:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> NIEUWSBERICHT: MINOES VALT IN DE PRIJZEN
NIEUWSBERICHT: MINOES VALT IN DE PRIJZEN
Bron: Warner - Datum: 2002-09-26 - Geplaatst door: Serge
Peter Vermeersch is met de muziek die hij schreef voor Minoes genomineerd in de categorie "Ontdekking van het Jaar" van de World Soundtrack Awards 2002. Die prijzen worden op 19 oktober uitgereikt als afsluiting van het Filmfestival Gent.

De andere componisten op de lijst van genomineerden zijn Klaus Badelt (Time Machine), Rupert Gregson Williams (Thunderpants), A.R. Rahman (Lagaan) en Brian Tyler (Frailty).

Peter Vermeersch leidt de band Flat Earth Society, het huisorkest van Brugge 2002. De afgelopen jaren schreef hij muziek voor dansperformances, theateropvoeringen (Lan van Josse De Pauw) en was hij betrokken bij de oprichting van de groep X-Legged Sally.

Voor de kinderfilm Minoes schreef Vermeersch korte jazzy stukjes die de avonturen verklanken van het hoofdpersonage (een jongedame die vroeger een kat was) en emoties verwekken. De in totaal 41 stukjes muziek voor Minoes, die gemiddeld nauwelijks één minuut duren (track 14 is zelfs niet langer dan 4 seconden) zijn uitgebracht op Vermeersch’s eigen label Zonk!. Samen met de Flat Earth Society en een strijkkwartet speelt hij op de soundtrack zelf op vibrafoon, klarinet en saxofoon.

De shortlist voor de WSA-categorie "Ontdekking van het Jaar" is samengesteld door een speciale ‘board’ waarin onder meer de componisten Hans Zimmer en Dirk Bross, Sony Music-voorzitter Peter Gelb en de Britse muziekproducente Maggie Rodford zitting hebben. Eerder deze maand zijn de genomineerden voor de prijscategorieën "soundtrack-componist van het jaar", "beste originele soundtrack van het jaar" en "beste originele song geschreven voor een film" bekendgemaakt door de ruim 180 leden tellende World Soundtrack Academy. Topgenomineerden daarbij zijn Hans Zimmer (vier nominaties) en Randy Newman (drie nominaties). Voor de Public Choice Award, de prijs van het publiek, konden fllmmuziekfans tot 15 september mee stemmen via enkele gespecialiseerde tijdschriften en de site http://www.wordlsoundtrackawards.com. De "2002 World Soundtrack Awards"-ceremonie heeft op 19 oktober in de Stedelijke Concerthal de Bijloke plaats, als afsluiting van het 29e Filmfestival van Gent.


Recent nieuws van dezelfde bron