:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #116
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #116
Bron: DVD Info - Datum: 2022-09-12 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij Cineweetjes en weer staat de nieuwe strategie van Warner Bros. centraal. De studio heeft besloten om dit jaar geen DC FanDome te houden. Warner Bros. wil duidelijk iets anders doen met hun superhelden. Eerder schrapte de studio Adil & Bilalls Batgirl en verplaatste het ook Aquaman: The Lost Kingdom naar een latere releasedatum. Warner Bros. is ook op zoek naar iemand die het DC-universum kan leiden zoals Kevin Feige dat bij Marvel doet, en kwam daardoor bij producent Dan Lin terecht, maar die laat het aanbod varen omdat hij deze rol niet kan combineren met zijn functie bij zijn productiebedrijf Rideback.



Nog voor Furiosa uitkomt, lanceert Gerorge Miller alweer een prequel van Mad Max: Fury Road, en dat zal deze keer over Max Rockatansy gaan. De eerste versie van dat verhaal is al geschreven volgens Miller.



Binnenkort is Shia LaBeouf te zien in Abel Ferraras Padre Pio, waarin hij een monnik in het Italië van vlak na de Eerste Wereldoorlog speelt. Volgens Shia LaBeouf was het een zegen om mee te werken aan deze film en heeft die ok een beetje zijn leven gered. Shia LaBeouf zou er een diep geloof in God over hebben nagehouden.



De 84-jarige Jane Fonda heeft lymfeklierkanker en ondergaat chemotherapie. Fonda wijt de kanker aan fossiele brandstoffen, wat niet zo verwonderlijk is als fervente klimaatactiviste. Fonda laat weten dat ze goed reageert op de behandeling, en voegt eraan toe dat ze niet zal stoppen in haar strijd als klimaatactiviste.



Paul Schrader wordt door een zekere Mark Vanden Berge aangeklaagd omdat de regisseur het idee voor The Card Counter van hem zou hebben gestolen. Vanden Berge beweert dat hij na een vertoning van First Reformed in 2018 een gesprek begon met Schrader en hem nadien zijn synopsis had gemaild. Schrader ontkent alles.



Een van de meest opmerkelijke films die op het filmfestival van Venetië in première ging is de Italiaanse film L'immensità, waarin Penélope Cruz een huisvrouw speelt die met een gewelddadige echtgenoot leeft. In een interview neemt Cruz het op voor de vele vrouwen die op die manier gevangen in hun lichaam zitten en die de schijn hoog houden voor de kinderen.



Ook het laatste weekend van de zomervakantie werd een ramp voor de Amerikaanse box office die
werd aangevoerd door Spider-Man: No Way Home, dat opnieuw uitkwam met een aantal verwijderde scènes en haalde 6 miljoen dollar op. De tweede plaats is voor Top Gun: Maverick, en op de tiende plaats staat de re-release van Steven Spielbergs Jaws in de IMAX-theaters.



Volgens Léa Seydoux is er een kans dat ze terugkeert als Madeleine Swan, die het liefje van James Bond is. Léa vertelde dit omdat Madeleine niet dood is. Maar dat is allemaal alleen maar voer voor de roddelblaadjes, want pas binnen twee jaar gaan de producenten de knoop doorhakken met te vertellen wie de nieuwe 007 wordt.



Op het Filmfestival van Venetië is er heel wat ophef rond Florence Pugh, die geen persconferentie wilde geven voor haar nieuwe film Don’t Worry Darling van regisseur Olivia Wilde. Officieel heet dat omdat Pugh naar Boedapest moest vliegen voor de opnames van Dune: Part Two, maar op de sociale media liet Pugh al verstaan dat ze niet tevreden is dat haar medespeler Harry Styles, die een relatie heeft met regisseur Wilde, meer betaald kreeg dan zij.



Op datzelfde filmfestival van Venetië is de pers enorm te spreken over The Banshees Of Inisherin van Martin McDonagh, die het zijn beste noemt sinds zijn speelfilmdebuut In Bruges.



Door hun kritiek op het conflict in Oekraïne mogen Ben Stiller en Sean Penn Rusland niet meer binnen. De twee acteurs spraken tot grote woede van Rusland met de Oekraïense president Zelensky. Sean Penn houdt zich al jaren bezig met vluchtelingen, terwijl Ben Stiller een Goodwill-ambassadeur is van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties.



Onder de noemer van “vooral niet doen!” noteren we de geruchten dat er sprake is van een remake van The NeverEnding Story. Deadline bracht dit aan het licht omdat er een rush is om de film- en tv-rechten van de Wolfgang Petersen-klassieker op te kopen. Tien jaar geleden waren er al geruchten dat Star Wars-producente Kathleen Kennedy en Leonardo DiCaprio het boek zouden willen verfilmen.



Op de 49ste editie van Film Fest Gent komt de Franse regisseur Céline Sciamma op woensdag 12 oktober naar Gent voor een Director’s Talk met Lukas Dhont, de regisseur van Close, dat de openingsfilm van het festival is. Voor de talk, in samenwerking met de Unie van Regisseurs, vertoont Film Fest Gent de meest recente film van Sciamma, Petite Maman. Bovendien zal ze de Joseph Plateau Honorary Award ontvangen. Ook Call Jane van Phyllis Nagy, die als scenarist van Todd Haynes' jaren '50-portret Carol al bewees dat ze een bijzonder gevoel voor plaats en tijd heeft, is één van de eerste geloste titels.



We gaan eruit met nieuws over Anna Kendrick, die zelf achter de camera’s gaat staan, en wel voor een thriller over een seriemoordenaar. The Dating Game is gebaseerd op wat er in de jaren zeventig gebeurde met Cheryl Bradshaw, een deelneemster aan de Amerikaanse Blind Date en die als vrijgezel een psychopaat koos.



Recent nieuws van dezelfde bron