van The Wild Bunch. U leest het goed, de klassieker uit 1969 van Sam Peckinpah krijgt een reboot en Mel Gibson zal achter de camera staan.



De bioscoopuitbaters vinden van alles uit om volk naar de zalen te lokken. In het Zwitserse Spreitenbach lanceert Pathé de eerste cinema ter wereld waarin je al liggend in een bed naar een film kan kijken. Een ticket zal vierenveertig euro kosten.



Ook Nicolas Cage heeft weer werk. Hij zou de hoofdrol spelen in de politiethriller 10 Double Zero waarvan het scenario geschreven is door Nick Vallelonga die met Green Book dit jaar de Oscar voor Beste Originele Scenario won. De film wordt met Heat van Michael Mann vergeleken. Niet dat we daar veel van geloven....



In Cannes werd een kortfilm van de controversiële Gaspar Noé vertoond. In Lux Æterna dat gesponsord wordt door Saint Laurent zie je Béatrice Dalle en Charlotte Gainsbourg. Zowel The Hollywood Reporter als IndieWire hadden achteraf lovende woorden klaar.



Ze doet het dan toch! Michelle Rodriguez heeft haar handtekening gezet onder het contract voor het negende deel in de Fast & Furious-reeks.



Nicolas Winding Refn zal de remake van The Witchfinder General produceren. Destijds een cultklassieker van Michael Reeves met een iconische rol van Vincent Price als de heksenjager Matthew Hopkins. De film zal geregisseerd worden door John Hillcoat die je misschien wel kent van The Road.



Het publiek krijgt maar geen genoeg van Keanu Reeves. John Wick: Chapter 3 – Parabellum versloeg in zijn openingsweekend aan de Amerikaanse box-office de Avengers. Wat geld opbrengt, moet je voort blijven doen en dus komt er in mei 2021 een vierde deel van John Wick.



Het is dan toch zo ver. De beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Woody Allen zorgden ervoor dat de Amazon Studios zijn nieuwste film A Rainy Day In New York op de lange baan schoven, maar vanaf 18 september komt de film met Timothée Chalamet en Elle Fanning bij ons in de zalen.




UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron