:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #20
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #20
Bron: DVD Info - Datum: 2019-06-05 - Geplaatst door: Didier
De Vooruit en Film Fest Gent slaan in oktober opnieuw tien dagen lang de handen in elkaar. Naast een resem uitstekende films, kun je tijdens Film Fest Gent ook voor Videodroom terecht in de Vooruit waarbij topmuzikanten live nieuwe composities spelen bij films en projecties. Op het programma staan Moon Duo, Ghost (Raveyards) en Circuit des Yeux Haley Fohr.



Volgend jaar komt de langverwachte sequel van Top Gun in de zalen met Tom Cruise en Val Kilmer. Volgens acteur Jon Hamm wordt Top Gun: Maverick een unieke ervaring waarin gebruik zal gemaakt worden van ongeziene technologie zonder veel CGI. We zijn benieuwd!



Scarlett Johansson is in Noorwegen aan de opnames van de Black Widow-solofilm begonnen. De film heeft de werktitel Blue Bayou gekregen.



Rockbiopics zijn in de mode. Na Bohemian Rhapsody en Rocket Man wordt er nu ook werk gemaakt rond een film over (ahum) Boy George, de frontman van Culture Club. Ook van een Madonna-biopic is er sprake!



Carmine Caridi stierf deze week op 85-jarige leeftijd, de man werd legendarisch voor zijn rol als Carmine Rosato in The Godfather.



Nieuws uit het Blumhouse-front. Het beroemde horrorproductiehuis gaat een film maken over de Magic 8-Ball, dat is een bal die de toekomst voorspelt.



De bekende filmdode van de week is deze keer een kat. De poes Leo die onlangs te zien was in de remake van Pet Sematary is overleden.



Ashton Kutcher heeft getuigd bij het proces van de Hollywood Ripper. Michael Gargiulo zou twee vrouwen in Hollywood hebben vermoord. Een van de slachtoffers was de 22-jarige Ashley Ellerin met wie Kutcher destijds een date had.



De blockbuster van de week was Godzilla: King Of The Monsters. De film bracht bij de Amerikaanse box-office 49 miljoen dollar op, maar dat was heel wat minder dan de vorige Godzilla-films.



Er is heel wat te doen rond Booksmart. De film is een flop en op de sociale media dringen Ryan Reynolds, Taylor Swift, Mindy Kaling, Seth McFarlane en Natalie Portman erop aan om indiecinema te steunen en stellen dat het de plicht is van iedere bioscoopbezoeker om de film te zien, maar dat wijzende vingertje schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat.



Het ziet ernaar uit dat de derde film in de Jurassic World-franchise de nostalgische toer opgaat. Actrice Bryce Dallas Howard leek namelijk onlangs in een interview te verklappen dat het Jurassic Park-drietal Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum hun opwachting zal maken in de nieuwe Jurassic World-film.



Barry Jenkins , de regisseur van Moonlight en If Beale Street Could Talk heeft aangekondigd dat zijn volgende film een biopic over de Afro-Amerikaanse choreograaf Alvin Ailey wordt.



De laureaten voor de ere-Oscars voor 2020 zijn bekend gemaakt: David Lynch, Lina Wertmüller en Wes Studi. Lynch werd al drie keer genomineerd voor Beste Regisseur (The Elephant Man, Blue Velvet en Mulholland Dr.), maar won nooit. Wes Studi wordt de eerste Amerikaanse acteur met indiaanse roots die een Oscar krijgt. Studi speelde in Dances With Wolves, The Last Of The Mohicans, Heat en Avatar.



Iedere week hebben we wel iets te vertellen over de opnames van de nieuwste James Bond-film. Men is al zijn oorspronkelijke regisseur Danny Boyle kwijt, Daniel Craig raakte gewond en nu was er een filmexplosie die fout liep waardoor een deel van de set in de Pinewood Studios beschadigd raakte.




Recent nieuws van dezelfde bron