:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: PANIC ROOM
PERSBERICHT: PANIC ROOM
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-09-14 - Geplaatst door: Serge
Oorspronkelijk was het Nicole Kidman die de rol van Meg in de psychologische thriller Panic Room zou vertolken. Maar na een aanslepende knieblessure werd alles stilgelegd en kon regisseur David Fincher Jodie Foster overtuigen in te springen. Een uitstekende beslissing want haar interpretatie roept ongetwijfeld herinneringen op aan ‘Silence of the Lambs.

Ook hier wordt ze psychologisch onder druk gezet, maar dan wel in een “huis clos”. De eerste nacht dat ze samen met haar dochter verblijft in hun pas aangekochte herenhuis in New York, wordt er ingebroken. Ze vluchten snel naar de “panic room”, een soort verborgen overlevingsruimte die voor dergelijke gevaarlijke situaties vaak in Amerikaanse huizen ingebouwd wordt. De boeven hebben het echter gemunt op iets wat zich net in die kamer bevindt waardoor er een regelrecht kat en muisspel ontstaat. Megs dochter lijdt daarenboven aan suikerziekte en moet dringend een insulinespuit krijgen... die in de koelkast in de keuken ligt!

Het regiewerk van David Fincher is even overtuigend als in zijn vorige succesfilms “Seven” en “Fight Club”. De suspens wordt door de cinematografische truukjes die hij handig toepast ten top gedreven. De camera neemt ons sluipend door het immense huis, laat ons door sleutelgaten en vloeren kijken, op het ritme van akelige geluiden die door merg en been gaan dankzij de DTS geluidsweergave. Kippenvel verzekerd, claustrofobie incluis!

Regisseur: DAVID FINCH ER (Fight Club, The Game, Seven, Alien 3, Mission: Impossible 3)

Acteurs: JODIE FOSTER, FOREST WHITAKER, JARED LETO, DWIGHT YOAKAM, KRISTEN STEWART

Duur: 108 min.
Release op DVD (huur en koop): 29 oktober 2002

Extra's op DVD:
• Filmografieën van cast en crew
• Teaser trailer “Panic Room”
• Bioscooptrailer