:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: KOOPDVD SEPTEMBER 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD SEPTEMBER 2002
Bron: Warner - Datum: 2002-08-28 - Geplaatst door: Serge
AMADEUS 2001: Director’s Cut
Deze speciale DVD-editie, met meer dan 20 minuten nooit vertoonde scènes en een digitale remastering voor perfect beeld en geluid, bevestigt de status van Amadeus als filmklassieker. Het vermaarde American Film Institute plaatste de film terecht in zijn “Top 100 aller tijden’. Als visueel overweldigend historisch epos en heerlijke ode aan de muziek van Mozart, sleepte Amadeus in 1984 niet minder dan 8 Oscars in de wacht, waaronder Beste Film (producer Saul Zaentz), Acteur (F. Murray Abraham), Regisseur (Milos Forman) en Scenario (Peter Shaffer).

Milos Forman laat ons kennismaken met de bejaarde componist Antonio Salieri. Ten prooi aan een immens schuldgevoel slijt deze zijn laatste ogenblikken in een psychiatrische instelling, er vast van overtuigd dat hij de dood van de getalenteerde componist Mozart op zijn geweten heeft. In flashbackformule voert hij ons terug naar Wenen, 1781. Als hofcomponist werd hij in die tijd verteerd door afgunst bij de vaststelling dat de goddelijke muzikale inspiratie die hij zelf ontbeert, te beurt valt aan de losbandige, hondsbrutale nar Mozart. Gek van jaloezie, besluit hij hem kost wat kost ten gronde te richten en gaat hierbij geslepen te werk. Dit meesterwerk van Milos Forman blijft een ervaring van tijdloze klasse.

Regie: Milos Forman

Cast: Tom Hulce, F. Murray Abraham, Elizabeth Berridge, Jeffrey Jones, Karl-Heinz Teuber

Taalkeuze:
Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, ltaliaans
Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, ltaliaans, Arabisch, Spaans, Duits, Engels voor slechthorenden, ltaliaans voor slechthorenden

Extra’s:
• Audiocommentaar
• Documentaire “Making of Amadeus”
• Bioscooptrailers

Releasedatum: 18 september 2002



SUMMER CATCH
Cape Cod, Massachusetts. Het is de grote droom van elke Amenkaanse jongeling met een greintje baseballtalent om hier ooit voor het zomerbaseballteam geselecteerd te raken. Dit is namelijk de plaats waar jaarlijks het talent verzameld wordt dat een kans zou kunnen maken om het ver te schoppen in de baseballwereld. Van heinde en verre komen scouts van de grote landelijke teams de wedstrijden bijwonen om potentiele sterspelers te recruteren. Gewoonlijk bestaat het team uit verwende studentjes, die eventjes van de plaatselijke sfeer en schoonheden komen genieten vooraleer hun weg naar het sterrendom al dan niet te vervolgen. Maar voor het eerst in 7 jaar haalt ook een lokale speler de selecties: Ryan Dunne. De zoon van de plaatselijke tuinier barst van het talent als pitcher, maar heeft de onaangename neiging met open ogen in zijn eigen ongeluk te lopen. Een van die obstakels op de weg naar het succes zou wel eens Tenley Parrish kunnen zijn, de bloedmooie dochter van een welstellende familie die haar zomers doorbrengt in een kast van een vakantiehuis op Cape Cod. Net die zomer valt hij onder haar bekoring en zij is ook allerminst ongevoelig voor de charmes van de knappe baseballbink, alleen heeft haar vader het er niet zo op begrepen dat zijn dochter omgaat met ‘bediendenvolk’. Op de koop toe laait ook binnen het team de concurrentie op. Ryan dreigt zijn kalmte te verliezen bij de hele situatie, maar zwaar aangemoedigd door het hele dorp doet hij desondanks een greep naar het succes.

Een zomerse film die menig tienerhart sneller zal doen slaan, niet in het minst door de combinatie van Mr. Vampire Slayer Freddie Prinze Jr. himself en 7th Heaven babe Jessica Biel. Daarnaast mag Matthew Lillard doen waar hij het best in is: de komische noot verzorgen.

Regie: Michael Tollin

Cast: Freddie Prinze Jr., Jessica Biel, Brittany Murphy, Wilmer Valderrama, Matthew Lillard

Taalkeuze: Dolby Digital 5.1 Engels, Canadees, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, ltaliaans, Duits, Spaans, Portugees, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, ltaliaans voor slechthorenden

Extra’s:
• Audiocommentaar
• Extra scenes

Releasedatum: 18 september 2002



TOM & JERRY: The Movie
Tom en Jerry zijn weer van de partij in deze spetterende langspeeltekenfilm, boordevol magie en muziek. Het wereldberoemde kat-en-muisduo maakt kennis met Robin Starling, een lief meisje dat bij haar boosaardige Tante Figg is weggelopen, op zoek naarhaar vermiste vader. Ondanks hun heldhaftige pogingen worden ze door tante Figg en haaradvocaat Lickboot bij de kraag gevat en door de sluwe Dr. Appelwang in de nor gegooid. Maar Tom en Jerry bedenken een ingenieus ontsnappingsplan en bevrijden in één moeitedoor hun nieuwe vriendjes Benny en Frankie de Vlo. Het hechte groepje start samen met Robin eendoldwaze kat-enmuiscapade, in dit avontuur vol spanning, sensatie en humor.

Regie: Phil Roman

Stemmen: Richard Kind, Dana Hill, Anndi McAfee, Sydney Lassick, Henry Gibson, Rip Taylor, Tony Jay, Ed Gilbert, David L. Lander, Tino Insana, Charlotte Richard Kind

Taalkeuze: Dolby Surround 2.0 Engels en Frans - Mono 1.0 Nederlands

Extra’s:
• “Get the Picture” (Hoe teken je Tom en Jerry)
• “Invisible Mouse” (Extra tekenfilmpje)
• “Just Ducky” (Extra tekenfilmpje)
• Bioscooptrailer

Releasedatum: 18 september 2002



TOM & JERRY: The Magic Ring
Het populairste kat-en-muisduo aller tijden zorgt weer voor tonnen kattenkwaad en muizenissen in een gloednieuw tekenfilmavontuur! Kater Tom krijgt van zijn jonge baasje -een tovenaar- een onschatbare magische ring in bewaring. Maar tot Toms grote schrik raakt de ring klem rond Jerrys hoofd en trekt de kleine muis welgemutst de stad in. Met de hele stad op hun hielen en geplaagd door een tovenaarsring die in z‘n eentje de wonderlijkste truuks uithaalt, komen Tom en Jerry in de knotsgekste situaties terecht. Dolkomische pret gegarandeerd voor de hele familie!

Regie: James Tim Walker

Stemmen: Jeff Glen Bennett, Jim Cummings, Maile Flanagan, Jess Hamell, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, Charlie Schlatter, Tara Strong, Frank Welker, Billy West

Taalkeuze: Dolby Digital 5.0 Engels, Frans, Nededands
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden

Extra's:
• Bonus Cartoons “Haunted Mouse” en “Flying Sorceress”
• Een kijkje achter het potlood van de kunstenaar (making of)
• “Get the Picture” (Hoe worden Tom en Jerry getekend)
• Bioscooptrailer

Releasedatum: 18 september 2002

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron