:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2021
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2021
Bron: Remain In Light - Datum: 2021-10-21 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES NOVEMBER 2021

Deze maand omvatten onze releases bijna elk genre. Actie, scifi, drama, animatie, humor en romantiek Beginnen doen we met drama, In The Nest komt een perfect gezin in een neerwaartse spiraal terecht en geraakt de familie verder en verder van elkaar vervreemd. U wou actie, u krijg actie met Cash Truck. Wanneer de geldtransport met H (Jason Statham) aan boord wordt overvallen weet u reeds dat het de dieven hun beste dag niet zal zijn. Hadden we vermeld dat we ook een thriller uitbrengen? Families Ties (Kindred) vertelt het verhaal van de zwangere Charlotte die door haar schoonfamilie wordt opgenomen wanneer haar vriend sterft. Maar zit er meer achter die schoonfamilie dan wat ze laten blijken? Volgende genre? Scifi. In Voyagers worden een groep jongeren naar een pas ontdekte planeet gestuurd, maar zoals zo vaak loopt er van alles mis, hoe kan het ook anders! Met De Elfkins zijn we bij het animatie-afdeling beland. Al 200 jaar leven de Elfkins onder de grond, maar het wordt tijd voor grootse avonturen in de bovenwereld! In Le Sorelle Macaluso leven vijf zussen samen maar hun fijne jeugd wordt verstoord als één van hen plotseling overlijdt. De relatie tussen de zussen bouwt voort op dit voorval, terwijl ze proberen te leven met dit trauma. Aan de Amerikaans-Mexicaanse grens heeft Vietnamveteraan Jim (Liam Neeson), in The Marksman, het moeilijk. Zijn vrouw is net overleden en de bank wil zijn eigendom afnemen. Zijn leven wordt verstoord door de onverwachte komst van twee illegale immigranten die de grens naar zijn land oversteken. Tijd voor humor met Mijn Vader Is Een Saucisse, wanneer haar vader ontslag neemt bij de bank en als acteur aan de bak wil komen, steunt de 12-jarige Zoë hem voor de volle honderd procent. Deze gevoelige Belgische komedie is een rasechte vader-dochter-buddy film. Eindigen doen we deze maand met Night Of The Kings waarin een jongeman in de grootste gevangenis van Ivoorkust terecht komt in een gevaarlijke en complexe wereld.

THE NEST

Op zoek naar nieuwe kansen verhuist de ambitieuze ondernemer Rory (Jude Law) met zijn vrouw (Carrie Coon) en kinderen van een veilige Amerikaanse buitenwijk naar een onbetaalbaar landhuis in het conservatieve Engeland van de jaren 80. Terwijl Rory zich compleet verliest in zijn werk, heeft Carrie problemen om zich aan te passen aan haar nieuwe omgeving. Hierdoor raken ze steeds verder van elkaar vervreemd en dreigt het ogenschijnlijk perfecte gezin uit elkaar te vallen. Regisseur Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) toont in het beklemmende The Nest hoe ver mensen gaan om de schijn op te houden. Met in de hoofdrol Academy Award-genomineerde Jude Law (Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald, The Young Pope) en Emmy-genomineerde Carrie Coon (Fargo, Gone Girl, The Leftovers).

Regie: Sean Durkin
Cast: Jude Law, Carrie Coon
Releasedatum dvd en Blu-ray: 3 november 2021.

CASH TRUCK

Wanneer H (Jason Statham) aan de slag gaat bij een geldtransportbedrijf dat verantwoordelijk is voor het wekelijks vervoeren van honderden miljoenen dollars, heeft hier net een dodelijke roofoverval plaatsgevonden. De crew bekijkt de mysterieuze H met argwaan: is hij een undercover politieagent, een oorlogsheld of een crimineel meesterbrein?

Regie: Guy Ritchie
Cast: Jason Statham, Josh Hartnett
Releasedatum dvd en Blu-ray: 3 november 2021. (Enkel beschikbaar voor België)

FAMILY TIES (KINDRED)

De zwangere Charlotte stort in wanneer ze verneemt dat haar vriend omgekomen is bij een ongeluk. Ze wordt wakker in het vrij vervallen landhuis van Bens familie ergens op het Britse platteland. Zijn familie is vastbesloten om voor haar te zorgen, tenminste tot de baby geboren is. Charlotte aanvaardt hun hulp maar ze begint stilaan te twijfelen aan hun bedoelingen en haar achterdocht groeit...

Regie: Joe Marcantonio
Cast: Tamara Lawrance, Jack Lowden, Fiona Shaw, Edward Holcroft
Releasedatum dvd: 10 november 2021.


VOYAGERS

In de nabije toekomst worden 30 jongeren onder leiding van dr. Richard (Colin Farrell) de ruimte in gestuurd om zich te vestigen op een nieuwe planeet. Wanneer Christopher (Tye Sheridan) en Zack (Fionn Whitehead) ontdekken dat ze worden gedrogeerd, roepen ze op tot rebellie. Wanneer dr. Richard op mysterieuze wijze komt te overlijden, ontstaat er totale chaos. De bemanning verandert in een losgeslagen groep jongeren; niet wetende of de dreiging waarmee ze worden geconfronteerd zich binnen of buiten het ruimteschip bevindt.

Regie: Neil Burger
Cast: Colin Farrel, Tye Sheridan, Lily-rose Depp
Releasedatum dvd en Blu-ray: 10 november 2021.

DE ELFKINS

Al tweehonderd jaar leven de Elfkins onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen. Samen met haar vrienden Kipp en Butz trekt ze naar de bovengrondse wereld waar ze tussen de grote mensen op zoek gaat naar haar unieke talent én grootse avonturen beleeft.

Regie: Ute von Münchow-Pohl
Cast: Pip Pellens, Buddy Vedder, Lucas Van Den Eynde en Wim Opbrouck
Nederlands gesproken!
Releasedatum dvd: 17 november 2021.

LE SORELLE MACALUSO (THE MACALUSO SISTERS)

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen. Le Sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse theatermaker en filmregisseur Emma Dante. Net als haar debuutfilm Una Via A Palermo (2013) speelt het zich af in haar thuisstad Palermo en baseerde zij de film op een toneelstuk dat zij zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames. De indringende en nostalgische score van de film bestaat uit klassieke stukken van Erik Satie, de Siciliaanse musicus en filmmaker Franco Battiato en de Italiaanse rock-hit van Gianna Nannini, Meravigliosa creatura. Le Sorelle Macaluso ging vorig jaar in première tijdens het Filmfestival van Venetië en won er de Pasinetti Award voor beste film. De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen werd de prijs voor beste actrice toegekend.

Regie: Emma Dante
Cast: Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario
Releasedatum dvd: 17 november 2021.

THE MARKSMAN

Op de streng bewaakte grens tussen de US en Mexico gaat Jim Hanson (Liam Neeson) door een moeilijke periode. Zijn geliefde vrouw is enkele maanden eerder overleden en de bank staat op het punt om zijn ranch in beslag te nemen. Wanneer hij op een dag betrokken raakt bij een bloederige schietpartij kan hij niet anders dan de jonge illegaal Miguel onder zijn hoede te nemen. Achterna gezeten door brutale huurmoordenaars en corrupte agenten doet Jim alles om de jongen in veiligheid te brengen.

Regie: Robert Lorenz
Cast: Liam Neeson, Katheryn Winnick, Teresa Ruyz
Releasedatum dvd en Blu-ray: 24 november 2021.

MIJN VADER IS EEN SAUCISSE

Zoë’s vader (Johan Heldenbergh) heeft zijn leven voor elkaar. Hij heeft een lieve vrouw (Hilde De Baerdemaeker), toffe kinderen en een goedbetaalde job als bankier. Tot hij op een dag beseft hoe saai zijn werk eigenlijk is. Hij besluit zijn passie achterna te gaan: acteur worden. Het gezin is niet meteen enthousiast over zijn nieuw carrièrepad, enkel zijn jongste dochter Zoë (Savannah Vandendriessche) gelooft dat hij wel eens een heel goeie acteur zou kunnen zijn. Zoë bereidt haar vader voor op zijn eerste rol, die van saucisse. Of liever, volwaardige vleesvervanger.

Regie: Anouk Fortunier
Cast: Johan Heldenbergh, Eva van der Gucht, Hilde De Baerdemaeker
Releasedatum dvd: 24 november 2021. (Enkel beschikbaar voor België)

NIGHT OF THE KINGS (NUIT DES ROIS)

Een jongeman wordt naar La Maca verbannen, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud. Volgens traditie moet hij bij de eerste maansverduistering als nieuweling een nacht lang de andere gevangenen vermaken met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint hij aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King. Night Of The Kings werd bekroond op vele internationale festivals en won in Nederland zowel de Youth Jury Award op IFFR als de Camera Justitia Award op het Movies That Matter Festival.

Regie: Philippe Lacôte
Cast: Koné Bakary, Steve Tientcheu, Rasmané Ouédraogo, Issaka Sawadogo
Releasedatum dvd: 24 november 2021.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron