:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #30
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #30
Bron: DVD Info - Datum: 2020-08-24 - Geplaatst door: Didier
Terwijl stilaan de schoolpoorten weer opengaan, heeft ook DVDInfo haar wekelijks huiswerk gemaakt en al het filmnieuws van de week voor je netjes verzameld. HBO Max heeft het goed te pakken als het over betutteling gaat, want na de controverse rond Gone With The Wind vindt men het nu ook nodig om bij Blazing Saddles van Mel Brooks vooraf een introductiefilmpje te tonen dat waarschuwt voor racistische inhoud.



Het blijft vreemd om te lezen, maar na Interstellar is het Harry Potter And The Sorcerer’s Stone die deze week Chinese box-office aanvoert, en zelfs met een openingsdag van 4,6 miljoen dollar.



Chris D’Elia wordt uit de nieuwe zombiefilm Army Of The Dead van Zack Snyder geknipt. D’Elia zou via sms’jes en en sociale media seksuele avances hebben gemaakt tegenover minderjarige meisjes en hij wordt daarom in de film via CGI vervangen door Tig Notaro.



Binnenkort mag je je op Netflix aan The Upper World verwachten. Een film die gebaseerd is op het gelijknamige boek van fysicus Femi Fadugba. Daniel Kaluuya gaat van het boek een script maken en hij zou eveneens de hoofdrol spelen.



James Wan die met Aquaman serieus de pedalen verloor gaat weer een nieuwe horrorfilm maken. De regisseur die doorbrak met The Conjuring zou nu werken aan Malignant met Annabelle Wallis.



Clueless
van Amy Heckerling wordt een serie. Een opmerkelijk verschil met de film is dat de serie niet rond Cher draait, het personage van Alicia Silverstone in de film, maar wel rond haar beste vriendin Dionne die gespeeld werd door Stacey Dash. Wie in de nieuwe serie zal spelen is voorlopig nog niet bekend.



Flash Gordon
van Mike Hodges bestaat dit jaar veertig jaar. De film wordt door Arrow Video in 4K heruitgebracht en ook zijn er een heleboel boxests op de markt met daarin heel wat hebbedingen. Een leuk weetje is dat het de favoriete film van de Britse koningin Elizabeth II is, ten minste dat beweert Brian Blessed toch die Prince Vultan in de film speelt.



Goed nieuws fans voor de fans van Scott Pilgrim Vs. The World. Na tien jaar wordt de soundtrack van de film van Edgar Wright heruitgebracht. Het gaat enerzijds om de score van Nigel Godrich die voorheen niet verkrijgbaar was. Verder heb je ook bijv. Beck en Brie Larson die Black Sheep van Metric zingt.



Eentje waar wij nu niet bepaald op zitten te wachten: een remake van Planes, Traines & Automobiles. In het origineel van John Hughes speelden Steve Martin en John Candy de hoofdrol, en in de nieuwe wordt dat Will Smith en Kevin Hart. Een regisseur is nog niet bekend.



Sinds de John Wick-franchise is Keanu Reeves weer helemaal hot, en is hij nu bezig aan de opnames van de vierde Matrix-film. Laurence Fishburne die de rol van Morpheus speelde is er deze keer niet bij.



Eentje om in je koffie van te slikken. Via de sociale media liet Rose McGowan weten dat ze op seksuele manier benaderd werd door regisseur Alexander Payne toen ze vijftien jaar was. Volgens de actrice is ze er niet op uit om hem kapot te maken, maar ze wil dat de regisseur van o.a. Sideways en The Descendants zijn wangedrag toegeeft.



Martin Scorsese wordt één van de producers van Pieces Of A Woman van Kornél Mundruczó. De Hongaar won in 2015 de Un Certain Regard-prijs in Cannes met White God, en Pieces Of A Woman is zijn eerste Engelstalige film. Een mooie link is dat één van de hoofdrolspeelsters van deze film Ellen Burstyn is die in de jaren 70 in de Scorsese-film Alice Doesn’t Live Here Anymore speelde. Verder zitten Vanessa Kirby, Shia LaBeouf en Molly Parker in de film.



Kinepolis liet op Twitter de hint vallen dat de live-actionfilm Mulan in België wel degelijk via Disney+ zal gaan, en dat op 15 september. Het is niet zo dat je de film met je abonnement kan bekijken, je zal ook (een tot nu onbekende) toelage moeten betalen.



Deze week overleed de Britse acteur Ben Cross op 72-jarige leeftijd. Hij was o.a. te zien in Chariots Of Fire, A Bridge Too Far, First Knight en Star Trek uit 2009. Binnenkort verschijnen van hem ook nog The Devil’s Light en de Netflix-film Last Letter From Your Lover.



Sharon Stone deed via Instagram een oproep om tijdens de komende presidentsverkiezingen niet voor Donald Trump te kiezen, maar voor Joe Biden. "Het enige wat deze situatie kan veranderen, is stemmen op de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en vicepresidentskandidaat Kamala Harris, want vrouwen aan de macht zullen wel strijden voor onze families. Stem niet op een moordenaar." Sharon Stone deed ook een oproep om een mondmasker te dragen nadat haar jongere zus besmet raakte met het coronavirus. Stones zus vecht voor haar leven en dat is volgens Sharon de schuld van iemand die geen mondmasker droeg. Sharon Stones grootmoeder en meter zijn al overleden aan COVID-19.



Eventjes dacht men dat The Irishman van Martin Scorsese nooit op blu-ray zou verschijnen, maar vanaf november wordt hij verdeeld op blauw goud door Criterion. Andere titels zijn o.a. Moonstruck, Ghost Dog: The Way Of The Samurai en Girlfriends van Claudia Weill.



Voor wie bij Netflix door het bos de bomen niet meer ziet, is er binnenkort een shuffle-systeem waarbij willekeurig films en series worden afgespeeld. De bedoeling is om abonnees te helpen bij het zoeken.



Björk gaat weer acteren. De IJslandse zangeres zou samen met Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy en Willem Dafoe te zien zijn in The Northman, de nieuwe film van Robert Egger. Ook Kate Dicki zou in het Vikingepos spelen.



Een reboot waar wij in ieder geval niet op zitten te wachten is die van The Exorcist. De film zou volgend jaar uitkomen, maar het enige wat men er tot nu toe van weet is dat de oorspronkelijke regisseur van de klassieker (William Friedkin) er niets mee wil te maken hebben.



Never say never, maar naast Michael Keaton zal ook Ben Affleck als Batman terugkeren in The Flash. Eerder zei Affleck niet meer te willen spelen als Batman.



Er komt een aparte film rond Spider-Man-slechterik Kraven the Hunter. J.C. Chandor is in ieder geval één van de hoofdrolspelers, maar wie hij zal spelen is nog niet bekend. Zo dit zit er weer op, tot volgende week lieve kijkbuiskinderen!


Recent nieuws van dezelfde bron