:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #129
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #129
Bron: DVD Info - Datum: 2023-01-30 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes die we met ongelooflijk leuk Belgisch nieuws beginnen. Close van de Gentse regisseur Lukas Dhont heeft zijn Oscarnominatie beet. Wat in 2019 met Girl niet lukte, lukt dit jaar dus wel. Close zit samen met All Quiet On The Western Front, Argentina, 1985, EO en The Quiet Girl in competitie voor Beste Buitenlandse Film. De Oscars worden uitgereikt op 12 maart in Los Angeles.



Nog nieuws uit België. De korte animatiefilm Spin & Ella van An Vrombaut is namelijk geselecteerd voor de Generation Kplus-competitie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn dat loopt van 16 tot 26 februari. An is niet alleen op de Berlinale, want in december werd al bekendgemaakt dat Zeevonk, het speelfilmdebuut van Domien Huyghe de officiële openingsfilm van Generation is.



Ook schitterend Berlijn-nieuws voor Bas Devos. Zijn nieuwste film, Here, zal wereldpremière beleven in de Encounters-competitie op het Internationaal Filmfestival van Berlijn. Zijn vorige speelfilms Hellhole en Violet gingen eveneens in Berlijn in première. In Here volgen we een Roemeense bouwvakker die in Brussel woont en op het punt staat terug naar huis te gaan. Voor zijn vertrek kookt hij een grote pot soep met restjes uit zijn koelkast, om uit te delen als afscheidscadeau aan vrienden en familie. Dan ontmoet hij een Belgisch-Chinese doctorandus die mossen bestudeert, wat leidt tot een potentieel liefdesverhaal.



Gael García Bernal zal binnenkort de rol van Cassandro vertolken, de worstelaar uit de jaren '80 die een cultureel fenomeen en in Mexico een boegbeeld voor de homowereld werd. De film wordt het filmdebuut van Roger Ross Williams die in 2009 met Music by Prudence over de 24-jarige Zimbabwaanse singer-songwriter Prudence Mabhena al een Oscar won voor beste korte documentaire. Cassandro zal in 2023 op Prime Video te zien zijn.



Er komt waarschijnlijk een vervolg op Tron: Legacy uit 2010. De film zou Tron: Ares heten en Joachim Rønning zou de regisseur worden. Er zijn nog geen plotdetails gelekt, maar het lijkt erop dat Jared Leto Ares zal spelen, een personage dat in eerdere versies van het script zat.



Na de Golden Globes en de Critics' Choice Awards staan de grote spelers van de awards voor de deur en de BAFTA-nominaties zijn nu officieel binnen. Op kop staat All Quiet On The Western Front met 14 nominaties, Edward Bergers nieuwe bewerking van de oorlogsroman uit 1929. Everything Everywhere All At Once en The Banshees Of Inisherin hebben elk 10 nominaties gekregen. Ze zijn allebei genomineerd voor Beste Film, Origineel Scenario en Regisseur (respectievelijk voor Daniel Kwan en Daniel Scheinert en Martin McDonagh). Ook Elvis van Baz Luhrmann doet het goed, waaronder een nominatie voor voor Beste Film, net als Tár van Todd Field. Good Luck To You, Leo Grande haalde vier nominaties binnen. De Koreaanse thriller Decision To Leave van Park Chan-wook is in de running voor Best Niet-Engelstalige film, samen met All Quiet On The Western Front, Argentina, 1985, Corsage en The Quiet Girl. Bij de animatiefilms noteren we Guillermo del Toro's Pinocchio, Marcel The Shell With Shoes On, Puss In Boots: The Last Wish en Turning Red.



Door de chaos van Emancipation die ontstond nadat Will Smith vorig jaar Chris Rock op de Oscars een muilpeer gaf, zou je denken dat regisseur Antoine Fuqua voor zijn volgende film iets minder controversieel zou kiezen, maar niets is minder waar want hij gaat voor biopic over Michael Jackson, die momenteel simpelweg getiteld is als Michael. Men is niet van plan om zijn vreemde keuzes met plastische chirurgie en zijn beschuldigingen van pedofilie te negeren.



De horrorfilm Skinamarink heeft op minder dan één week van zijn release meer dan 1 miljoen dollar opgehaald. Dat lijkt misschien niet veel, maar de film heeft slechts een budget van 15.000 dollar. In vergelijking met blockbusters zoals Avatar: The Way of Water of M3gan is dit een cijfer van niks, maar het is toch een hele prestatie als je weet dat de film slechts in 692 Amerikaanse bioscopen speelde.De film gaat over twee jonge kinderen die wakker worden en ontdekken dat hun vader is verdwenen.



De documentaire Pretty Baby: Brooke Shields, die in de VS in première is gegaan, doet heel wat stof opwaaien. Shields had haar eerste rol als kind in Pretty Baby van Louis Malle uit 1978 waarin ze een 12-jarige kinderprostituee speelt die verliefd wordt op een oudere man. Twee jaar later werd Brooke Shields als 14-jarige het jongste model ooit dat op de cover van Vogue stond. En dan hebben we het nog niet eens gehad over The Blue Lagoon. In de documentaire vertelt Shields hoe ze het slachtoffer werd van aanranding toen ze afstudeerde, en wel van een professional in de filmwereld. Het is de eerste keer dat Shields hierover spreekt. Regisseur Lana Wilson, die de documentaire maakte, reageerde geschokt toen ze in interviews zag hoe volwassen mannen in interviews een twaalfjarig meisje naar haar seksleven vroegen. De documentaire Pretty Baby: Brooke Shields verschijnt in Amerika op Hulu.



The Record, het eerste volledige studioalbum van Phoebe Bridgers, Lucy Dacus en Julien Baker's, die samen de queerband Boygenius vormen, belooft een mijlpaal te worden. De veelgeprezen muzikanten hebben een extra traktatie voor hun fans in de vorm van drie aankomende muziekvideo's, want die worden geregisseerd door niemand minder dan Kristen Stewart.



Na samen te hebben gewerkt aan The Lighthouse en The Northman, willen Willem Dafoe en Robert Eggers voor de derde keer samenwerken. Dafoe is in gesprek om mee te werken aan de volgende film van Eggers, zijn eerder aangekondigde Nosferatu. De film is geïnspireerd door de iconische Duitse stille film uit 1922 van F.W. Murnau, die zelf sterk gebaseerd was op Bram Stoker's vampierroman Dracula. Bill Skarsgård speelt de rol van graaf Orlok, een 18e-eeuwse Transsylvanische vampier, die beroemd werd in de originele film van Max Schreck. De film volgt Orlok terwijl hij obsessief een jonge vrouw (Lily-Rose Depp) door heel Duitsland achtervolgt , wat heel wat horror en bloedvergieten met zich meebrengt. De mogelijke rol van Dafoe wordt geheim gehouden. Dafoe speelde Schreck al in Shadow Of The Vampire, een horrorkomedie uit 2000 over het maken van de originele Nosferatu.



We gaan er uit mret het meest belachelijke nieuws van de week die uit de Razzies-hoek komt. Blonde van Andrew Dominik scoorde acht Razzie-nominaties waaronder die van slechtste film, slechtste regisseur en slechtste scenario. Tom Hanks wordt twee keer genomineerd, eentje voor Pinocchio en een ander voor Colonel Parker in Elvis. Hebben die dan echt niks slechter gezien?



Recent nieuws van dezelfde bron