:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #70
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #70
Bron: DVD Info - Datum: 2021-06-28 - Geplaatst door: Didier
Tijd voor een nieuwe Cineweetjes. Niet dat je het zal verwonderen maar er komt dus een tiende Fast & Furious-film en Vin Diesel liet in een interview vallen dat Meadow Walker, de dochter van de overleden Paul Walker, mogelijks zal meespelen. Naar verluidt zou men bij de elfde stoppen. Of toch niet? Volgens Diesel zou er immers een prequel kunnen komen of zelfs een spin-off rond Toretto.



Carrie Fisher krijgt een ster op de Hollywood Walk of Fame. Andere acteurs en actrices die er binnenkort met een ster zullen schitteren zijn: Ewan McGregor, Ming-na Wen, Francis Ford Coppola, Macaulay Culkin, Willem Dafoe, Ricky Gervais, Salma Hayek, James Hong, Helen Hunt, Michael B. Jordan, Regina King, Ray Liotta, Adam McKay, Jason Momoa, Norman Reedus en Tessa Thompson.



Op zaterdag 19 juni werd de 17e editie van Docville feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Docville Awards. Holgut van Liesbeth De Ceulaer ging naar huis met de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire die werd geschonken door Sabam for Culture. Some Kind Of Heaven van Lance Oppenheim won de Juryprijs in de Internationale Competitie. President van Camilla Nielsson won de Juryprijs in de Weten & Geweten Competitie.



De Amerikaanse box-office doet het allesbehalve goed en dat komt deels door het gebrek aan nieuwe grote titels en het feit dat de Pixar-film Luca exclusief op Disney+ kwam. Op de eerste plaats kwam The Hitman’s Wife’s Bodyguard binnen, gevolgd door A Quiet Place Part II en dat terwijl In The Heights ondermaats blijft presteren.



Zeg nooit nooit, want Amblin Partners (Steven Spielbergs productiehuis) gaat samen met Netflix meerdere films maken. Echt nieuw is dat niet, want Aaron Sorkins The Trial Of The Chicago 7 was ook al een Amblin-productie. Spielberg benadrukt wel dat het niet om een exclusieve deal gaat en dat Amblin ook met Universal en andere partners zal blijven samenwerken.



In een interview vertelde Julie Delpy dat ze na de trilogie Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight van Richard Linklater ook nog een aanbod kreeg voor een vierde luik, maar de actrice ging er niet op in omdat ze naar eigen zeggen de filmindustrie beu is.



Jan Verheyen gaat een jeugdfilm draaien die gebaseerd is op het gedeeltelijk autobiografische Bittersweet Sixteen van zijn dochter Anna. Naast veel nieuwe namen zien we in de cast ook Tine Embrechts, Joke Devynck en Sven De Ridder. De film wordt op 22 december 2021 in de bioscopen verwacht.



Harrison Ford heeft zich licht verwond tijdens de opnames van de vijfde Indiana Jones-film waardoor het draaischema herbekeken moet worden. Helemaal niet erg, maar Indy heeft wel al een tamelijk hoge leeftijd, dus...



We gaan eruit met nieuws over het filmfestival van Cannes dat dit jaar doorgaat van 6 tot en met 17 juli, want de jury van de officiële competitie is bekendgemaakt. De juryvoorzitter is zoals gezegd Spike Lee en hij doet dat samen met regisseur Mati Diop, zangeres Mylène Farmer, Maggie Gyllenhaal, regisseur Jessica Hausner, actrice Mélanie Laurent, regisseur Kleber Mendonça Filho en de acteurs Tahar Rahim en Song Kang-ho. Tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron