:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #96
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #96
Bron: DVD Info - Datum: 2022-03-28 - Geplaatst door: Didier
We beginnen onze Cineweetjes met de Amerikaanse box office en daar is bitter weinig veranderd. The Batman van Matt Reeves staat voor de derde keer op de eerste plaats, maar de verrassing is de animefilm Jujutsu Kaisen die onverwachts de tweede plaats inneemt, op nummer drie treffen we Uncharted aan.



Volgens Screen Daily komen Adil en Bilall naar Cannes om er Rebel te promoten, ook Lukas Dhont wordt vermeld, net als Veerle Baetens voor Het Smelt. Volgens insiders behoort ook De Acht Bergen van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen bij de kanshebbers.



Er is opnieuw wat ophef met de Oscars. Ook al heeft West Side Story zeven nominaties op zak en is daardoor één van de grote Oscarkanshebbers, kreeg hoofdrolspeelster Rachel Zegler, die zelf niet genomineerd is, geen uitnodiging. Zegler laat via Instagram weten dat ze voor West Side Story zal supporteren vanop haar sofa.



Cinematek, het Koninklijk Belgisch Filmarchief, brengt vanaf 29.03 een uitgebreide hommage aan de acteur (in 18 films) en regisseur (met 5 films) Sidney Poitier. Ook vier matinees in De Cinema in Antwerpen staan in maart in het teken van Sidney Poitier, die op 6 januari 2022 overleed en die door The New York Times geroemd werd als de grootste Amerikaanse acteur. In diezelfde Cinematek kun je 27 films zien onder de titel 'Verboden beelden’ die zijn samengesteld door professor Daniël Biltereyst die al jaren bezig is met de problematiek van de filmkeuring en de filmcensuur in ons land en het boek Verboden Beelden schreef, een geschiedenis van de filmcensuur in ons land.



Door het succes van The Batman worden er verschillende spin-offreeksen ontwikkeld en een sequel. Waarschijnlijk komt er een reeks die Riddler: Year One zal heten met Paul Dano die Riddler vertolkt. Dano zou deze prequel schrijven met striptekenaar Stevan Subic.



In een interview liet Steven Spielberg horen dat West Side Story de eerste en enige musical is die hij zal regisseren, wel zou hij een Broadway-versie van The Color Purple producen. Spielberg werkt wel aan een western.



Stilaan krijgt de sequel van Avatar vorm. Disney zou de trailer van de sequel tonen bij Doctor Strange In The Multiverse Of Madness.



In een interview liet Sandra Bullock horen dat ze zich nog steeds schaamt over Speed 2: Cruise Control en dat zou de reden zijn waarom de actrice geen sequels meer wil maken. Volgens Bullock slaat de film nergens op.



Blonde van Andrew Dominik dat over het leven van Marilyn Monroe gaat met Ana de Armas krijgt een NC-17-rating gekregen, wat de strengste keuringscategorie in de VS is. Volgens de regisseur is dit een hoop flauwekul.



Volgende week zijn we er weer en dan hebben we het over de Oscars. Afsluiten doen we met Tom Cruise die in de clinch ligt met Paramount omdat die van plan is om Mission: Impossible 7 maar 45 dagen exclusief in de bioscopen te laten spelen, voordat die op hun streamingplatform Paramount+ belandt. Cruise zou een advocaat inschakelen omdat hij vindt dat Paramount+ mensen ontmoedigt om naar de bioscoop te gaan. Tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron