:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #38
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #38
Bron: DVD Info - Datum: 2020-10-22 - Geplaatst door: Didier
We zijn weer klaar voor een nieuwe portie Cineweetjes. Momenteel kun je op Netflix de animatiereeks Jurassic World: Camp Cretaceous bekijken, en nu al is een tweede seizoen bevestigd. Alles zou in 2021 klaar zijn.



Ook Luca Guadagnino denkt aan een sequel op zijn hitfilm Call Me By Your Name en de regisseur hoopt om weldra een vervolg te kunnen schrijven.



Scott Z. Burns die in de kijker liep met zijn regiedeuut The Report dat gaat over de folterpraktijken van de CIA na de terreuraanslagen van 11 september heeft een nieuwe film in gedachten. Fake! is de titel en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jen McAdam en Douglas Thompson dat over het oplichtingsschandaal rond de valse cryptomunt OneCoin gaat. Scott zou samenwerken met Kate Winslet.



Dat Robert De Niro als acteur al een paar jaar als acteur op de dool is, is een understatement, maar wie weet komt er nog een goede film uit van hem als regisseur. Eerder stond hij al achter de camera voor A Bronx’s Tale en The Good Shepherd, en De Niro liet in een interview vallen dat hij wel een sequel op deze laatste ziet zitten.



Voor wie zin heeft in speculaties is dit er een eentje om u tegen te zeggen. Volgens verschillende Hollywoodbronnen zou Ryan Reynolds een hoofdrol spelen in de volgende Pirates Of The Caribbean-film. Welke rol dat zou zijn weet men niet, maar het gerucht is zeker niet van de pot gerukt want Reynolds zit bij Disney ook al in de running voor een hoofdrol in de live action-remake van Atlantis: The Lost Empire.



Een film die je misschien niet van Johnny Depp zou verwachten is Minamata van Andrew Levitas en die gaat over de laatste dagen en het laatste werk van de beroemde oorlogsfotograaf W. Eugene Smith in Japan eind jaren '70.



De Pixar-film Soul krijgt een positief staartje, want er wordt ook een documentaire over gemaakt. Het gaat over het feit dat in maart alle Pixar-medewerkers zeven weken in quarantaine moesten voordat de productie van Soul eropzat. Het is zo goed als zeker dat de documentaire op Disney+ zal belanden. Ondertussen liet Disney weten dat Soul exclusief te zien zal zijn op Disney+ in landen waar de streamingdienst beschikbaar is.



Leuk nieuws voor de arthouse-cinema in Covid-dagen. Sommige Britse onafhankelijke bioscopen doen het de laatste weken goed en volgens de uitbaters is het belangrijk om te beseffen dat de filmsector uit meer dan mainstream blockbusters bestaat en dat er leven is zonder No Time To Die.



Het is geen evidentie om een film over kussen in covid-tijden te maken en daarom komen de opnames van The Red Sky on hold te staan. The Red Sky maakt deel uit van een trilogie van de Duitse arthouse-cineast Christian Petzold die gaat over de natuurelementen. De eerste Undine (en die gaat over water) wordt op FilmFest Gent vertoond.



Er komt een reboot van Cleopatra. Dat de film uit 1963 van Joseph L. Mankiewicz met Elizabeth Taylor destijds een flop was kan regisseuse Patty Jenkins en actrice Gal Gadot niet deren. Misschien lukt het deze keer wel, want de twee werkten al eerder samen voor Wonder Woman en Wonder Woman 1984.



Tenet staat niet langer op de eerste plaats op de Amerikaanse box-officelijst, maar is verstoten door de Robert De Niro-komedie The War With Grandpa. Tenet staat op de tweede plaats en wordt achternagezeten door de zoveelste Liam Neeson-actiefilm Honest Thief en de re-release van Coco.



De bioscoopbezoeker zal het resultaat pas volgend jaar zien, maar de producers Barbara Broccoli en Michael G. Wilson zijn zeer tevreden over het werk dat regisseur Cary Fukunaga leverde voor No Time To Die en daarom zien ze ook een volgende Bond-film met hem wel zitten. De regisseur zou daarmee in de voetsporen van Sam Mendes treden die ook met Skyfall en Spectre twee Bond-films maakte.



Er komt een nieuwe Hunger Games-film. The Ballad Of Songbirds And Snakes is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins en in deze prequel die zich afspeelt tijdens de tiende Hunger Games volgen we de jonge Coriolanus Snow die één van de schurken was van de vier vorige films. The Ballad Of Songbirds And Snakes zou net als alle andere Hunger Games-films geregisseerd worden door Francis Lawrence.



De Russo Brothers zijn deze dagen vooral als producenten actief en het schijnt te boteren tussen hun en Netflix. Na Extraction wordt nu ook Mosul voer voor de streamingdienst. Mosul zullen we in november kunnen zien en gaat over het waargebeurde verhaal van een groep Iraakse mannen die tegen ISIS vochten. Een andere Russo-productie is Cherry, maar die kan je op Apple TV+ bekijken.



De kans is groot dat Viggo Mortensen opnieuw gaat samenwerken met David Cronenberg. Ten minste dat zei de acteur tijdens het Lumière Film Festival toen hij daar zijn regiedebuut Falling voorstelde. Mortensen speelde reeds mee in A History Of Violence, Eastern Promises en A Dangerous Method van Cronenberg. Falling is te zien op FilmFest Gent.



Deze week overleed Margaret Nolan op zesenzeventigjarige leeftijd. Deze dame kent u misschien niet, maar zij was de in goud geschilderde vrouw in de opening-credits van de James Bond-film Goldfinger. Nolan had ook een kleine rol in deze Bond-film, was te zien in de Beatles-film A Hard Day’s Night, in vijf komedies van de razend populaire Britse Carry On-reeks en ze heeft ook een rolletje in Edgar Wrights nieuwste film Last Night In Soho.



Furiosa. Dat is de titel van een spin-off-verhaal uit Mad Max: Fury Road en draait natuurlijk rond Charlize Therons gelijknamige personage. Miller gaat de film zowel produceren als regisseren en de hoofdrol wordt vertolkt door Anya Taylor-Joy, samen met Chris Hemsworth en Yahya Abdul-Mateen II. Miller gaat ook weer samenwerken met zijn Oscar-team: production designer Colin Gibson, monteur Margaret Sixel, sound mixer Ben Osmo en make-updesigner Lesley Vanderwalt. Dat belooft!



Arme cinema! Volgens de meest recente geruchten zou Paramount van plan zijn om Coming 2 America met Eddie Murphy te verkopen aan Amazon Prime, en dat voor 125 miljoen dollar. Cineweetjes drukt een week de pauzeknop in, want wij zijn dag in dag uit aanwezig op FilmFest Gent om je het heetste nieuws rond de gloednieuwe releases te brengen. Tot over veertien dagen!



Recent nieuws van dezelfde bron