:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2020
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-05-23 - Geplaatst door: Werner
Juni kondigen we aan met twee horrorfilms, waarvan The Boy 2 met zijn bewezen formule de nodige commerciële waarde kan garanderen en Extra Ordinary welke met succes in de voetstappen van What We Do In The Shadows treedt. Niet te missen mainstream toppers zijn My Spy en Light Of My Life, zeker gezien deze een premium release met zich meedragen. Arthouse-gewijs is er voor de fijnbesnaarden onder ons een keuze uit A White White Day, Muidhond en The Whistlers, alle drie uitstekend gerecenseerd door de pers.

THE BOY 2: BRAHMS' CURSE

Na een gewelddadige overval besluit Liza (Katie Holmes) om met haar man Sean en getraumatiseerde zoontje Jude te verhuizen naar het prachtige Heelshire Mansion. Zich niet bewust van de angstaanjagende geschiedenis die het landgoed met zich mee draagt, betrekken ze het grote huis. Wanneer de kleine Jude de levensechte pop Brahms ontdekt, lijkt het plots beter met hem te gaan. Wat het gezin echter niet weet, is dat de pop duivelse krachten bezit en deze op het gezin zal ontketenen. In The Boy: Brahms’ Curse keert regisseur William Brent Bell (The Devil Inside) met Katie Holmes in de hoofdrol terug naar het angstaanjagende landgoed Heelshire!

Regie: William Brent Bell
Cast: Katie Holmes, Owain Yeoman, Christopher Convery
Releasedatum dvd en Blu-ray: 3 juni 2020.

THE WHISTLERS

De Roemeense politie agent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog. Met de intelligente neo-noir film The Whistlers maakte de Roemeense filmmaker Corneliu Porumboiu (12:08 East Of Bucharest, Police Adjective) voor het eerst een film buiten zijn geboorteland maar de corruptie binnen de Roemeense samenleving is het terugkerende onderwerp van de film. Porumboiu was een van de belangrijkste leden van de Roemeense New Wave die in de vroege jaren 2000 ontstond en zich kenmerkte door scherpe portretten van een samenleving die overgaat van communisme naar kapitalisme. Zijn films onderscheiden zich door hun nauwkeurig waargenomen realisme, minimalisme en donkere humor. The Whistlers werd genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en ontving nominaties op vele internationale filmfestivals.

Regie: Corneliu Porumboiu
Cast: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon
Releasedatum dvd: 3 juni 2020.

EXTRA ORDINARY

Rose, een liefdevolle rij-instructrice in een kleine stad, is begaafd met bovennatuurlijke vaardigheden, hetgeen betekent dat ze kan praten met de spirituele wereld. Ze heeft een haat-liefdeverhouding met deze capaciteiten, na te hebben gezien wat ze met haar vader Vincent hebben gedaan. Ze probeert de constante, kleine, spirituele verzoeken van de lokale bevolking te negeren. Maar wanneer haar hulp wordt gevraagd door Sarah, raakt ze in de verleiding.

Regie: Mike Ahern, Enda Loughman
Cast: Barry Ward, Will Forte, Maeve Higgins
Releasedatum dvd: 10 juni 2020.

MY SPY

JJ (Dave Bautista) is een belangrijke CIA-agent, maar wanneer een missie uit de hand loopt, krijgt hij nog één kans om zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een gevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. Al snel wordt hij ontmaskerd door de moedige, negenjarige Sophie. Zij belooft JJ niet te verraden, maar dan moet hij haar wel leren hoe je een spion wordt! De komische actiefilm My Spy is geregisseerd door Peter Segal (Get Smart, Grudge Match) met in de hoofdrol Dave Bautista (Guardians Of The Galaxy, Escape Plan 2: Hades, Final Score).

Regie: Peter Segal
Cast: Dave Bautista (Guardians Of The Galaxy), Ken Jeong, Kristen Schaal
Releasedatum dvd en Blu-ray: 10 juni 2020.

MUIDHOND

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen. Muidhond is een aangrijpende, gedurfde Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij. Regisseur Patrice Toye verfilmde de gelijknamige roman van Inge Schilperoord met veel sfeer en nuance. De indringende beelden, slimme montage en het overtuigende acteerwerk van Tijmen Govaerts (Girl) werden op het Filmfestival van Gent bekroond met de Publieksprijs.

Regie: Patrice Toye
Cast: Tijmen Govaerts, Ina Geerts, Julia Brown, Line Pillet
Releasedatum dvd: 10 juni 2020.

LIGHT OF MY LIFE

Als in de nabije toekomst een dodelijke pandemie de wereld drastisch verandert, besluit een Caleb (Casey Affleck) met zijn dochter Rag (Anna Pniowsky) te vluchten naar de bossen. Terwijl hij haar probeert te beschermen tegen de gevaren in deze nieuwe wereld komt hun relatie hevig onder druk te staan. Sierra/Affinity en Black Bear pictures brengen een survival thriller van de Oscar-genomineerde Casey Affleck die schrijft, acteert en regisseert.

Regie: Casey Affleck
Cast: Casey Affleck, Tom Bower, Anna Pniowsky
Releasedatum dvd: 24 juni 2020.

A WHITE WHITE DAY

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt. A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson (Of Horses And Men) die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

Regie: Hlynur Pálmason
Cast: Ingvar E. Sigurðsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason
Releasedatum dvd: 24 juni 2020.Recent nieuws van dezelfde bron