:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #102
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #102
Bron: DVD Info - Datum: 2022-05-09 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij Cineweetjes. Gary Oldman vertelde in Deadline dat hij eraan denkt om te stoppen met acteren. Het zal wel niet onmiddellijk gebeuren voegt de acteur eraan toe, maar het is duidelijk iets waar Oldman al lang over nadenkt. Het gesprek vond plaats in het kader van Slow Horses, de spionagethriller-televisieserie die gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2010 van Mick Herron die te zien is op Apple TV+. Oldman zei dat hij het een eer zou vinden om zijn carrière met de rol van Jackson Lamb in Slow Horses te kunnen beëindigen.



Priscilla Presley, de ex-vrouw van Elvis, is vol lof over Elvis-vertolking van Austin Butler in de film van regisseur Baz Luhrmann, waarin Tom Hanks de rol van kolonel Tom Parker speelt en die volgende maand in Cannes in première gaat. Priscilla Presley, die ondertussen 76 is en te zien was in The Naked Gun, vertelde dat de relatie tussen Elvis en kolonel Parker briljant en creatief wordt verteld en dat Austin Butler (die Elvis speelde) haar "wow!" deed roepen. Elvis en Priscilla trouwden in 1967 in Las Vegas en het jaar daarop werd hun dochter Lisa Marie Presley geboren, maar in 1973 liep het huwelijk op de klippen. Elvis zelf stierf in augustus 1977 op amper 42-jarige leeftijd.



CW Television Network, of kortweg CW, heeft na zeven seizoenen de stekker uit Legends Of Tomorrow getrokken. Ook Batwoman is na drie seizoenen stopgezet. De enige twee DC-shows voor volgend seizoen die CW nog heeft lopen zijn The Flash en Superman & Lois, hoewel er een pilootaflevering van Gotham Knights in de maak is. CW heeft ook besloten om niet langer met Netflix te werken maar in zee te gaan met HBO Max of Paramount+.



Regisseur Jon Watts is niet langer meer geïnteresseerd in het maken van Fantastic Four, de Marvel-comic die in 1961 in het leven werd geroepen door Stan Lee en Jack Kirby. Watts, die de regie deed voor de enorm succesvolle Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Far From Home en Spider-Man: No Way Home, wil zich terugtrekken uit het Marvel Cinematic Universe-universum. De films die tot nu toe van de Fantastic Four zijn gemaakt waren maar matige kassuccessen, en sinds Marvel Studios de filmrechten verwierf schreeuwen fans om een Fantastic Four-film die volgens hun het iconische stripboek recht aandoet.



In Letterally!, de podcast van Rob Lowe, vertelde Michael Douglas dat hij weigerde om met Debra Winger samen te werken in Romancing The Stone omdat die hem zou bijten. Winger was de eerste keuze van de studio om de rol van Joan Wilder te spelen, maar uiteindelijk kreeg Kathleen Turner de rol in de avonturenfilm van Robert Zemeckis. Zemeckis en Douglas hadden Winger ontmoet in Texas terwijl ze bezig was met het opnemen van Terms Of Endearment, waar ze volgens Douglas na het achteroverslaan van een paar tequila's in zijn arm begon te bijten, wat voor de acteur een reden was om aan de studio's te vragen om een andere actrice te gaan zoeken. Romancing The Stone werd in 1984 uitgebracht en werd met zijn 115 miljoen dollar wereldwijde opbrengst een kaskraker die opgevolgd werd door The Jewel Of The Nile met zowel Douglas als Turner.



Actrice Blake Lively waagt zich binnenkort aan haar filmregiedebuut met een bewerking van de graphic novel Seconds van Bryan Lee O'Malley en met een script dat door Edgar Wright is geschreven. Het verhaal gaat over Katie Clay, die de eigenares en chef-kokkin is van een gerenommeerd restaurant, die dankzij een mysterieuze geest in haar slaap de werkelijkheid kan doen veranderen door iets in een notitieboekje te schrijven. Wright maakte eerder een film van O'Malley's zesdelige graphic novel-reeks Scott Pilgrim Vs. The World met Michael Cera en Mary Elizabeth Winstead. Blake Lively zelf stond ook al achter de camera toen ze vorig jaar de videoclip opnam voor I Bet You Think About Me van Taylor Swift.



Het vierde deel van The Expendables komt eraan, en naast een affiche werd nu ook de vreemde titel vrijgegeven. Expend4bles zal de actiefilm heten, en in de hoofdrollen kunnen we Jason Statham, Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Dolph Lundgren, Tony Jaa, Iko Uwais, Randy Couture, Jacob Scipio, Levy Tran, Andy Garcia en Sylvester Stallone zien. Wanneer Expend4bles in de zalen komt is nog niet bekend.



Russell Crowe zal samen met Liam Hemsworth binnenkort te zien zijn in de actiethriller Land Of Bad van Will Eubank, die ook Underwater met Kristen Stewart deed. Eubank schreef samen met David Frigerio het script. De film gaat over een dronepiloot Reaper (Crowe) die naar de Zuid-Filipijnen wordt gestuurd om er samen met Kinney (Hemsworth) een gevaarlijke missie uit te voeren. Deze zomer kun je Crowe zien in Thor: Love And Thunder, waar Liams twee oudere broers, Chris en Luke, in meespelen.



Morbius wordt niet alleen slecht onthaald bij de critici maar doet het ook niet aan de kassa, en dat is volgens Al Madrigal, die de rol van agent Rodriguez speelt, allemaal de schuld van de slechte editing, wat te wijten is aan de COVID-pandemie omdat men veel tijd had om eraan te sleutelen, met een negatief resultaat als gevolg. Al Madrigal kan het uiteindelijk niet veel schelen, want in paar maanden die hij in Londen doorbracht werd de tijd van zijn leven.



Terwijl er nog altijd volop speculaties aan de gang zijn wie de nieuwe James Bond zal worden, tempert Bond-producent Barbara Broccoli de geruchten dat het nog enige tijd zal duren vooraleer er beslist wordt wie in Craigs voetsporen mag treden. Volgens Brocoli is dat nu eenmaal een grote beslissing die je niet zomaar neemt, en bovendien weet men ook nog niet precies waar we men heen wil gaan met de franchise. No Time To Die was goed voor een wereldwijde opbrengst van 774,2 miljoen dollar, alleen Spider-Man: No Way Home deed beter.



De actrice Joanna Barnes is op 87-jarige leeftijd gestorven. Ze was vooral bekend voor haar rol in The Parent Trap uit 1961 en was later in 1998 ook te zien in de Lindsay Lohan-remake. Barnes speelde Jane in Tarzan, The Ape Man uit 1959, was samen met Kirk Douglas in Spartacus te zien, en had ook rollen in The War Wagon en de Tony Curtis-film Goodbye Charlie uit 1964. Naast het schrijven van verschillende romans was ze ook te zien in series als Maverick, 77 Sunset Strip, Fantasy Island, Hart To Hart en Benson.



Het bioscooppubliek heeft het blijkbaar wat gehad met de Liam Neeson-actiefilms, want zijn nieuwste Memory, die overigens een remake is van De Zaak Alzheimer van Erik Van Looy, haalde slechts de achtste plaats in de Amerikaanse box office en bracht amper 3,2 miljoen dollar op. Op de eerste plaats vinden we nog steeds The Bad Guys gevolgd door Sonic 2. Verder noteren we in de top tien nog steeds Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore, The Northman en The Unbearable Weight Of Massive Talent met Nicolas Cage.



Volgens Box Office Pro zouden Doctor Strange In The Multiverse Of Madness, Jurassic World Dominion en Thor: Love And Thunder de blockbusters worden waar men qua opbrengst vrij gerust in is. Daar hoort ook Top Gun: Maverick bij, die door de corona-epidemie twee jaar op zich liet wachten. De eerste reacties zijn alvast positief en volgens die Box Office Pro zou het vervolg op Top Gun uit 1986 van regisseur Tony Scott in zijn eerste weekend in Noord-Amerika 95 tot 130 miljoen dollar kunnen ophalen. In vergelijking was dat 134 miljoen dollar voor The Batman en 77 miljoen voor de tweede Sonic The Hedgehog-film. Top Gun: Maverick komt vanaf 24 mei in de Belgische bioscopen.



De Franse zangeres, actrice en discotheekeigenares Regine is op 92-jarige leeftijd overleden, zo meldt haar kleindochter Daphne Rotcajg. Regine werd in 1929 in België geboren als Regina Zylberberg als dochter van Pools-joodse ouders. In de jaren zeventig werd Regine bekend als de "Koningin van de Nacht" met discotheken in Los Angeles, Miami, New York en Rio de Janeiro. Naast zangeres was Regine ook een actrice en was ze onder meer te zien in Anatole Litvak's Five Miles To Midnight, Claude Zidi's My New Partner, Herbert Ross's The Seven-Per-Cent Solution, Claude Lelouch's Robert Et Robert en Claude Berri's Marry Me! Marry Me!



In de aanloop naar Doctor Strange In The Multiverse Of Madness onthulde Sam Raimi in een interview met Rolling Stone dat hij graag een vierde Spider-Man had gemaakt met Tobey Maguire, en hij zou daarbij gedacht hebben aan Kraven The Hunter, de schurk die bedacht werd door Stan Lee en Steve Ditko, die in 2023 met Aaron Taylor-Johnson in de hoofdrol zijn eigen film krijgt. Toen Raimi in zijn hoofd bezig was met de vierde Spider-Man dacht hij ook aan John Malkovich als Vulture, terwijl Bruce Campbell voor een cameo als Mysterio zou opduiken. Sam Raimi: "Ik heb Kraven the Hunter gemist. We gingen dat personage verwerken in de volgende Spider-Man omdat ik hem op het grote scherm altijd wilde zien vechten tegen Spider-Man. Ik dacht dat dit echt uniek zou zijn." In de Kraven-film van J.C. Chandor (Margin Call, A Most Violent Year) zit naast Taylor-Johnson ook Russell Crowe, Ariana DeBose (West Side Story), Fred Hechinger (The White Lotus), Levi Miller (Pan), Christopher Abbott (It Comes At Night) en Alessandro Nivola (The Many Saints Of Newark) in de cast.



Voor zijn werk met Benny en Josh Safdie kreeg Adam Sandler niet voor niets de beste kritieken uit zijn hele carrière. En dus is het normaal dat na Uncut Gems uit 2019, waarin Sandler als een dwangmatige gokker speelt die in grote problemen komt, opnieuw met het duo in zee gaat. Volgens Sandler werken de twee cineasten hard aan een nieuw project. Het enige wat Sandler erover wil vrijgeven is dat het anders zal worden, ondertussen werkt de acteur verder aan de Netflix-sequel Murder Mystery 2.



Paramount heeft de titel van de A Quiet Place-prequel bekend gemaakt en dat is A Quiet Place: Day One geworden. De film wordt geregisseerd door Michael Sarnoski die vriend en vijand verraste met Pig. In de film volgen we niet de familie van Emily Blunt, maar gaan we volgens de producers naar het begin van A Quiet Place Part II, waarbij de buitenaardse wezens op onze aarde landden en mensen begonnen aan te vallen. De film zal in september 2023 uitkomen en ondertussen is John Krasinski bezig met van de derde A Quiet Place-film, die in 2025 in de bioscopen te zien zal zijn.



De Deense actrice Trine Dyrholm (In A Better World, Queen Of Hearts) zal te zien zijn in Birthday Girl, het nieuwe drama van regisseur Michael Noer, die in 2017 zijn Engelstalige debuut maakte met de remake van de klassieker Papillon uit 1973. Met Birthday Girl dat omschreven wordt als een thriller-drama, keert Noel terug naar zijn Deense roots. Dyrholm zal een 42-jarige moeder vertolken die samen haar dochter Cille en haar beste vriendin uitgenodigd wordt voor een cruise om Cille's 18e verjaardag te vieren, maar de droomvakantie verandert in een nachtmerrie en Nanna moet het heft in eigen handen nemen om te overleven. Dyrholm won in 2016 de Zilveren Beer voor haar hoofdrol in Thomas Vinterberg's The Commune. In Birthday Girl zullen ook Flora Ofelia Hofmann Lindahl (As In Heaven) en Herman Tommeraas (Ragnarok) te zien zijn.



Louis Leterrier, de regisseur van Now You See Me en heel wat Transporter-films, gaat regisseur Justin Lin vervangen voor de tiende Fast & Furious-film. De details moeten nog worden uitgewerkt worden, maar naar alle waarschijnlijkheid kan de voorbereiding voor de film binnen enkele dagen weer beginnen. Lin besloot om enkele dagen voor de opnames op te stappen. Lin dankt Universal die hij kreeg voor de moeilijke beslissing om als regisseur van Fast X te stoppen, terwijl hij als producer bij het project betrokken blijft. Op zijn Twitter-account zegt Lin: "In tien jaar en vijf films hebben we de beste acteurs, de beste stunts en de beste achtervolgingen met auto's kunnen draaien. Persoonlijk ben ik, als kind van Aziatische immigranten, er ontzettend trots op dat ik heb bijgedragen aan het opbouwen van de meest diverse franchise die de filmgeschiedenis heeft gekend. Ik zal de geweldige cast, crew en studio voor altijd dankbaar zijn voor hun steun en voor mij op te nemen in de Fast-familie.”



De documentaire The Last Movie Stars, over de Hollywood-iconen Joanne Woodward en Paul Newman van Ethan Hawke, gaat in première op het filmfestival van Cannes in 2022 als onderdeel van het Cannes Classics-programma. Hawke is van plan om in Cannes aanwezig te zijn. Verder maakte Cannes de volledige line-up van Cannes Classics bekend, met onder meer een vertoning van een nieuwe digitale 4K-restauratie van Martin Scorsese's The Last Waltz (1978), een vertoning naar aanleiding van de 70e verjaardag van de musicalklassieker Singin' In The Rain (eveneens in een nieuwe 4K-masterprint) en een gerestaureerde versie van The Trial, het drama uit 1962 dat geregisseerd werd door Orson Welles. Het programma van Cannes Classics begint met The Mother And The Whore van Jean Eustache, de omstreden Cannes-winnaar uit 1973, die destijds tot rellen leidde. François Lebrun en Jean-Pierre Léaud, die in de film spelen, zullen samen met de zoon van Eustache, regisseur Boris Eustache, de vertoning van de 50e verjaardag van Classics bijwonen. Andere klassiekers die dit jaar in Cannes op het grote scherm te zien zullen zijn, zijn onder meer Indiase meesterwerken The Adversary (1970) van Satyajit Ray en Aravindan Govindan's The Circus Tent (1978), maar ook Sciuscià (1946) van Vittorio de Sica en Itim, een Filippijnse speelfilm van regisseur Mike De Leon uit 1976. Het 75e filmfestival van Cannes loopt van 17 tot 28 mei.



Als het van de fans van Johnny Depp afhangt, dan moet Amber Heard een even hoge prijs betalen als hun geskipte idool. Wereldwijd werden er al drie miljoen handtekeningen verzameld om haar scènes uit de aankomende Aquaman And The Lost Kingdom te verwijderen, net zoals men dat met Depp deed in de Pirates Of The Caribbean en de Fantastic Beasts-franchise nadat Heard hem er van beschuldigde geweld te gebruiken, waardoor Johnny Depp de bijnaam kreeg van wife beater. Momenteel loopt er een rechtszaak tegen Heard, waarin Depp een schadevergoeding van 50 miljoen dollar eist, terwijl Heard een tegeneis van 100 miljoen dollar vordert.



Na Pitch Perfect 2 en de Charlie's Angels met Kristen Stewart, waagt actrice Elizabeth Banks zich met Cocaine Bear nog maar eens aan een film als regisseuse. De film, die in februari 2023 uitkomt, is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal uit 1985, en gaat over een drugskoerier die een vliegtuigongeluk kreeg waardoor een zwarte beer de cocaïne opat en voor de nodige tumult zorgde. In de cast noteren we o.a. Margo Martindale uit The Americans, Ray Liotta en Alden Ehrenreich.



Oscar Isaac heeft in eerdere interviews gezegd dat hij onaangename herinneringen heeft aan het maken van X-Men: Apocalypse van Bryan Singer. De film zegt krijgt nog wel zijn krediet, maar de acteur had het vooral moeilijk met zijn personage van En Sabah Nur/Apocalypse waardoor de acteur gehuld werd in blauwe make-up en allerlei protheses om de schurk te spelen. Volgens Isaac heeft X-Men: Apocalypse, die als de slechtste X-Men-film tot nu toe beschouwd wordt, best zijn verdiensten en prijst hij vooral James McAvoy, Michael Fassbender en Jennifer Lawrence. Isaac verzamelde de X-Men toen hij een kind was en hield enorm van Apocalypse, ook al vond hij het een raar personage. Door de make-up en een pak dat 40 pond woog kon hij zijn hoofd niet bewegen en moest hij steeds op een speciaal ontworpen stoel zitten en daardoor kon hij met niemand praten. Isaac is te zien in de Disney+ serie Moon Knight, waarbij Isaac geïntroduceerd wordt in het Marvel Cinematic Universe.



Ric Parnell, de drummer van fictieve band Spinal Tap uit Rob Reiners metal-mockumentary This Is Spinal Tap, is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Harry Shearer, die de bassist Derek Smalls vertolkte, op zijn Twitter-account in een kort eerbetoon. Er is op dit moment geen doodsoorzaak bekend. This Is Spinal Tap werd zo'n succes dat de band effectief een tour en een album maakte.



Er zijn nog altijd plannen om John Woo voor de streamingdienst Peacock de reboot van zijn eigen film The Killer te laten maken, met Lupita Nyong'o in de hoofdrol. The Killer, waarin Chow Yun-Fat een huurmoordenaar uit Hong Kong speelde die per ongeluk een onschuldige vrouw verblindt tijdens een opdracht, is vastbesloten om de medische behandeling te betalen die ze nodig heeft terwijl hij een laatste klus afwerkt. The Killer werd het visitekaartje van de regisseur voor zijn latere Hollywood-carrière en was enorm invloedrijk. Woo is momenteel bezig met het filmen van wraakthriller Silent Night met in de hoofdrollen Joel Kinnaman en Catalina Sandino Moreno.



Tom Barman van dEUS laat op zijn Instagram weten dat hij net het scenario voor zijn tweede film heeft afgewerkt. De eerste film van Barman, Any Way The Wind Blows, verscheen bijna twintig jaar geleden. De nieuwe film zou een Belgisch-Ierse-Spaanse coproductie worden met een internationale cast.



Daniel Radcliffe gaat viraal op de sociale media als "Weird Al" Yankovic. Radcliffe is te zien in een trailer voor de komende biopic, Weird: The Al Yankovic Story inclusief pruik en accordeon. De trailer zelf werd geïntroduceerd door Yankovic, die momenteel op tournee is. Radcliffe bedankt Roku die het mogelijk maakte om zo'n waanzinnige, rare film te maken, en hij beschouwt het als een van de leukste dingen die hij ooit in zijn leven heeft mogen doen. De ster laat noteren dat hij speciaal voor de film accordeon heeft geleerd en noemde het instrument een nachtmerrie. De biopic is geschreven door Eric Appel en Yankovic.



Meg Ryan, de ster van When Harry Met Sally en Sleepless In Seattle, heeft een nieuwe romcom beet met David Duchovny als tegenspeler. De film zal What Happens Later heten en wordt geregisseerd door Ryan zelf. De film is gebaseerd op het toneelstuk Shooting Star van Steven Dietz, die samen met auteur Kirk Lynn en Ryan het scenario schreef. De film wordt omschreven als een moderne, maar nostalgische kijk op de romantische komedie. De film volgt het gewezen koppeltje Willa (Ryan) en Bill (Duchovny) die elkaar na meer tien jaar tien terugzien op een luchthaven nadat hun vlucht door een sneeuwstorm is afgelast.



Recent nieuws van dezelfde bron