:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #52
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #52
Bron: DVD Info - Datum: 2021-02-23 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij alweer een nieuwe editie van Cineweetjes en welke slogan is er meer toepasselijk dan "the show must go on". De pandemie stopt niet bij de Oscars, want de Academy of Motion Picture Arts and Sciences buigt zich nu over de 93e Oscaruitreiking en die zal fysiek plaatsvinden, maar zal dit jaar niet alleen live vanuit het Dolby Theatre uitgezonden worden, maar ook vanuit andere locaties.


Onlangs slaagden twee producers (Bruce Hendricks en Galen Walker) erin om een onverfilmd script van Stanley Kubrick Jim Thompson te bemachtigen. Het gaat om Lunatic At Large en in het najaar start men aan de verfilming ervan. Het gaat om een film noir. Er zijn nog twee onverfilmde scripts van Kubrick achtergebleven.



We hadden het er al over dat Warner aan een Harry Potter-reeks werkt voor HBO Max. Dat werd natuurlijk eerst ontkend, maar nu laat HBO Max-hoofd Casey Bloys laten weten "dat de Harry Potter-franchise mogelijkheden bieden."



Deze week stond Hollywood (een beetje) in rep en roer toen The Mandalorian-actrice Gina Carano na een paar antisemitische en andere controversiële tweets meteen bij Disney+ haar valiezen mocht pakken. Ondertussen heeft Gina Carano al een nieuwe rol via de Amerikaanse conservatieve website The Daily Wire te pakken gekregen. Waarover de film gaat weet niemand, wel liet Gina deze merkwaardige quote noteren: "We kunnen niet wachten om Hollywood te laten zien dat hun neiging om andersdenkenden te cancelen ons alleen maar helpt met het bouwen van een X-Wing waarmee we hun Death Star zullen verslaan."



Er komt geen remake van John Woo's Face/Off met Nicolas Cage en John Travolta, maar wel een sequel. Wie daarin zal spelen is niet bekend, wel geeft Paramount het project in handen van regisseur Adam Wingard (You're NextGodzilla Vs. Kong).



Men krijgt blijkbaar maar nooit genoeg van Downton Abbey. Acteur Hugh Bonneville heeft onthuld dat er een nieuw script klaar ligt en de opnames zullen beginnen als iedereen de kans krijgt om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.



Hoe zou het met de Amerikaanse box-officelijst zijn? The Croods: A New Age staat opnieuw op de eerste plaats. Voor de rest noteren we Judas And The Black Messiah met Daniel Kaluuya, de thriller The Little Things, het regiedebuut van actrice Robin Wright Land en The Mauritanian met Jodie Foster en Tahar Rahim.



Er komt een remake van The Wizard Of Oz en als regisseuse koos Warner voor Nicole Kassell. Naar verluidt wil ze het verhaal een eigentijdse wending geven. En het blijft daar niet bij, Waner werkt ook aan de muzikale animatiefilm Toto: The Dog-Gone Amazing Story Of The Wizard Of Oz.



Over stokoude klassiekers gesproken, Paramount heeft de filmrechten van de Broadway-musical The King And I gekocht en wil er een moderne twist aan geven. De musical werd in 1956 al eens verfilmd met Yul Brynner en Deborah Kerr en werd toen genomineerd voor negen Oscars waarvan er vijf zijn gewonnen.



Goed nieuws voor de fans van Zack Snyder. Op HBO Max verschijnt binnenkort de veelbesproken director's cut van Justice League en er is ook de zombiefilm Army Of The Dead op Netflix. Het volgende project zal hoogstwaarschijnlijk de legende van koning Arthur worden, naar verluidt wil de regisseur een trouwe versie van de mythe vertellen. En hiermee zit ons wekelijks rendez-vous er al weer op. Tot volgende week!


Recent nieuws van dezelfde bron