:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #135
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #135
Bron: DVD Info - Datum: 2023-03-13 - Geplaatst door: Didier
In Brussel werden Les Magritte du Cinéma, dat zijn de Franstalige filmprijzen van België, uitgereikt, en Close viel daarbij 7 keer in de prijzen. Close won de trofee in de categorieën Beste Vlaamse Film, Beste Scenario, Beste Actrice in een bijrol (Emilie Dequenne), Beste Jong Mannelijk Talent (Eden Dambrine), Beste Acteur in een Bijrol (Igor Van Dessel), Beste Beeld (Frank van den Eeden) en Beste Decor (Eve Martin). Sinds de wereldpremière in Cannes, waar Close bekroond werd met de Grand Prix, is de film wereldwijd overladen met prijzen met als voorlopig hoogtepunt de oscarnominatie voor Beste Internationale Speelfilm. De 95ste Academy Awards worden op zondag 12 maart uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood.



Tom Sizemore, de acteur die bijrollen speelde in tientallen geliefde films uit de jaren '90, zoals Saving Private Ryan en Heat, stierf op vrijdag 3 maart in Los Angeles nadat hij van de beademing was gehaald. De dood van Sizemore komt meer dan een week nadat de acteur in zijn huis een gescheurd hersenaneurysma had opgelopen en in kritieke toestand in het ziekenhuis was opgenomen. Maandag werd gemeld dat de familie van Sizemore beslissingen nam over het levenseinde van de acteur op aanraden van zijn dokters, die geen hoop meer hadden op een herstel. Hij was 61. Sizemore is vooral bekend vanwege zijn werk in de jaren '90, waarbij hij bijrollen speelde in Born On The Fourth Of July, Point Break, True Romance, Natural Born Killers en Heat. In de jaren 2000 trok Sizemore echter de aandacht vanwege verschillende juridische kwesties en beschuldigingen van seksueel misbruik en huiselijk geweld. In 2017 bracht een Hollywood Reporter-onderzoek beschuldigingen van seksueel misbruik door Sizemore aan het licht tijdens het maken van de film Born Killers uit 2005. Sizemore werd beschuldigd van het molesteren van een 11-jarig kind op de set van de film, hoewel hij later terugkeerde naar de productie voor nieuwe opnames en alle beschuldigingen ontkende.



Jack Kesy wordt de nieuwe Hellboy, de acteur die je misschien kent van Deadpool 2, 12 Strong, Baywatch en tv-series zoals The Strain en Claws. De nieuwe film, die Brian Taylor van Crank regisseert en waarvan Mike Mignola het script schreef met stripmedewerker Christopher Golden, zal The Crooked Man aanpassen. In het verhaal belandt Hellboy in de landelijke Appalachen tijdens de jaren '50 met een BPRD-agent. Daar ontdekken ze een kleine gemeenschap die wordt achtervolgd door heksen, die geleid door wordt door een soort duivel die een verontrustende connectie heeft met de Crooked Man. De opnames van de nieuwe Hellboy beginnen dit jaar in Bulgarije.



Antonio Chavarrías, de Spaanse regisseur van You'll Be Back, Celia's Lives heeft de opnames van zijn nieuwe speelfilm La Abadesa voltooid. Met deze film verkent de regisseur de meest menselijke en persoonlijke kant van een historisch personage, Emma, een jonge vrouw die besluit om haar macht terug te eisen door het hoofd te bieden aan een patriarchale en dominante wereld in een samenleving die vrouwen degradeert naar een sociaal ondergeschikte rol zonder inhoud. Het verhaal speelt zich af in een donker en gewelddadig tijdperk, waar een 17-jarig meisje tot abdis wordt benoemd. In de cast zitten Daniela Brown (een actrice die te zien was in series als Reyes De La Noche en Días Mejores), Blanca Romero (After) en Carles Cuevas (onlangs te zien in de Netflix-serie Smiley). Volgens de regisseur is La Abadesa een verhaal dat meer inzicht geeft in een bijna onbekend tijdperk, dat heel hard is en vol tegenstrijdigheden zit.



Liliana Torres heeft haar derde speelfilm, Mamífera. Mamífera, afgewerkt. Dat betekent letterlijk "vrouwelijk zoogdier" waarmee ze haar autobiografische trilogie afrondt die begon met haar speelfilmdebuut Family Tour uit 2013 en verder ging met What Went Wrong? De film neigt naar fictie in zijn puurste vorm, en waarin niet-professionele acteurs spelen, wat de twee aspecten waren die kenmerkend waren voor de eerste twee delen van de trilogie.



De familie van Bruce Willis wil dat de fans bij wie frontotemporale dementie is vastgesteld hem met rust laten. Het is bijna een jaar geleden dat Bruce Willis stopte met acteren nadat hij had aangekondigd had dat hij worstelde met afasie. Nu zegt zijn vrouw dat het tijd is voor paparazzi om te erkennen dat ook hij recht heeft op een privéleven. In een wijdverspreide video die zondag op haar persoonlijke Instagram-account werd geplaatst, vroeg Emma Heming Willis de fotografen om te stoppen met proberen de gepensioneerde acteur te fotograferen wanneer zijn familie hem in het openbaar meeneemt. "Als u iemand bent die voor iemand met dementie zorgt, dan weet u hoe moeilijk en stressvol het kan zijn om die in de wereld veilig te krijgen, zelfs alleen maar om een kopje koffie te halen. Het is duidelijk dat er nog veel opvoeding moet worden gegeven aan deze mensen. Ze vervolgde: “Ik weet dat dit jouw taak is, maar houd misschien gewoon je ruimte … Schreeuw alsjeblieft niet tegen mijn man, vraag niet hoe het met hem gaat, wat dan ook. De woo-hooing en de jippie-ki-yay's - doe het gewoon niet. Geef hem de ruimte. Zorg ervoor dat onze familie of wie dan ook die dag bij hem is, hem veilig van punt A naar punt B kan brengen."



Zelfs voor Richard Linklater, die van 2002 tot 2013 elk jaar een klein stukje van Boyhood opnam, is zijn nieuwste project Merrily We Roll Along vrij ambitieus. Linklater is van plan om de komende 20 jaar om de paar jaar de musical van Stephen Sondheim uit 1981 op te nemen. Dat betekent dat we naar een release voor Merrily We Roll Along mogen uitkijken in de vroege jaren 2040. Het verhaal toont hoe filmproducent Franklin Shepard (Paul Mescal) zijn vrienden in de steek laat terwijl hij door Hollywood reist. In tegenstelling tot een conventionele productie, waarin door make-up de acteurs ouder worden, wil Linklater beginnen als de acteurs 20 jaar ouder zijn, waardoor veel fans van de musical die vandaag leven hoogstwaarschijnlijk het eindresultaat over 20 jaar niet zullen kunnen halen.



Volgens Deadline zit nu ook Aaron Taylor-Johnson in de cast van Nosferatu, het nieuwste project van The Witch en The Northman-regisseur Robert Eggers. De nieuwe versie van het vampierverhaal, dat oorspronkelijk werd gedraaid door FW Murnau in 1922 (en natuurlijk gebaseerd is op Dracula), heeft al Lily-Rose Depp, Bill Skarsgard, Nicholas Hoult, Willem Dafoe en Emma Corrin op de affiche. Het verhaal is een gotisch verhaal over een obsessie tussen een gekwelde jonge vrouw (Depp) in het 19e-eeuwse Duitsland en de oude Transsylvanische vampier (Skarsgard) die haar achtervolgt. De regisseur filmt nu in Praag, maar de film moet nog een releasedatum krijgen.



Met The Intern is het acht jaar geleden dat Nancy Meyers nog een film maakte, maar het lijkt erop dat ze met grote plannen heeft voor een nieuwe film. Meyers wist Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Owen Wilson en Michael Fassbender te strikken voor de hoofdrollen voor een romantische komedie. Zoals voor het eerst gemeld bij Puck en nadien bevestigd door The Hollywood Reporter, staat de film – die Meyers zal schrijven, regisseren en produceren – momenteel bekend als Paris Paramount, waarin een getalenteerde jonge schrijver/regisseur verliefd wordt op een producer die nadien uit elkaar gaan en vervolgens gedwongen worden om met elkaar te werken wanneer er een geweldig nieuw project ontstaat. Er zijn enkele intrigerende parallellen met Meyers' eigen leven, die werkte met en getrouwd was met collega-filmmaker Charles Shyer.



Dankzij Creed III heeft Jonathan Majors alweer een kassucces op zijn naam staan. Binnenkort is hij te zien in het Da Understudy van Spike Lee. Da Understudy, is geschreven door Tom Hanada, Zach Strauss en Tyler Cole, en vertelt het verhaal van het leven dat kunst imiteert wanneer iemand voor een rol in een Broadway-productie een moord wil plegen.



Seth Rogen, die schittert in The Fabelmans, vertelt in een interview hoe het lezen van reviews van filmrecensenten erg kwetsend kan zijn : "Ik denk dat als de meeste critici zouden weten hoeveel pijn het de mensen heeft gedaan die de dingen hebben gemaakt waarover ze schrijven, ze nog eens zouden nadenken vooraleer ze deze dingen schrijven. Het is verwoestend. Ik ken mensen die er eerlijk gezegd nooit van herstellen en decennia gekwetst blijven. Het is heel persoonlijk... Het is verwoestend als je wordt verteld dat je slecht bent. Dat is iets dat mensen letterlijk hun hele leven met zich meedragen en ik begrijp waarom. Het is verdomd klote.”



Ed Fury, de Mr. Muscle Beach-winnaar uit 1951, die een van de meest succesvolle mannelijke modellen werd voordat hij een zwaard- en sandaalfilmcarrière begon en concureerde met de meester van het genre, Steve Reeves, is overleden in zijn huis in Californië. Hij werd 94. Fury, geboren als Edmund Holovchik in New York op 6 juni 1928, en begon met gewichtheffen als worstelaar op de middelbare school voordat hij eind jaren veertig naar Zuid-Californië verhuisde, waar hij al snel zijn plaats vond tussen de bodybuilding-set van Santa Monica Muscle Beach.
In 1953 was Fury een van de favoriete bodybuilders toen Hollywood een gespierd type nodig had. In eerste instantie speelde hij in Abbott And Costello Go To Mars, Gentlemen Prefer Blondes, The Country Girl en Bus Stop. Later speelde hij in de Italiaanse release Colossus And The Amazon Queen uit 1960 met Rod Taylor in de hoofdrol. In 1958 werd Fury wereldberoemd als Ursus, een pseudo-mythologisch fantasie-avontuur dat later op de Amerikaanse televisie werd uitgebracht als Ursus, Son Of Hercules, hoewel het personage geen relatie had met Hercules. Fury hernam de rol in Ursus In The Valley Of The Lions uit 1961 en, in 1963, Ursus In The Land Of Fire.



Film Fest Gent presenteert op 19 oktober 2023 het concert Press Play: Music In Games, dat muziek gecomponeerd voor videogames tot leven zal brengen. De muziek van o.a. componist Austin Wintory - bekend van prijswinnende games als Journey en Abzû, die het concert ook zal presenteren - zal live worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Film Fest Gent roept ook een nieuwe internationale muziekprijs in het leven, namelijk die voor de beste originele score voor een videogame en/of andere interactieve media: de WSA Game Music Award, een prijs gekozen door het publiek. Gamemuziek is anno 2023 uitgegroeid tot een genre dat op zichzelf staat en speelt een cruciale rol bij de onderdompeling van spelers in virtuele werelden en bij de begeleiding van het verhaal. Film Fest Gent, dat zich al sinds de jaren ’80 profileert als een festival met een bijzondere focus op filmmuziek en zo de grootste filmcomponisten naar Gent haalt, vindt het essentieel om voortaan ook het talent achter videogamemuziek te erkennen, talent dat vaak niet zozeer meer de grens trekt tussen componeren voor het grote scherm of voor games. Wim De Witte, programmadirecteur Film Fest Gent: “De videogame is in de laatste decennia uitgegroeid tot een bijzonder invloedrijk en dynamisch medium, dat intussen ook het pad heeft geëffend naar nieuwe media en AI. Componeren voor videogames is anders dan voor cinema, maar Film Fest Gent en de World Soundtrack Academy hebben het altijd cruciaal gevonden om componisten in de kijker te zetten die muziek schrijven voor alle audiovisuele media. We zijn daarom verheugd om de muziek voor videogames nu ook formeel te kunnen erkennen via een speciale WSAward en dit jaar ons symfonische filmmuziekconcert te wijden aan het genre. Zo zal nog maar eens blijken hoe componisten 'for screen' van alle markten thuis zijn, en hoeveel muziekpareltjes er ook tussen deze soundtracks te vinden zijn.”



Chaim Topol, de Israëlische acteur die vooral bekend is geworden door zijn rol als Tevye in de filmversie van Fiddler On The Roof, is op 87-jarige leeftijd overleden in Tel Aviv na een jarenlange strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Topol had een breed scala aan credits, maar zal altijd bekend staan door Tevye - eerst in toneelproducties, daarna in de film. Hij keerde later terug op het podium met de rol. Regisseur Norman Jewison zag een van de uitvoeringen op het toneel en besloot dat Topol geschikt was voor de filmversie. Hij castte hem in de bewerking uit 1971, die werd genomineerd voor acht Academy Awards, waaronder die voor Beste Acteur voor Topol. Topol speelde daarna in enkele tientallen films in Israël en de VS, waaronder een rol in de Bond-film uit 1981, For Your Eyes Only. Hij speelde ook wetenschapper Galileo Galilei in de film Galileo uit 1975 en in Flash Gordon uit 1980. Maar zoals hij later onthulde, speelde hij vooral Tevye en dat in meer dan 3.500 producties.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron