:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #61
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #61
Bron: DVD Info - Datum: 2021-04-26 - Geplaatst door: Didier
Tijd weer voor een nieuwe Cineweetjes. Florian Zeller is een bezig bijtje. Straks weten we of The Father met Anthony Hopkins en Olivia Colman zijn zes Ocarnominaties zal kunnen verzilveren en ondertussen werkt Zeller reeds aan de opvolger ervan: The Son. De hoofdrollen zijn voor Hugh Jackman en Laura Dern.



Ook dit jaar is er door corona in de Trix geen editie van We Are Open-festival dat elk jaar in Belgisch talent in de schijnwerpers zet. Als alternatief besloot de organisatie om drie surrealistische films rond Belgische artiesten te maken. Het eerste deel, Lost In Terror, staat sinds 7 april online en ondertussen is ook het tweede, An Uncut Nightmare By The Sea, verschenen waarin Judith Kiddo, Teen Creeps en Yellowstraps centraal staan. De drie films werden geregisseerd door Charlotte De Cort en Tobi Jonson en vanaf 21 april is ook het derde deel Translation Park online te zien. Je kan de films hier zien: https://www.weareopen.be/?mc_cid=628b0cba1b&mc_eid=5da37244b2



Er is nieuws over de casting van Memory, de Amerikaanse remake van Erik Van Looys De Zaak Alzheimer. Na Liam Neeson komen daar nu ook Guy Pearce en Monica Bellucci bij. De film zelf wordt zoals eerder aangekondigd door Martin Campbell geregisseerd die Casino Royale deed.



Een van de leukste nieuwtjes van de week komt uit de Indiana Jones-hoek. Niemand minder dan Mads Mikkelsen zal in de fivequel te zien zijn. Wie hij precies zal spelen, is voorlopig onduidelijk.



Biopics over rocksterren is sinds Bohemian Rhapsody hot. Er is er één van The Bee Gees op komst en het nu al tot mislukken gedoemde David Bowie-vehikel en nu is bekend geraakt dat Pete Davidson die je kent van The King Of Staten Island in I Slept With Joey Ramone te zien zal zijn in een biopic over de zanger van The Ramones. De film heeft de steun van Joey Ramones erfgenamen en zal te zien zijn op Netflix.



Carey Mulligan zal samen met Adam Sandler te zien zijn in de sciencefictionfilm The Spaceman Of Bohemia en die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Jaroslav Kalfar en geregisseerd wordt door Johan Renck die de reeks Chernobyl maakte.



Het zat eraan te komen, maar ook Docville wordt verplaatst. Docville wil de 17e editie van het festival 100% fysiek laten doorgaan en omdat het Overlegcomité besliste om de binnenactiviteiten in principe pas in juni weer toe te laten, wordt het festival dat oorspronkelijk zou doorgaan van 12 tot en met 23 mei nu geplaatst naar dinsdag 1 tot en met vrijdag 11 juni.



Cannes zou zo als aangegeven moeten doorgaan van 6 tot 17 juli en het prestigieuze festivals heeft ondertussen de eerste twee films van de officiële selectie onthuld: Wes Andersons The French Dispatch en Paul Verhoevens veelbesproken Benedetta. Ook de openingsfilm is bekend: Annette met Adam Driver en Marion Cotillard wat het Engelstalige debuut is van de Franse regisseur Leos Carax.



Helen McCrory is op 52-jarige leeftijd overleden na een gevecht met kanker. De actrice was bekend als de moeder van Draco Malfoy in de laatste drie Harry Potter-films. Naast de series Peaky Blinders en Penny Dreadful was ze ook te zien in blockbusters als The Queen, Hugo en Skyfall.



Het eerste seizoen van The Lord Of The Rings-reeks dat Amazon aan het maken is kost nu al 465 miljoen dollar. Het budget van Peter Jacksons The Lord Of The Rings-trilogie was "maar" 280 miljoen dollar.



Er komt een serie over het leven van icoon Audrey Hepburn. Audrey, zo heet de serie, is gebaseerd op een idee van Hepburns zoon Luca Dotti en journalist Luigi Spinola, die samen de biografie Audrey At Home schreven. De serie spitst zich vooral toe op de vroegere jaren van de Hollywoodactrice.



Indicator heeft voor juli vier titels op Blu-ray aangekondigd: Mike Nichols’ The Day Of The Dolphin, Jeremy Paul Kagans The Big Fix, Elaine Mays Ishtar (jawel!) en Werner Herzogs Invincible.



Wyatt Russell heeft alle hoop dat hij Snake Plissken zou spelen in de remake van John Carpenters Escape From New York de kop ingedrukt. Russell vindt het een heel vriendelijk aanbod, maar het gaat niet gebeuren. Dat doen zou volgens de zoon van Kurt Russell een goede manier zijn om haatmail te krijgen.



Godzilla Vs. Kong staat nog altijd op de eerste plaats in de Amerikaanse box-officelijst. De film is in de hele wereld de succesvolste film tijdens de coronacrisis en verslaat daarmee Tenet. Ben Wheatleys In The Earth is de enige nieuwkomer in de Amerikaanse top tien en in de top vijf noteren we nog Nobody, The Unholy, Raya And The Last Dragon en Tom And Jerry.



In juni begint George Miller aan de opnames van zijn Mad Max: Fury Road-prequel Furiosa met Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth en Yahya Abdul-Mateen II in de hoofdrollen. Volgens de regisseur wordt de film nog grootser dan Mad Max: Fury Road.



Het Vlaams Audiovisueel Fonds zal aan twee geplande films een subsidie van bijna één miljoen euro geven. Het gaat om Happening van Jan Verheyen over de brand in het Brusselse warenhuis Innovation die in 1967 gebeurde en Wil van regisseur Tim Mielants wat de verfilming is van Jeroen Olyslaegers’ gelijknamige roman. De film van Verheyen krijgt 956.500 euro steun en dat is een record voor een Vlaamse film.



Olivia Colman die we kennen van The Favourite en The Crown heeft haar zinnen gezet op een superheldenreeks. De Oscarwinnares is aan het onderhandelen voor een rol in de Marvel-reeks Secret Invasion.



Op Eureka! verschijnen binnenkort Straight Shooting en Hell Bent. Dat zijn twee westerns van John Ford in zijn jonge dagen die men een tijdje verloren waande.



We gaan er uit met nieuws over Paul Thomas Anderson. Zijn nieuwste film die de voorlopige titel Soggy Bottom heeft komt op 25 december in de bioscoop. Het verhaal zou over de vriendschap tussen een kindacteur en een beroemde Hollywoodregisseur en -producent gaan. Vast staat wel dat je in de cast Cooper Seymour-Hoffman (zoon van!) en Bradley Cooper zal zien. Ciao!



Recent nieuws van dezelfde bron