:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #85
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #85
Bron: DVD Info - Datum: 2022-01-10 - Geplaatst door: Didier
DVDInfo is er weer met Cineweetjes. Naast onze beste wensen laten we er meteen aan toevoegen dat we hopen dat dit jaar deze column niet moeten overstelpen met verschuivingen, lockdowns en andere van dat soort leuke dingen. Aftrappen doen we met de Ensors. Tot en met 30 januari stemmen de 1400 leden van de Ensor Academie om de winnaars van De Ensors 2022 te bepalen. De meeste nominaties gaan naar Dealer, en wordt op de voet gevolgd door de fictiereeksen Beau Séjour 2 (13 nominaties) en F*** You Very, Very Much (12 nominaties). Ook de films Cool Abdoul (10 nominaties) en Ferry (6 nominaties) en de series Grond (10 nominaties) en Red Light (7 nominaties) doen het bijzonder goed. Verder noteren we nog o.a. La Civil (4 nominaties), Undercover 3 (4 nominaties) en Mijn Vader Is Een Saucisse (3 nominaties). Het Gala van De Ensors zal naar alle waarschijnlijkheid in maart plaatsvinden.



Geen verschuivingen meer? Sony heeft de Amerikaanse bioscooprelease van Morbius met Jared Leto weeral uitgesteld. De Marvel-film komt niet uit op 28 januari, maar op 1 april. Alles heeft te maken met de omikronvariant, hoewel insiders eerder denken dat het te wijten (of beter te danken) is aan het succes van Spider-Man: No Way Home.



Het blijkt definitief te zijn. Niet alleen regisseuse Lana Wachowski beweert dat er geen sequel komt op The Matrix Resurrections, ook producent James McTeigue laat weten dat er niks gepland staat, hoewel de deur nog altijd op een kier staat voor “verdere verhalen”. Kortom, wie zin heeft om er nog eens geld in te steken is van harte welkom.



Talking about the matrix... Ook Keanu Reeves heeft interesse in series. Naar verluidt zou hij aan het onderhandelen zijn voor een hoofdrol in The Devil In The White City dat geproduceerd wordt door Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio. De serie gaat over de architect Daniel Burnham en seriemoordenaar H.H. Holmes die tijdens de wereldtentoonstelling in Chicago van 1893, waar Burnham verantwoordelijk voor was, zijn Murder Castle bouwde.



Josh Hartnett krijgt een rol in Christopher Nolans Oppenheimer over de uitvinder van de atoombom die vertolkt wordt door Cillian Murphy. Wie Hartnett gaat spelen weten we niet, wel dat ook Emily Blunt, Florence Pugh, Benny Safdie, Rami Malek, Robert Downey Jr. en Matt Damon ook in de film zitten.



Het befaamde Sundance Film Festival zal ook dit jaar niet fysiek doorgaan en dat wegens de opmars van de omikronvariant. Het festival gaat door van 20 tot 30 januari, maar zal net als in 2021 grotendeels online doorgaan.



We sluiten af met triest nieuws. Peter Bogdanovich is op 82-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn dochter overleed de befaamde regisseur die doorbrak met The Last Picture Show en daar acht Oscarnominaties voor kreeg aan een natuurlijke dood. Bogdanovich die ook een gerenommeerd filmcriticus was, maakte ook nog o.a. Targets, What’s Up, Doc?, Daisy Miller, At Long Last Love, Mask, They All Laughed en Saint Jack. Bogdanovich was ook als acteur te zien in o.a. The Other Side Of The Wind van Orson Welles en The Sopranos. Op de site van FilmFest Gent kan je terecht voor een uitgebreide retrospectieve van Patrick Duynschlaegher.



Ook acteur Sidney Poitier overleed op 94-jarige leeftijd. Poitier speelde onder meer mee in The Defiant Ones, In The Heat Of The Night, A Raisin In The Sun, Paris Blues, A Patch Of Blue en Guess Who’s Coming To Dinner. Poitier was ook de eerste zwarte man die de Oscar voor Beste Acteur won, dat was in 1964. In 2009 kreeg hij de Presidential Medal of Freedom, wat de hoogste onderscheiding is voor een Amerikaanse burger.




Recent nieuws van dezelfde bron