:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #34
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #34
Bron: DVD Info - Datum: 2020-09-21 - Geplaatst door: Didier
Terwijl de krantenkoppen het volop over Vivaldi en naaktfoto's hebben, verdiepen wij ons wederom in de wondere wereld van de filmroddels in onze wekelijkse portie Cineweetjes. Over de negende Fast & Furious-film bijvoorbeeld want Michelle Rodriguez heeft het gerucht bevestigd dat de autofilm zich deze keer in de ruimte afspeelt. Neen, we kunnen ook niet echt volgen.



Warner zit met een financiële kater na de lage Amerikaanse box-office-cijfers van Tenet, en dat heeft zijn gevolgen voor Wonder Woman 1984 want de oorspronkelijke releasedatum van begin oktober wordt nu al verschoven naar kerstmis. Denis Villeneuve's Dune blijft voorlopig op 18 december staan. Sony Pictures gaat nog verder. Morbius, Venom: Let There Be Carnage, Ghostbusters: Afterlife en Spider-Man 3 zijn wellicht uitgesteld tot dat de coronacrisis voorbij is.



Film Fest Gent kondigt namens de WSAcademy de genomineerden aan van zijn jaarlijkse en wereldvermaarde World Soundtrack Awards, die dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Onder de genomineerden voor de verjaardagseditie zijn Alexandre Desplat - die dit jaar ook eregast is-, Thomas Newman, Benjamin Wallfish en John Williams. De IJslandse componiste en celliste Hildur Guðnadóttir, vorig jaar TV Composer of the Year op de WSAwards en begin dit jaar ook Oscarwinnares, is genomineerd in de categorie Film Composer of the Year. Nicholas Britell, vorig jaar Film Composer of the Year, maakt de omgekeerde beweging en dingt dit jaar mee in de categorie TV Composer of the Year. Onder de genomineerden ook Belgisch talent: Hannes De Maeyer, die de muziek componeerde voor Torpedo, is genomineerd in twee categorieën: Public Choice Award en Best Original Score for a Belgian Production. Film Fest Gent 2020 vindt plaats van 13 tot 24 oktober 2020 en alle uitgebreide info vind je op hun website.



Netflix windt er geen doekjes om, ook al willen zij naar verluidt goede vriendjes blijven met de bioscopen zet de streamingdienst twintig miljoen dollar in om de uitzendrechten van Halle Berry’s regiedebuut Bruised te krijgen. 



Bekijk voortaan alles op Netflix, zo lijkt het toch. De streamingzender heeft Pieces Of A Woman van regisseur Kornél Mundruczó met Vanessa Kirby opgekocht. Deze laatste kreeg hiervoor de prijs voor Beste Actrice op het filmfestival van Venetië. Ook Malcolm & Marie met John David Washington en Zendaya is opgekocht door Netflix. 



Het zal moeilijk worden om in coronatijden een goede dosis recente film in de cinema te vinden, want Universal liet weten dat zij op hun beurt de remake van Candyman van Nia DaCosta naar volgend jaar verplaatst zal worden.



Paul Schrader is bezig met het afwerken van zijn nieuwste film The Card Counter en vroeg daarbij de hulp van Martin Scorsese. Het zal echter nog niet voor nu zijn, want door de coronacrisis ligt alles stil en naar verluidt mag Schrader van Focus Features al zijn tijd gebruiken die nodig is.



Er komt een biopic van Madonna. De zangeres staat volledig achter het project en het scenario wordt geschreven door Diablo Cody die we kennen van Juno. Volgens webgeruchten zou Julia Garner Madonna vertolken.



Nomadland
van regisseuse Chloë Zhao werd de winnaar op het filmfestival van Venetië. De film die de Gouden Leeuw won, met Frances McDormand en David Strathairn in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van twee mensen die met een camper door de VS trekken,op zoek naar werk.



Het DC-filmuniversum werkt aan de zoveelste reboot. Deze kaar gaat het om The Flash. Het verhaal is gebaseerd op Flashpoint en volgens de producers zal de film verschillende personages en tijdlijnen bevatten. Wordt vervolgd dus.



Regisseurs die het publiek vragen om hun nieuwste film online te bekijken en niet in de bioscoop omdat het nog steeds onveilig zou zijn? Het regisseursduo Anthony Mackie en Jamie Dornan deden het voor hun scifithriller Synchronic.



Mogelijks komen er nog twee vervolgen op Joker, ook al was dat bij aanvang niet de bedoeling. Volgens The Mirror zou Joaquin Phoenix een bijzonder aanbod hebben gekregen voor nog eens twee films van Warner Bros. en dat is volgens de Britse krant bij Phoenix in goede aarde gevallen. Ook regisseur Todd Phillips zou terug van de partij zijn.



Ondertussen weten we ook wie de tegenstander wordt van Ant-Man in de derde film. Kang the Conqueror en deze rol zou vertolkt worden door Jonathan Majors die onlangs te zien was in Spike Lee’s Da 5 Bloods en de HBO-reeks Lovecraft Country.



Na de gigantische blockbusters Blade Runner 2049 en Dune wil Denis Villeneuve voor een kleinere film gaan en naar verluidt zou hij dat graag weer doen met Jake Gyllenhaal. De twee werkten al samen voor Enemy en Prisoners.



Ook op Netflix deel 1322: The Prom van regisseur Ryan Murphy. De musical komt uit op 11 december van dit jaar en in de hoofdrollen zien we o.a. Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Keegan Michael-Key.



Podcasts zijn ongelooflijk hip deze dagen. Journalist Robin Broos die met Jeroen Struys op Klara het radioprogramma van The Original Soundtrack verzorgt, heeft vanaf nu ook een podcast waarin hij elke week een Disney-klassieker bespreekt. De eerste feature is Snow White And The Seven Dwarfs uit 1937. Je kan deze podcast streamen op de gebruikelijke kanalen waaronder Spotify.



Paramount+, de Amerikaanse streamingdienst van CBS, heeft een reeks aangekondigd over de productiegeschiedenis van The Godfather. De serie zal The Offer heten en wordt geschreven door Michael Tolkin die ook The Player van Robert Altman en de gevangenisserie Escape At Dannemora deed.



Tegenwoordig hou je maar beter je filmagenda bij de hand bij het lezen van Cineweetjes, want volgens Variety zou Disney de bioscooprelease van Black Widow nog maar eens uitstellen. Ook de Pixar-film Soul zou rechtstreeks op Disney+ uitkomen.



Netflix kondigt voor dit jaar een sequel aan op de kerstkomedie The Christmas Chronicles met Kurt Russell als Santa Claus en Goldie Hawn uit 2018. The Christmas Chronicles 2 was in handen van regisseur Chris Columbus van Home Alone.



De Belgische film L'Ennemi, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Waals politicus, opent straks de Officiële Competitie op de 47ste editie van Film Fest Gent. Ook Nomadland, dat afgelopen weekend de Gouden Leeuw won in Venetië en Pedro Costa's Vitalina Varela dingen mee in de competitie voor de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek en Sound Design. L'Ennemi van Brusselaar Stephan Streker is met Sam Louwyck, Peter Van Den Begin, Bruno Vanden Broecke en Jeroen Perceval, naast hoofdrolspeler Jérémie Renier.



De Deense donkere komedie Drunk van rascineast Thomas Vinterberg zal het startschot geven van de 47ste editie van Film Fest Gent. Met alvast een Cannes-label op zak en een succesvolle wereldpremière in Toronto is Vinterberg bovendien niet aan zijn proefstuk toe in Gent. Het festival vertoonde reeds zeven van zijn films en ontving de dogma 95-regisseur twee jaar geleden op de rode loper. Op 13 oktober levert het Deense goudhaantje het Gentse publiek alvast een openingsfilm van jewelste. Wim De Witte, programmadirecteur hierover : "Het feit dat er überhaupt een openingsfilm is in deze vreemde tijden is voor ons een soort van historische gebeurtenis. En dat we het kunnen doen met Vinterbergs nieuwe film zal er zonder twijfel nog een extra memorable laag bovenop leggen. Het traditionele openingsglas zullen we moeten missen dit jaar, maar we laven ons aan de film."



Kleine films hebben het alsmaar moeilijker om in de bioscoop een release te krijgen. Daarom sloegen Sphinx in Gent, Cinema ZED in Leuven, The Roxy Theatre in Koersel, Cinema Cartoon’s in Antwerpen, Kunstencentrum BUDA in Kortrijk en Lumière Brugge de handen in elkaar om vanaf 2 oktober Sofia Coppola’s On the Rocks in de Belgische zalen te brengen. Thumbs up, en tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron