:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: JOY RIDE
PERSBERICHT: JOY RIDE
Bron: Fox - Datum: 2002-12-01 - Geplaatst door: Serge
Joy Ride is een thriller die u voor de buis gekluisterd houdt. De knappe regie, de spanning die als wordt afgewisseld met humor en goede vertolkingen slepen u mee in een verhaal dat uw hartslag opvoert naarmate de plot zich ontwikkelt. De climax van deze zeer intense film zal elke kijker naar de keel grijpen. Joy Ride ligt in de lijn van goede thrillers als Scream, I Know What You Did Last Summer en Blair Witch Project, maar geeft een geheel eigen invulling aan de succesformule van deze films.

HET VERHAAL
Eerstejaarsstudent Thomas (Paul Walker, The Fast and the Furious, Pleasantville) besluit tijdens zijn zomervakantie met zijn auto dwars door de Verenigde Staten te rijden om zijn knappe vriendin Venna (Leelee Sobieski, Deep Impact, Joan of Arc, Eyes Wide Shut) op te halen. Maar zijn romantische plannen krijgen al gauw een andere wending wanneer hij onderweg zijn broer Fuller (Steve Zahn, You’ve Got Mail, Stuart Little, Forces of Nature) uit de gevangenis ophaalt en zich door hem laat overhalen om een grap uit te halen met een vrachtwagenchaffeur via hun CB-radio. Rusty Nail, de trucker die gedurende de hele film onzichtbaar blijft, blijkt echter een psychopaat te zijn die er een heel ander gevoel voor humor op na houdt. Hij neemt op een gruwelijke manier wraak...

KNAPPE REGIE EN CAST
De regie van John Dahl, een meester in het film-noir genre (Unforgettable, Last Seduction, Rounders), geeft Joy Ride een adembenemend ritme en Dahl zorgt er ook voor dat de spanning nooit zakt. Acteur Paul Walker zorgt voor een knappe vertolking en voor hem is dit een grote stap op weg naar de top. Walker was al te zien in tal van televisieproducties en in films als Pleasantville en Brokedown Palace. Volgend jaar krijgt hij een rol in het nog te verschijnen Timeline. Ook Steve Zahn zet een opmerkelijke acteerprestatie neer. Zahn heeft al meegespeeld in kwaliteitsproducties Crimson Tide, Suburbia en Hamlet en is met zijn warme, blauwe ogen en ietwat slordige stem een karakteracteur die we nog veel zullen terugzien op het grote doek.

Releasedatum: koopdvd 4 december 2002

DVD specificaties:
Audio: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Grieks

DVD extra's:
• 3 verschillende audiocommentaren,
• 5 weggeknipte scènes met,
• Featurette Joy Ride,
• Alternatieve eindes,
• Bioscooptrailer


Recent nieuws van dezelfde bron