:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #50
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #50
Bron: DVD Info - Datum: 2021-02-09 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe editie van Cineweetjes en laten we maar meteen beginnen met heel slecht nieuws dat ongetwijfeld grote gevolgen zal hebben voor de bioscoopreleases van dit jaar. Het filmfestival van Cannes wordt door de coronacrisis dit jaar naar juli uitgesteld. Er is zelfs een plan B om het festival naar eind augustus te verschuiven.



Elliot Page (voorheen Ellen Page) die onlangs uit de kast kwam als transgender zit duidelijk in een knoop met zichzelf. Elliot liet weten dat hij een punt zet achter zijn huwelijk met choreografe Emma Portner. Bovendien liet Elliot Page weten dat hij uiteindelijk toch bedankt voor een hoofdrol in de misdaadkomedie 1Up en hij wordt vervangen door Ruby Rose die de meeste wel zullen kennen van John Wick: Chapter 2.



Opvallend nieuws. Jaren na Requiem For A Dream heeft Darren Aronofsky aangekondigd dat hij voor zijn Blumhouse-film Adrift opnieuw zal samenwerken met Jared Leto.



Ook eentje om over na te denken. Nadat Noah Baumbach reeds twee recentste films (The Meyerowitz Stories en Marriage Story) voor Netflix maakte, heeft de regisseur besloten om de komende jarenexclusief films voor de streamingdienst te regisseren. Hij werkt momenteel aan White Noise met Greta Gerwig en Adam Driver.



Luca Guadagnino die momenteel aan de remake van Scarface werkt, laat weten dat hij voor een andere film (Bones & All) graag opnieuw zou samenwerken met Timothée Chalamet met wie hij Call Me By Your Name draaide.



Slecht nieuws voor wie zit te wachten op een nieuwe Friday The 13th want door een rechtszaak zou die wel een tijdje op zich kunnen laten wachten. Producent Sean S. Cunningham kibbelt al een hele tijd met scenarist Victor Miller over de rechten van de franchise en hij spant nu een rechtszaak aan tegen distributeurs Warner en Paramount.



Ook de Sundance-topper Coda van Sian Heder is verkocht aan een streamingdienst. Apple TV+ betaalde 25 miljoen dollar voor dit coming-of-age drama en dat is daarmee het hoogste bedrag dat ooit betaald werd voor een Sundance-film.



Door de corona-perikelen worden de opnames van de Elvis Prestley-biopic van regisseur Baz Luhrmann met onder
meer Tom Hanks voor een jaar opgeschoven. De film zal waarschijnlijk gewoon Elvis heten. Elvis wordt vertolkt door Austin Butler en Hanks speelt Colonel Tom Parker, de man die Elvis ontdekte en meer dan twintig jaar zijn flamboyante manager was.



Niet alleen Cannes wordt verschoven, maar ook het Brusselse Offscreen Film Festival krijgt met 2 tot 20 juni 2021een latere datum. Wat niet live kan, vindt plaats via video of social media en het festival werkt deze keer ook samen met het streamingplatform Sooner om een selectie van een aantal titels ook online aan te bieden. Dit jaar wordt hulde gebracht aan de Amerikaanse schrijver H.P. Lovecraft. Verder werkt Offscreen dit jaar samen met Greenpeace en de Service de Culture Cinématographique, en er zullen heel wat titels uit de ecohorror en climate fiction op de affiche staan.



The Little Things
 met Denzel Washington, Rami Malek en Jared Leto is de koploper in de Amerikaanse box-officelijst van deze week. De politiethriller verscheen overigens tegelijkertijd op HBO Max. Verder staan The Croods: A New Age en Wonder Woman 1984 in de top 3.



In april verschijnt op Arrow Video Death Has Blue EyesClapboard Jungle en Switchblade Sisters. Er komt ook een steelbook van Elvira: Mistress Of The Dark en in dezelfde maand verschijnen er ook 4K UHD special editions van Battle Royale en Donnie Darko.



Een rechtszaak inspannen omdat je leraar naar een film laat kijken! Het gebeurde in de jaren '80 met Diane Feese en Sherry Forget die in de Escondido High School in Californië zaten en van hun wiskundeleraar Bart Schwarz naar fragmenten van de horrorfilm Faces Of Death moesten kijken. De twee hielden er naar verluidt een trauma aan over, brachten hem in de jaren '80 (jawel) voor de rechtbank en nu krijgen ze elk zo'n 50.000 dollar schadevervoeding.



Ze mogen in Hollywood dan wel de big shit zijn, toch hebben Adil el Arbi en Bilall Fallah aangekondigd dat ze na Black uit 2015 opnieuw een boek van Dirk Bracke willen verfilmen. Het gaat om Straks Doet Het Geen Pijn Meer. Het boek dateert van 2001 en de twee hebben altijd de roman willen verfilmen. De opnames staan gepland voor 2022.



Never change a winning team. Na het succes van The White Tiger gaat regisseur Ramin Bahrani opnieuw in zee met Netflix en hij gaat weer een boek van auteur Aravind Adiga verfilmen. Dit keer wordt het Amnesty. Het drama speelt zich af in Australië en gaat over een illegale immigrant.



Regisseur Yorgos Lanthimos heeft een nieuwe film aangekondigd. Na The Favourite heeft hij zijn zinnen gezet op Poor Things, naar de gelijknamige roman van Alisdair Gray. Lanthimos gaat weer samenwerken met Emma Stone en scenarist Tony McNamara. De film gaat over een soort van vrouwelijke Frankenstein.



We gaan er deze week uit met Disney-nieuws. Disney+ s zal een reboot maken van Three Men And A Baby uit 1987. Zac Efron zal één van de 3 hoofdrollen vertolken. Het origineel werd geregisseerd door Leonard Nimoy aka Mr. Spock en met Tom Selleck, Steve Guttenberg en Ted Danson in de hoofdrollen. Tot volgende week!


Recent nieuws van dezelfde bron