:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DINOTOPIA
PERSBERICHT: DINOTOPIA
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2002-09-23 - Geplaatst door: Serge
Dinotopia, de miniserie die Bridge Entertainment Group op 22 oktober 2002 lanceert, is niet van de minste. Met een prijskaartje van 80 miljoen dollar is het één van de meest prestigieuze miniseries ooit. De allernieuwste computertechnieken smelten samen met spannende actiescènes. De set waar alles is opgenomen, zijn de grootste die ooit zijn gebouwd. De succesvolle boeken Dinotopia: A Land Apart From Time en Dinotopia: The World Beneath van James Gurney vormden de basis voor de verfilming.

Maar liefst zeven Emmy nominaties zijn voor Dinotopia weggelegd: Outstanding Miniseries; Outstanding Art Direction for a Miniseries, Movie, or a Special; Outstanding Costumes; Outstanding Hairstyles; Outstanding Makeup; Outstanding Music Direction en Outstanding Special Visual Effects. Op 22 september weten we met welke Emmy’s Dinotopia uiteindelijk aan de haal ging.

De speelduur van Dinotopia bedraagt ongeveer 250 minuten. Omwille van die lengte bevat de video twee cassettes en ook de dvd bestaat uit 2 schijfjes. De serie komt tegelijkertijd uit in het verkoop- en het verhuurkanaal.

Synopsis
De broers David en Karl Scott leiden een relatief rustig tienerbestaan. Dat verandert wanneer ze op weg naar hun vakantiebestemming met een vliegtuigje neerstorten. De broers belanden op het eiland Dinotopia, maar het vliegtuig en hun vader blijken op een mysterieuze wijze verdwenen.

Op Dinotopia leven mensen harmonieus samen met dinosaurussen. De broers staan ervan te kijken. Marion, een lokale schone, neemt de twee broers mee naar Waterfall City waar ze moeten leren in deze nieuwe vreemde wereld te overleven.

David en Karl moeten meteen naar school om de taal van de voetafdrukken te leren. Want, niet alleen de dinosaurussen begrijpen de mensen, ook de mensen moeten de taal van de dinosaurussen onder de knie hebben. De dinosaurus Zippo begeleidt de broers bij hun studies en waakt erover dat ze zich snel thuis voelen in hun nieuwe omgeving.

David beleeft de tijd van zijn leven op het eiland, maar Karl zoekt een uitweg om weer naar huis terug te keren. Ondertussen hangt er een groot gevaar boven Dinotopia: de energie op het eiland komt uit zonnestenen, maar die raken beetje bij beetje op. Een aanval van de gevaarlijke Tyrannosaurus Rex-familie zit eraan te komen…

Regisseur: Marco Brambilla

Cast: Tyron Leitso als Karl Scott, Wentworth Miller als David Scott, David Thewlis als Cyrus Crabb, Jim Carter als Mayor Waldo, Lee Evans stem van Zippo, Stuart Wilson als Frank Scott

Special effects: Gemaakt door het prijswinnende team van FrameStore. Stonden ook in voor de effects bij Walking with Dinosaurs en Arabian Nights

Muziek: Trevor Jones

Kenmerken dvd
Duur: 250 minuten
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0
Talen: Nederlands en Frans
Ondertitels: Nederlands

Extra’s:
• Interview met Trevor Jones
• Making of Dinotopia
• Storyboard Presentation – scène 33
• Informatie over cast en crew
• Art Gallery Music Video
• Verwijderde scènes
• Making of

Breng ook eens een bezoekje aan www.vistidinotopia.com en www.bridgenonline.nl


Recent nieuws van dezelfde bron