:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #57
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #57
Bron: DVD Info - Datum: 2021-03-29 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij een nieuwe editie van je wekelijkse Cineweetjes. Vorige week hadden we het erover dat Matthew McConaughey interesse heeft in een politieke carrière en er is meer nieuws over de man, want het ziet ernaar uit dat hij zijn personage van advocaat Jack Brigance uit Joel Schumachers A Time To Kill opnieuw zal vertolken, en dat in een miniserie van HBO.



Sharon Stone zorgt voor ophef. In haar boek The Beauty Of Living Twice vertelt de actrice dat ze ooit van een producent het advies kreeg om met haar mannelijke tegenspeler naar bed te gaan zodat er meer chemie zou ontstaan tussen hun op de set. Verder zegt Stone dat ze door Paul Verhoeven om de tuin werd geleid tijdens de beroemde Basic Instinct-scene. Stone werd gevraagd om haar slipje uit te doen omdat het licht erdoor zou worden weerkaatst. Verhoeven van zijn kant beweert dat Sharon Stone maar al te goed wist waaraan ze begon.



Mijn Vader Is Een Saucisse van Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche wordt de eerste Vlaamse film die na de heropening van de bioscopen te zien zal zijn. Paradiso Filmed Entertainment voorziet een release op 19 mei 2021, en dat is uiteraard onder voorbehoud.



In de VS wordt alle hoop op Godzilla Vs. Kong gezet die op 26 maart tegelijkertijd in de Amerikaanse bioscopen en op HBO Max te zien zal zijn. Volgens experts zou de film tijdens zijn openingsweekend in de VS 20 miljoen dollar of meer kunnen opbrengen, wat het beste debuut in de coronacrisis zou zijn. Tot nu toe is dat Wonder Woman 1984 met 16,7 miljoen dollar.



Komt er een derde Ace Ventura-film? Volgens het productiehuis dat achter de twee eerste films zit zou dat best kunnen omdat er voldoende interesse is. Volgens geruchten zou men al in onderhandeling zijn met Amazon Prime en zou het script geschreven worden door Pat Casey en Josh Miller die ook Sonic The Hedgehog met Carrey hebben gedaan.



We zien maar weinig verandering aan ons wekelijks bezoekje aan de Amerikaanse box-officelijst. Raya And The Last Dragon staat voor de derde week op nummer 1 en wordt gevolgd door Tom & Jerry. Op de derde plaats komt de spionagethriller The Courier met Benedict Cumberbatch binnen en opmerkelijk is dat films met een Oscarnominatie het deze week beter deden, en daar zitten The Father met Anthony Hopkins, het arthouse-drama Minari en Judas And The Black Messiah tussen.



Emerald Fennell die de laatste maanden volop in de kijker loopt voor haar script van Oscarkandidaat Promising Young Woman gaat nu ook het scenario voor de DC-superheldenfilm Zatanna schrijven.



Dat series gewild zijn ondervindt nu ook Jamie Foxx, want zijn biopic over bokser Mike Tyson wordt geen film maar wel een miniserie. Alle afleveringen staan onder regie van Antoine Fuqua. Jamie Foxx, Martin Scorsese en Tyson fungeren als uitvoerende producers.



Keanu Reeves gaat zijn eigen comicreeks BRZRKR verfilmen en hij heeft daarvoor de steun (en het geld) van Netflix gevonden. Hij zal zelf de hoofdrol vertolken, en na de film komt er ook nog een animereeks uit.



Zeg niet te vlug ja! Vorig jaar liet Michael Keaton weten dat hij een comeback zou maken als Batman in The Flash, maar nu komt de acteur op zijn stappen terug omdat hij met verschillende projecten bezig is en ook omdat hij zich zorgen maakt of de opnames van The Flash in het Verenigd Koninkrijk door de coronacrisis wel veilig kunnen doorgaan.



De World Soundtrack Awards dat samen met FilmFest Gent loopt heeft haar reglement aangepast. Vanaf 2021 komen ook soundtracks van documentaires in aanmerking voor de World Soundtrack Awards. Hiermee maken documentaires ook kans op de WSA Award voor Filmcomponist van het Jaar, Ontdekking van het Jaar, Beste Originele Song, Beste Originele Score voor een Belgische Productie en de Publieksprijs. Volgens de World Soundtrack Academy lijken de grenzen tussen documentaire en fictie steeds willekeuriger en werd het reglement aangepast toen vorig jaar de docu Petite fille in 2020 Film Fest Gent won. De 48ste editie van Film Fest Gent vindt plaats van 12 tot 23 oktober 2021, en de 21e World Soundtrack Awards wordt gehouden op 23 oktober 2021.



Laten we er vanonder muizen met een nieuwtje dat we al weken lang zagen aankomen. Disney gaat zowel Black Widow als Cruella tegelijkertijd in de bioscoop en tegen een meerprijs op Disney+ uitbrengen. Cruella komt uit op 28 mei en Black Widow wordt uitgesteld van 7 mei naar 9 juli. De nieuwe Pixar-film Luca zal vanaf 18 juni, deze keer zonder meerprijs, exclusief op Disney+ te zien zijn. Ciao!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron