:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #103
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #103
Bron: DVD Info - Datum: 2022-05-16 - Geplaatst door: Dieter
We beginnen Cineweetjes met nieuws uit eigen land. Na De Patrick is Tim Mielants bezig aan een tweede langspeler en dat is Wil geworden, en is gebaseerd op de bestseller van Jeroen Olyslaegers die ondertussen al in acht talen vertaald werd. In de cast treffen we Stef Aerts, Matteo Simoni en Annelore Crollet in de hoofdrollen aan, maar er zijn ook rollen voor Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans, Jan Decleir, Frieda Pittoors, Frank Vercruyssen, Ariane Van Vliet, Tine Van den Wyngaert, Sofie Decleir, Valentijn Dhaenens, Felix Meyer en Marc Lauwrys. Uit Nederland zijn Pierre Bokma en Karina Smulders van de partij. De filmopnames vinden plaats in heel België en Polen en duren tot half juli. Kinepolis Film Distribution brengt de film uit in de Belgische bioscoop in het najaar van 2023 en na de bioscoopreleasekomt de film wereldwijd uit op Netflix.



Deze week verscheen de trailer van Vendetta. Het is niet meer dan een B-film, maar opmerkelijk is wel dat het één van de laatste films geworden is met Bruce Willis nadat die hij het acteren opgaf na zijn diagnose van afasie. Het is een actievehikel geworden over een man die het recht in eigen handen neemt en werd gemaakt door Jared Cohn (Deadlock). Andere rollen zijn voor Clive Standen, Theo Rossi, Mike Tyson en Thomas Jane.



20th Century Studios heeft een reboot gepland van White Men Can't Jump, de klassieker uit 1992 met Woody Harrelson. Naast Sinqua Walls, Lance Reddick, Teyana Taylor en Laura Harrier zal ook rapper Jack Harlow te zien zijn in deze film. De film wordt geregisseerd Calmatic, een Amerikaanse filmmaker uit Los Angeles die bekend is voor zijn muziekvideo's van o.a. Lil Nas X Feat. Billy Ray Cyrus.



Michelle Pfeiffer zal de hoofdrol spelen in Wild Four O'Clock, het regiedebuut van Peter Craig, de scenarioschrijver van o.a. The Batman van Matt Reeves, La La Land, Drive, The Town met Ben Affleck, The Unforgivable met Sandra Bullock, The Hunger Games: Mockingjay Parts 1 & 2 en het op tilt staande vervolg op Ridley Scott's Gladiator. Wild Four O'Clock volgt twee jonge broers die, nadat hun vader naar de gevangenis is gestuurd, onder de hoede van hun vervreemde grootmoeder worden geplaatst. Michelle Pfeiffer is momenteel te zien als Betty Ford in The First Lady-serie van Showtime.



Volgens Chris Pratt wordt Jurassic World: Dominion het laatste deel in de Jurassic Park-franchise. De film zou volgens hem de ultieme finale zijn omdat alles aanwezig is inclusief de originele cast met Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum. Beter kan het niet worden volgens Pratt. De producers hebben nog niet gereageerd want in eerder interviews lieten ze blijken dat ze na de zesde film gewoon zouden doorgaan met de franchise.



James Gunn is klaar met de opnames van Guardians Of The Galaxy Vol. 3. Normaal zou de film eerder moeten verschijnen, maar alles liep vertraging op toen Marvel Studios Gunn ontsloeg om hem kort daarna weer te vragen. De film staat gepland voor mei 2023, en verder komt er ook nog The Guardians Of The Galaxy Holiday Special die dit jaar nog te zien zal zijn.



In de nieuwe Thor-film (Thor: Love And Thunder) komt Natalie Portman terug als zijn vriendinnetje Jane Foster. Regisseur Taika Waititi wilde haar echter meer geven dan de rol van een astrofysicus die de love interest van Thor is. Het is ongeveer acht jaar geleden dat ze elkaar zagen, vertelt Waititi aan Empire, en dus heeft ze een heel ander leven gehad en is ze getransformeerd tot The Mighty Thor, wat een echte mindfuck voor Thor is. Taika Waititi wist niet goed welk verhaallijn hij zou gebruiken voor het Mighty Thor-personage, maar hij merkte dat het een uitdaging was voor Portman en dat ze er meer dan klaar voor was. "Natalie is echt grappig in het echte leven", zegt Waititi. "Ze is een beetje maf en heeft een geweldig gevoel voor humor, en ik denk dat dat ze in de eerste films niet genoeg naar waarde is geschat."



Het was te verwachten, maar met een openingsweekend van 185 miljoen dollar is Doctor Strange In The Multiverse Of Madness de beste opening van 2022 geworden, en verovert daarmee deze week de eerste plaats aan de Amerikaanse box office. The Bad Guys zakte naar de tweede plaats en wordt gevolgd door Sonic The Hedgehog. Verder vinden we in de top vijf nog Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore en Everything Everywhere All At Once.


Russische journalisten die zich niet tegen de oorlog in Oekraïne keren en niet hetzelfde standpunt als Cannes innemen zijn niet welkom op het festival en zullen geen persaccreditatie krijgen. Ook alle officiële Russische afgevaardigden die banden hebben met de Russische regering zijn niet welkom. Wie er wel is, is de Russische regisseur Kirill Serebrennikov die er zijn nieuwste film Tchaikovsky’s Wife komt voorstellen, maar die vluchtte verleden jaar.



Duelles, de Belgische thriller met Veerle Baetens, krijgt een Amerikaanse remake. Mothers’ Instinct wordt de titel, en is met Jessica Chastain en Anne Hathaway in de hoofdrollen. Leuk is dat de Belg Olivier Masset-Depasse zijn eigen remake mag regisseren.



Het gaat hard voor David Cronenberg. Deze maand komt zijn nieuwste Crimes Of The Future in de bioscopen, en nu al heeft de Canadese regisseur een nieuwe film aangekondigd. Dat wordt The Shrouds, en in de hoofdrol zit Vincent Cassel, met wie Cronenberg al in Eastern Promises en A Dangerous Method heeft samengewerkt. De opnames van The Shrouds beginnen in maart 2023 en het gaat over een zakenman die een apparaat bouwt om contact te maken met de doden.



Emily Blunt speelt binnenkort de hoofdrol in Pain Hustlers van regisseur David Yates. De film is geschreven door Wells Tower (The True American) en vertelt het verhaal van een voortijdige schoolverlater die een baan krijgt in een farmaceutisch bedrijfje en terechtkomt in een wereldje van criminele samenzweringen. Yates is vooral bekend door het regisseren van de laatste vier Harry Potter-films en de drie Fantastic Beasts-films.



Op donderdag 20 oktober zet Film Fest Gent de crème de la crème van de Koreaanse filmmuziek in de kijker tijdens het concert Korean Composers. Muziek uit onder meer Oscarwinnaar Parasite en de hitserie Squid Game zal live uitgevoerd worden. Zuid-Korea wordt ook de focus van de 49ste editie van het festival, die loopt van 11 tot en met 22 oktober. Het filmmuziekconcert vindt plaats op 20 oktober in de Concertzaal van Muziekcentrum De Bijloke. Tickets voor het filmmuziekconcert Korean Composers en voor de World Soundtrack Awards zijn beschikbaar op www.filmfestival.be en www.worldsoundtrackawards.com.



De Box Office van 2021 in Europa is nog altijd de helft minder dan voor de pandemie. Spider-Man: No Way Home en No Time To Die brachten wel meer dan 3 miljard dollar aan inkomsten op, maar de bruto box office was nog steeds 59 procent lager in vergelijking met de cijfers van vóór COVID. Het bioscoopbezoek in de EU en het VK bedroeg met 394 miljoen verkochte tickets voor het volledige jaar slechts 40 procent van het pre-pandemische gemiddelde. De Europese films waren slechts goed voor 26,5 procent van de totale cijfers, wat een daling is van 39,5 procent in 2020. De Omicron-variant leidde ertoe dat in veel landen opnieuw bioscopen moesten gesloten worden of dat er capaciteitsbeperkingen werden opgelegd. Nu de meeste bioscopen in heel Europa open zijn en de beperkingen zijn opgeheven, zullen de bezoekersaantallen in de komende maanden een beter beeld geven van de blijvende impact van de pandemie op de sector. Wij zijn er volgende week weer!



Recent nieuws van dezelfde bron