:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #122
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #122
Bron: DVD Info - Datum: 2022-11-21 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij onze Cineweetjes. Studio Ghibli gaat officieel in zee met Lucasfilm. Een verrassing is dit niet, want voor de Disney+-serie Star Wars: Visions werkte Lucasfilm ook al samen met verschillende animestudio’s.



Het degoutante nieuws van de week komt van Paul Haggis, de regisseur, producer en coscenarist van de film Crash. De man werd aangeklaagd door Haleigh Breest die beweerde dat hij haar heeft verkracht na een feestje in 2013. Breest kreeg gelijk waardoor Haggis schuldig bevonden werd aan verkrachting en seksueel misbruik. Het is geen alleenstaande zaak, want deze zomer werd Haggis ook nog eens beschuldigd van het seksuele misbruik van een 30-jarige vrouw in Italië. Haggis ontkent evenwel de beide beschuldigingen en beweert dat het telkens ging om seks met wederzijdse toestemming.



Kevin Conroy, die vooral bekend werd als de stem van Batman in verschillende animatieseries en videogames, is op 66-jarige leeftijd overleden. 30 jaar lang leende Conroy zijn stem aan de Caped Crusader, en hij debuteerde in de veelgeprezen Batman: The Animated Series uit 1992. Conroy begon zijn carrière op Broadway met Lolita, en in de jaren '80 speelde hij de rol van Bart Fallmont in Dynasty.



Leslie Phillips is overleden. Hij was 98. De Brit uit Tottenham werd vooral in eigen land een ster toen hij tijdens de jaren zestig in vier Carry On-films acteerde. Hij werd ook bekend door de Doctor-filmfranchise. Verder was hij te zien in films als Brothers In Law, Just My Luck, Empire Of The Sun, Scandal, King Ralph, The Jackal, Lara Croft: Tomb Raider, Millions, Venus, Harley Street, Heartbeat, The Bill en nog veel meer. Harry Potter-fans kennen hem natuurlijk als de stem van de Sorteerhoed.



Close van Lukas Dhont heeft zowel de Grand Jury Award als de Prijs voor Beste Acteur (Eden Dambrine) gewonnen op het Europees Filmfestival in Sevilla. Eerder deze week kondigde de European Film Academy aan dat de film viermaal genomineerd is voor de European Film Awards. Eerder ging Close in wereldpremière op het Festival van Cannes, waar hij werd bekroond met de Grand Prix du Jury en nadien kreeg hij prijzen op het Hamptons Film Festival, het Chicago International Film Festival, het Haifa Film Festival, Cinefest Mikolc in Hongarije, het Europese Filmfestival in het Servische Palic, het Sydney Film Festival, Film Fest Hamburg en het Norwegian International Film Festival in Haugesund. In Amerika is de film gedistribueerd door A24 en is hij als Belgische Oscarinzending geselecteerd.



Black Panther: Wakanda Forever heeft zijn intrede niet gemist, in de Noord-Amerikaanse bioscopen heeft die zelfs een monsterscore neergezet, want volgens Deadline bracht de film daar alleen al in één weekend 84 miljoen dollar op. De top vijf openingsweekenden in de States in 2022 bestaat dit moment uit Doctor Strange In The Multiverse Of Madness, Jurassic World Dominion, Thor: Love And Thunder, The Batman en Top Gun: Maverick.



Volgens Sylvester Stallone is Get Carter zijn meest ondergewaardeerde film waarin hij ooit speelde . Deze film kwam uit in 2000 en was een remake van het origineel in 1971 met Michael Caine, maar de film betekende wel een zuiver verlies van 40 miljoen dollar. Zijn beste is volgens hem dan weer Rocky Balboa.



Er komt een vervolg op S.S. Rajamouli's bombastische, drie uur durende musical-epos RRR. Het is geen verrassing, aangezien de film een enorm succes was. De film zou net als de eerste door zijn vader V. Vijayendra Prasad geschreven worden. Eerst werkt S.S. Rajamouli wel nog eerst aan een film met Mahesh Babu die volgens hem een soort James Bond- of Indiana Jones-film met Indiase roots moet worden.



Over en out is het dan weer voor de Fantastic Beasts-franchise. Door tegenvallende resultaten aan de kassa en de strapatsen van acteur Ezra Miller is de franchise in diskrediet geraakt. Joanne Rowling heeft geen verdere vraag meer gekregen om mee te werken aan een vierde en vijfde deel. Wie zit te wachten op de finale confrontatie tussen Dumbledore en Grindelwald, zal zijn eigen fantasie moeten gebruiken.



Antoine Fuqua hoopt dat het publiek Emancipation, zijn nieuwste film met Will Smith, een kans zal geven, omdat die in minder dan een jaar nuitkomt nadat Will Smith de krantenkoppen haalde omdat hij Chris Rock een muilpeer gaf tijdens de uitreiking van de Academy Awards in 2022. Fuqua zei dat AppleTV voorzichtig was, maar dat er nooit sprake was dat de film niet zou uitkomen. Emancipation krijgt in de VS op 2 december een bioscooprelease voordat die op 9 december te streamen is op Apple TV+. De film wordt het eerste grote project van Smith sinds het Oscar-incident.



Disney gaat The Princess Diaries weer opgraven. Aadrita Mukerji is bezig aan een nieuw script, en bronnen zeggen dat het een vervolg is op de filmreeks met Anne Hathaway. Volgens diezelfde bronnen heeft Hathaway gezegd dat ze er voorlopig niet in wil meespelen, maar ze zal wel haar steun uitspreken voor dit derde deel. Hathaway speelde in The Princess Diaries uit 2001 een Amerikaanse tiener die erachter komt dat ze de troonopvolger is van het Europese koninkrijk Genovia. De film was gebaseerd op de roman van Meg Cabot, en Julie Andrews vertolkte de hoofdrol. Hathaway keerde nog eens terug voor Princess Diaries 2: Royal Engagement in 2004.



We gaan er uit met nieuws over Quentin Tarantino. Tijdens een evenement in New York waar de regisseur aanwezig was om zijn boek Cinema Speculation te promoten liet hij weten dat hij een serie gaat regisseren Verdere details gaf de regisseur niet prijs. Tarantino regisseerde in 1995 al een aflevering voor ER en tien jaar later deed hij de twee laatste afleveringen voor het vijfde seizoen van CSI. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron