:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #93
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #93
Bron: DVD Info - Datum: 2022-03-07 - Geplaatst door: Didier
"Als mensen zijn we verantwoordelijk voor de manier waarop we met onze medemensen omgaan en er is een bepaalde natuurwet waar niemand aan ontsnapt: Je oogst wat je zaait. Op dit moment, meneer Poetin, ben je dood en verderf aan het zaaien en het is allemaal jouw schuld. De Oekraïners hebben jouw land niet aangevallen, jij hebt hun land aangevallen. Alles wat je nu zaait, zal je oogsten." Neen je leest niet Knack of zo maar wel Cineweetjes en deze woorden kwamen van David Lynch die op YouTube dagelijks zijn eigen weerbericht presenteert. Tip trouwens, ook al geef je geen moer om de temperatuur in Miami.



Ook Elliot Page laat van zich horen en reageert op de controversiële uitspraken van de Texaanse gouverneur Greg Abbott en procureur-generaal Bill Paxton over geslachtsoperaties bij jongeren die volgens hen kindermisbruik is. Page vindt de woorden afschuwelijk en stelt dat transgenderjongeren een genderbevestigende zorg verdienen en het recht hebben om hun echte, authentieke zelf te zijn zonder angst en onderdrukking.



Cillian Murphy die Oppenheimer gaat vertolken in Christopher Nolans film, laat noteren dat het hem niet interesseert om te snappen hoe de uitvinding van de atoombom in elkaar zat omdat hij naar eigen zeggen toch niet de intellectuele capaciteit heeft om dat te begrijpen. Zelfkennis is veel waard.



Steven Spielberg lijkt niet te stoppen. Na West Side Story en zijn eigen jeugd-biopic The Fablemans plant hij nu een film rond Frank Bullitt, het personage van Steve McQueen uit de actiefilm Bullitt uit 1968. Spielberg zegt dat het niet om een remake gaat, maar een volledig nieuw verhaal.



Er doen geruchten de ronde dat Quentin Tarantino twee afleveringen van de reeks Justified: City Primeval zou regisseren, voor tv maakte hij eerder reeds afleveringen van ER, Alias en CSI: Crime Scene Investigation.



In de Amerikaanse box office staat nog steeds Uncharted op de eerste plaats, gevolgd door Dog, het regiedebuut van Channing Tatum. Spider-Man: No Way Home staat nog steeds op drie, gevolgd door Death On The Nile en Jackass Forever.



In Frankrijk werden de Césars, zeg maar Franse Oscars uitgereikt. De Belgische coproductie Illusions Perdues kreeg zeven awards waaronder die van de Beste Film. Leos Carax kreeg de prijs voor Beste Regisseur voor Annette, Valérie Lemercier kreeg er één voor Aline als Beste Actrice en die van acteur ging naar Benoit Magimel voor De Son Vivan.



De Russen zullen de barbaarse aanval van Vladimir Poetin op Oekraïne ook op filmvlak voelen. Zolang de invasie duurt wil Disney geen films meer uitbrengen in Rusland en zal de maatschappij zich focussen op het helpen van Oekraïense vluchtelingen. Hierna volgden Warner, Sony en Paramount. Warner Bros. heeft op zijn beurt The Batman van de Russische cinemazalen gehaald.



Samuel L. Jackson pleit voor een Oscarcategorie voor populaire films. In 2019 wilde de Academy zo’n categorie in het leven roepen maar na kritiek van haar leden en filmcritici werd het plan geschrapt. Jackson vindt dat Spider-Man: No Way Home deze zou moeten krijgen om het succes van de blockbuster te erkennen.



De Brusselse Cinematek viert Pier Paolo Pasolini die op 5 maart 100 jaar zou zijn geworden met een tentoonstelling en een uitgebreide retrospectieve van 04.03 tot 18.04. Deze retrospectieve omvat 18 films door Pasolini, een Survival of the Fireflies-avond op 24.03 en drie films over Pasolini (van Sergio Citti, Marco Tullio Giordana en Abel Ferrara). Alle info vind je op hun website.



We gaan eruit met nieuws over Madonna die bezig is aan het schrijven van een eigen biopic. Het castingproces is al maanden aan de gang en tussen de kandidaten noteren we Julia Garner, Florence Pugh, AlexaDemie, Odessa Young en Emma Laird. Tot volgende week, en hopelijk met wat meer vrede...



Recent nieuws van dezelfde bron