:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #55
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #55
Bron: DVD Info - Datum: 2021-03-15 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij alweer een nieuwe editie van Cineweetjes, de wekelijkse opsomming op DVDInfo van alle nieuwe filmweetjes. Iets over de director’s cut van Justice League van Zack Snyder misschien? Vanaf 18 maart zal je de vier uur durende film in België als digitale aankoop kunnen bekijken. Vanaf 8 april kun je hem ook via video-on-demand zien.



Robert Zemeckis heeft de cast van zijn live-action Pinocchio-remake bekend gemaakt. Van Tom Hanks wisten we al dat die Gepetto ging spelen, en daar komen ook Cynthia Erivo, Joseph Gordon-Levitt, Keegan-Michael Key, Lorraine Bracco bij en Benjamin Evan Ainsworth zal Pinocchio spelen.



Criterion heeft voor mei twee nieuwe titels klaar op Blu-ray: de coming-of-age film Fast Times At Ridgemont High met Sean Penn en de classic Masculin Féminin van Jean-Luc Godard.



Over Godard gesproken! Beter laat dan nooit, toch? Jean-Luc Godard is ondertussen al 90 en in een interview kondigde hij aan dat hij binnenkort met pensioen gaat. Nou ja, bijna toch. Godard zal eerst nog twee films afwerken alvorens hij zijn filmcarrière stopt, één van die films heeft de titel Funny Wars.



Bioscopen sluiten misschien wel de deuren, maar Gent zal er binnenkort via Film Fest Gent er één bijkrijgen. Het ‘Huis van de Cinema’ kreeg de goedkeuring van stad Gent en het wordt een bioscoopcomplex met drie zalen, waar elke dag films te zien zullen zijn en ook allerlei evenementen kunnen doorgaan. In twee van de drie zalen worden dagelijks films vertoond waaronder klassiekers, maar ook alternatieve films die voor andere bioscopen niet commercieel interessant zijn. De derde zaal wordt gereserveerd voor andere organisaties, terwijl er ook nog een platte zaal komt voor andere film-gerelateerde activiteiten.



De korte documentaire Nanu Tudor (My Uncle Tudor) van Olga Lucovnicova won de Gouden Beer voor de Beste Kortfilm op het Internationaal Filmfestival van Berlijn. In deze kortfilm reist de regisseuse na 20 jaar terug naar het huis van haar overgrootouders in Moldavië waar ze als kind een diepgeworteld trauma opliep. Nanu Tudor (My Uncle Tudor) was het afstudeerproject van Olga Lucovnicova in het Doc Nomads-masterprogramma van LUCA School of Arts.



Regisseur Alejandro González Iñárritu is in Mexico begonnen aan de voorbereidingen voor de opvolger van The Revenant. De film zal waarschijnlijk Limbo heten en het is Iñárritu’s eerste film sinds zijn debuut Amores Perros die hij volledig in Mexico zal draaien. Daniel Giménez Cacho die we kennen uit La Mala Eduación krijgt de hoofdrol.



Niet iedereen was er even tevreden mee dat Siegfried Bracke mogelijks de voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds zal worden. In ieder geval is de N-VA-politicus door de Vlaamse regering als bestuurslid voorgedragen om Kenneth Taylor als voorzitter op te volgen.



Sound Of Metal doet het alsmaar beter. De film van het Belgische productiehuis Caviar krijgt nu ook een Criterion-release. Het is nog niet duidelijk of het alleen maar een US-release wordt.



Veertien jaar na de dood van Michelangelo Antonioni wordt het onverfilmde script van de Italiaanse cineast Technically Sweet nu toch een film. Oorspronkelijk was de film ergens in het midden van de jaren '70 gepland, maar Antonioni wilde deze film met digitale camera’s draaien, maar dat was technisch toen nog niet mogelijk. In de jaren tachtig gaf Antonioni het script door aan zijn regie-assistent Jirges Ristum en het is zijn zoon André die de film zal maken.



De smaakpolitie heeft weer een nieuw slachtoffer te pakken. Pepé Le Pew, het stinkdier dat zo graag de meisjes kust, wordt om die reden uit de nieuwe Space Jam: A New Legacy geweerd. Naar verluidt wil men op die manier de jongere kijkers laten zien dat Pepé’s gedrag onaanvaardbaar is. Wablief?



De Critics Choice Association die toch een invloed heeft op de Oscars heeft zijn prijzen verdeeld en de grote winnaar is Nomadland waaronder Beste Film, Beste Regisseur (Chloé Zhao), Beste Bewerkte Scenario en Beste Cinematografie.



De kritieken waren niet mals op Coming 2 America, maar wat zou het? Volgens het onderzoeksbedrijf Search Engine heeft Amazon Primes de nieuwe Eddie Murphy-film het beste Amerikaanse openingsweekend van een streamingrelease in de voorbije twaalf maanden op zak en doet het beter dan de tweede Borat en Wonder Woman 1984.



We gaan eruit met een nieuwtje rond Steven Spielberg. Zijn bewerking van de musical West Side Story zal pas eind 2021 in de zalen komen, maar ondertussen werkt de regisseur al aan zijn volgende film die geïnspireerd zou zijn door zijn kindertijd in Arizona. Michelle Williams zou waarschijnlijk Spielbergs moeder vertolken, en er wordt volop naar een acteur gezocht worden die de jonge Spielberg moet vertolken.



Recent nieuws van dezelfde bron