:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #98
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #98
Bron: DVD Info - Datum: 2022-04-11 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes en die beginnen we alweer met Will Smith die The Academy heeft verlaten nadat hij Chris Rock een klap gaf nadat deze een mop maakte over Smiths echtgenote Jada Pinkett Smith. Smith weet dat hij het vertrouwen van de Academy heeft geschaad, waardoor andere genomineerden en winnaars werden overschaduwd. Smith omschrijft zijn daden als choquerend, pijnlijk en onvergeeflijk en wil ook alle gevolgen daarvan dragen. De Academy heeft Smiths ontslag aanvaard, maar de tuchtmaatregelen zullen op 18 april worden besproken. Het wangedrag van Will Smith tijdens de Oscars 2022-ceremonie zorgt ook voor een klap in de carrière van de man. Zo staat Bad Boys 4 voorlopig on hold en ook wordt voorlopig de stekker uit de Netflix-film Fast And Loose getrokken. Ook Emancipation van Antoin Fuqua waarin Smith een ontsnapte slaaf speelt, wordt waarschijnlijk uitgesteld.



Jim Carrey laat weten dat Dr. Robotnik in Sonic The Hedgehog 2 waarschijnlijk zijn laatste rol is. De acteur is van plan om op pensioen te gaan tenzij iemand hem een scenario brengt dat in gouden inkt is geschreven, en waarvan ze hem vertellen dat het ontzettend belangrijk gaat zijn voor de mensen om het te zien. Carrey wil naar eigen zeggen meer gaan schilderen en een spiritueel leven leiden.



Nadat Joel Coens met The Tragedy Of Macbeth een eerste solofilm uitgbracht heeft, wil nu ook zijn broer Ethan een eigen film maken met een scenario dat hij samen met zijn vrouw Tricia Cooke schreef. Over het verhaal is voorlopig nog niets bekend.



Volgens de laatste berichten zou de preproductie van de reboot van The Crow begonnen zijn en zouden de opnames in Praag en München tijdens de zomer aanvangen. The Crow is een stripreeks van James O’ Barr over een man die in 1994 verfilmd werd met in de hoofdrol Brandon Lee en die op de set stierf. Bill Skarsgård speelt de hoofdrol.



In de Amerikaanse box office belandt Morbius op de eerste plaats, ook al is de opbrengst van 39,1 miljoen dollar voor een Marvel-film ruim onvoldoende. Op de tweede plaats staat The Lost City gevolgd door The Batman.



Triestig filmnieuws uit Oekraïne. De Litouwse documentairemaker Mantas Kvedaravicius is gestorven in Marioepol toen hij de belegerde stad probeerde te ontvluchten. Kvedaravicius maakte de documentaire Mariupolis die in première ging op de Berlinale en die toont hoe de burgers doorgaan met hun leven terwijl de zuidelijke havenstad met Russische artillerie wordt bestookt.



De Japanse regisseur Sion Sono, die onlangs met Nicolas Cage Prisoners Of The Ghostland maakte, is door twee vrouwen beschuldigd van aanranding. Sono laat weten dat hij op de beschuldiging terugkomt met een nieuwe mededeling als alle feiten zijn uitgezocht.



Robert Downey Jr. gaat twee Sherlock Holmes-televisiereeksen voor HBO produceren. Of Downey net zoals in de Guy Ritchie-films opnieuw de detective zal spelen is nog niet bekend.



Vlaanderen treurt om actrice Reinhilde Decleir, die is overleden op 73-jarige leeftijd. Reinhilde is de jongere zus van Jan Decleir die bekend is als oprichtster van het Tutti Fratelli-theater in Antwerpen die mensen uit minderhedengroepen kansen bood via artistieke projecten. Reinhilde Decleir speelde mee in Camera Sutra, De Witte Van Sichem en Dennis Van Rita. Op televisie was ze te zien in Kulderzipken, Van Vlees En Bloed, Beau Séjour en Grond. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron