:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2021
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2021
Bron: Remain In Light - Datum: 2021-07-29 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES AUGUSTUS 2021

U heeft er een maandje op moeten wachten maar hier zijn we weer met onze releases. Te beginnen met de horrorfilm The Nest (Il Nido). De aan een rolstoel gekluisterde Samuel woont met zijn moeder Elena in een afgelegen villa in het bos. De moeder probeert hem gevangen te houden in zijn eigen huis. Welk mysterie houdt ze al jaren voor hem verborgen? In Petite Fille heeft de 7-jarige Sasha altijd geweten dat ze een meisje was, zelfs al werd ze geboren in een jongenslichaam. Haar familie steunt haar en strijdt mee om haar anders zijn uitgelegd en aanvaard te krijgen. De gemeenschap staat er weigerachtig tegenover. The Searchers releases deze maand; het epische drie uur durende Dances With Wolves (theatrical version), de Jean-Claude Van Damme classic Legionnaire en how nineties can you go, het iconische Austin Powers: International Man Of Mystery. Yeah Baby!!!

IL NIDO (THE NEST)

De aan een rolstoel gekluisterde Samuel woont met zijn moeder Elena in een afgelegen villa in het bos. Zijn leven lijkt idyllisch, maar ondanks dat het hem aan niets ontbreekt, is hij rusteloos. Ook wordt het leven in de villa meer en meer verstoord door onverklaarbare, eigenaardige gebeurtenissen. Wanneer er een jong dienstmeisje in de villa komt werken, betwijfelt Samuel meer en meer de strenge regels van zijn moeder en besluit de jongen dat hij de wereld buiten het landgoed wil leren kennen. Elena doet er ondertussen alles aan om te voorkomen dat haar zoon haar zal verlaten. Waarom houdt zij hem gevangen in zijn eigen huis? En welk mysterie houdt ze al jaren voor hem verborgen?

Regie: Roberto De Feo
Cast: Francesca Cavallin, Ginevra Francesconi, Justin Korovkin
Releasedatum dvd: 25 augustus 2021.

PETITE FILLE

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. Petite Fille toont zowel de strijd van een gezin tegen hun vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. In warm gefilmde scènes zien we Sasha spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies. Close-ups van Sasha en beelden van haar hechte gezin geven de film een zachte intimiteit. Met veel zorg schetst regisseur Sébastien Lifshitz een ontroerend portret. In Petite Fille geeft hij een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Zijn aangrijpende en belangrijke documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.

Regie: Sébastien Lifshitz
Releasedatum dvd: 25 augustus 2021.

DANCES WITH WOLVES (theatrical version)

Luitenant John Dunbar wordt als een held ontvangen nadat hij per ongeluk de troepen van de Union naar een overwinning heeft geleid. Hij vraagt om een positie in het westen, maar vindt daar alleen een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij toch niet alleen is.

Regie: Kevin Costner
Cast: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 augustus 2021.

AUSTIN POWERS: INTERNATIONAL MAN OF MYSTERY

Austin Powers is overdag een hippe modefotograaf in het London van de jaren 60. 's Nachts is hij een geheim agent van de Britse geheime dienst. Wanneer in 1967 zijn grootste vijand, Dr. Evil, besluit om zich te laten invriezen voor 30 jaar, doet Austin net hetzelfde. Dertig jaar later keert Dr. Evil terug en de Britse geheime dienst roept Austins hulp in.

Regie: Jay Roach
Cast: Mike Myers, Elizabeth Hurley, Will Ferrell
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 augustus 2021.

LEGIONNAIRE

Bokser Alain Lefevre droomt ervan om met zijn vriendin naar Amerika te emigreren, maar zij wil helemaal niet weg. Alan neemt vervolgens geld aan om een bokswedstrijd te verliezen, maar als hij de wedstrijd toch wint, moet hij vluchten. Het vreemdelingenlegioen lijkt zijn enige optie.

Regie: Peter Macdonald
Cast: Jean-Claude Van Damme
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 augustus 2021.Recent nieuws van dezelfde bron