:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: ROOTS
PERSBERICHT: ROOTS
Bron: Warner - Datum: 2002-09-26 - Geplaatst door: Serge
Zijn naam was Kunta Kinte. In 1767 ontvoerd uit Afrika en als slaaf verkocht in Amerika, weigerde hij zijn slavennaam Toby te aanvaarden. Zijn erfgenamen zetten zijn heldhaftig verzet vastberaden voort en gaven de naam Kunta Kinte fluisterend door, van generatie op generatie, tot die boodschap een opgroeiend jongetje in Tennessee bereikte. Zijn naam was Alex Haley. En hij verkondigde de naam van Kunta Kinte aan de hele wereld. In zijn met een Pulitzer Prize bekroonde roman Roots, vertelt Haley, een indrukwekkend verhaal dat belangrijk is, niet alleen voor Amerika, maar ook voor de hele wereld.

Honderden miljoenen kijkers in de hele wereld waren destijds getuige van deze indringende en baanbrekende tv-serie. Nu, 25 jaar later, begint deze veelgeprezen reeks, digitaal geremasterd voor een perfecte audiovisuele belevenis, aan zijn tweede onstuitbare opmars.

Regie: Marvin J. Chomsky, John Erman, David Greene, Gilbert Moses

Cast: Maya Angelou, Ji-Tu Cumbuka, Moses Gunn, Han Rhodes, William Watson, Ren Woods, LeVar Burton, Edward Asner, O.J. Simpson, Ralph Waite, Louis Gossett Jr., Robert Reed, Lome Greene, Lynda Day George

Taal: Dolby Surround 2.0 Engels - Dolby Digital Mono Duits, Spaans, Frans
Ondertiteling: o.a. Nederiands

Extra’s
• Audiocommentaar
• Documentaire "Remembering Roots"
• Voor DVD-ROM PC, op Disc 3/Kant B: Interactieve Roots Stamboom en website

Releasedatum: 16 oktober 2002.


Recent nieuws van dezelfde bron