:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #31
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #31
Bron: DVD Info - Datum: 2020-08-31 - Geplaatst door: Didier
De zomer van 2020 die wij ons vooral door het dragen van mondkapjes zullen herinneren zit er zo goed als op. Wij sprokkelden voor jou het laatste filmnieuws van de week. Op 18 september 2020 stelt het team van Film Fest Gent het volledige programma van de 47ste coronaproof-editie voor. In tijden waarin de coronacrisis stevig inhakt op de cultuurbeleving heeft het festival toch ook dit najaar de ambitie om Gent opnieuw om te toveren tot een cinefiel lustoord.



Er was de afgelopen week heel wat te doen rond de poster van Maïmouna Doucouré’s Netflix-film Mignonnes omdat de meisjes op de poster als lustobjecten werden getoond. Netflix heeft zich reeds verontschuldigd, maar dat is volgens actrice Tessa Thompson ronduit dwaas omdat de film net de behandeling van tienermeisjes als lustobjecten aanklaagt. Thompson schreef op Twitter: "“Mignonnes is een prachtige film en heeft mij diep geraakt. De film uit kritiek op de overdreven seksuele manier waarop tienermeisjes worden afgebeeld.Ik ben teleurgesteld in de manier waarop erover Mignonnes wordt gesproken. Ik begrijp de negatieve reacties, maar ze staan haaks op de film die ik heb gezien.” Of hoe iedereen weer een mening heeft alvorens hij of zij de film zag.



Don Coscarelli is dan weer op zoek naar de negatieven van The Beastmaster uit 1982. De oorspronkelijke negatieven werden blootgesteld aan warme, schadelijke temperaturen. De regisseur wil de nieuwe negatieven gebruiken voor de restauratie van de fantasyfilm. Er is ook reeds sprake van een remake of een reboot.



De bezoekersaantallen zijn sinds de mondmaskerverplichting in de Belgische bioscopen met 30 tot 40 procent gezakt. In een statement klaagde Kinepolis-CEO Eddy Duquenne aan dat hij die plicht niet begrijpt, zeker niet omdat er al aan social distancing wordt gedaan. Bovendien zijn alle Kinepolis-klanten in geval van besmetting traceerbaar, omdat er momenteel alleen maar online-tickets worden verkocht.



Five Graves To Cairo, de tweede Amerikaanse speelfilm van Billy Wilder als regisseur verschijnt via Eureka! op blu-ray via de Masters of Cinema-reeks. Wilders oorlogsfilm over de Desert Rats is een iewat vergeten pareltje uit het oeuvre van de man.



Vanaf november start Indicator met de film-boxsets: Columbia Noir. In de eerste box zullen zes films zitten met titels van o.a. Edward Dmytryk , Nicholas Ray en Robert Rossen.



In november verschijnt The Sheltering Sky van Bernardo Bertolucci op blu-ray via Arrow Academy. Deze film met Debra Winger en John Malkovich en die gebaseerd is op de roman van Paul Bowles verscheen in 1990 na het internationale succes van The Last Emperor.



Na Sharon Stone houdt ook Sean Penn niet langer meer een blad voor de mond als hij het over Donald Trump heeft. Op CNN noemde Penn de president een regelrechte leugenaar en een incompetente pion. Over de aanpak van Trump op het coronavirus reageerde Penn: “We zijn onszelf aan het vermoorden. Wie positief test op het virus, moet meteen contact opnemen met contacttracers en een plek zoeken om in quarantaine te gaan."



Drew Barrymore heeft in een interview verteld dat het inderdaad waar is dat het lijk van haar grootvader, John Barrymore, in 1942 uit het mortuarium door zijn vrienden-acteurs W.C. Fields en Errol Flynn en Sadakichi Hartmann werd gehaald zodat de drie nog één keer konden feesten. Een opmerkelijk verhaal dat destijds Blake Edwards inspireerde voor zijn film S.O.B. uit 1981 die vooral bekend werd omdat Julie Andrews voor het eerst uit de kleren ging.



Beetje per beetje komen we meer te weten over The Batman van Matt Reeves. Warner Bros. liet weten dat ook Barry Keoghan in de film zal meespelen, en dat als politieagent Stanley Merkel. Keoghan zagen we al in The Killing Of A Sacred Deer en Dunkirk.



Voortaan zal er op de Berlinale geen Zilveren Beer meer zijn voor Beste Acteur en Beste Actrice, maar gewoon één voor Beste Hoofdrol en Beste Bijrol. Het Filmfestival van Berlijn dat normaal van 11 tot 21 februari zal doorgaan wil zich hiermee engageren voor de gendergelijkheid in de filmsector.



Triest nieuws uit eigen land. Regisseur Robbe De Hert die reeds een tijdje met zijn gezondheid sukkelde is op 77-jarige leeftijd overleden. De Hert was één van de eerste regisseurs die een eigen gezicht gaf aan de Vlaamse cinema. De Hert was een man van extremen, en om zich steeds zijn handdoek, maar ook de maker van De Witte Van Sichem, Blueberry Hill, Lijmen/Het Been, Zware Jongens en Brylcream Boulevard. In 2017 maakte Robbe via crowdfunding het indrukwekkende Hollywood Aan De Schelde, een documentaire over de geschiedenis van de Belgische film.



Paul Thomas Anderson heeft voorlopig een titel voor zijn nieuwste film. Soggy Bottom is de naam, en deze week begon de regisseur met de opnames ervan. In de opvolger van Phantom Thread zul je onder meer Bradley Cooper zien.



Er komt een biopic over wijlen John Belushi die op 33-jarige leeftijd stierf aan een overdosis en die we uiteraard kennen van The Blues Brothers. De biografie zou geregisseerd worden door David Frankel. Adam Pally zou Belushi vertolken.



Het rommelt bij de opnames van de nieuwe The Texas Chainsaw Massacre-film. Na amper één week stapten de regisseurs Andy en Ryan Tohill op. In de sequel van de klassieker van Tobe Hooper zul je Elsie Fisher, Sarah Yarkin, Jacob Latimore en Moe Dunford kunnen bewonderen.



Jan Verheyen zet zijn kennis over de pulpcinema om in boekvorm. De Vlaamse regisseur die ons De Nacht Van De Wansmaak leerde kennen, brengt op 22 oktober het boek Alle Remmen Los! uit waarin hij het zal hebben over de exploitatiecinema uit de jaren zeventig, Tiroolse sekskomedies, naziploitation, zombiefilms en pulpfilms over kannibalen. In het boek komen heel wat bekende filmmakers aan het woord die hun liefde voor dit soort cinema betuigen.



Wie volgt Daniel Craig op als James Bond? Volgens sommigen zou dat wel eens Dev Patel kunnen zijn, maar de acteur grapt dit voorstel weg en tipt zelf Idris Elba als de nieuwe 007.



Voer voor discussie. Amerikaanse journalisten weigeren om The New Mutants te recenseren en dat omdat Disney in Amerika geen coronaproof persvoorstellingen van The New Mutants organiseert noch online alternatieven aanbiedt.



Hollywood wil Roman Polanski maar niet vergeven. Deze week heeft Polanski’s verzoek om opnieuw lid te worden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences afgewezen. Ook al is het Polanski zelf die de procedure heeft gestart, beweert Polanski’s advocaat Harland Braun dat het de regisseur allemaal niet kan schelen.



De uit Afghanistan afkomstige filmregisseur en -producent Saba Sahar is al meerdere malen met de dood bedreigd. Deze week was het menens toen ze in Kabul door drie schutters werd beschoten. Een kind die met haar in de wagen zat, werd in de maag geraakt. Sahar zelf kwam er levend vanaf.



Charlie Kaufman zou aan een miniserie voor HBO werken. Het zou gaan om Arthur Herzogs roman IQ 83 gaan die als film werd afgewezen. Maar hij werkt ook aan een film. In nog wel in opdracht van Ryan Goslings productiehuis Arcana. Het zou om de verfilming van The Memory Police van Yoko Ogawa gaan.



In september verschijnt Pocketful Of Miracles op Blu-ray via BFI. Deze film uit 1962 was de laatste van Frank Capra. In de film zie je Bette Davis, Glenn Ford, Hope Lange en Peter Falk die er een Oscar-nominatie voor kreeg. Pocketful Of Miracles was een nieuwe versie van zijn film Lady For A Day uit 1933. That's all folks!




Recent nieuws van dezelfde bron