:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: SPIDER-MAN
PERSBERICHT: SPIDER-MAN
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-10-01 - Geplaatst door: Serge
SPIDER-MAN maakt nu al geschiedenis: sinds het bestaan van de bioscoop is Spider-Man de film die het grootste succes boekte tijdens het openingsweekend in de USA. Daar staat hij nu al in de top 5 van de beste box-offices aller tijden naast Star Wars en Titanic! Er wordt dan ook met spanning uitgekeken naar de release van de DVD. Spider-Man-fans worden in de watten gelegd met 2 DVD-discs boordevol extra’s die nog meer actie en special effects beloven. Naast de film zelf kunnen ze luisteren naar commentaren van de regisseur, de acteurs en John Dykstra, de man achter de special effects. Er worden screentests, kostuum- en make-up-tests getoond, evenals bloopers en muziekvideo’s. De making-of ontbreekt uiteraard niet, maar daarnaast kan je op zoek naar een easter egg, een verborgen extra waar nieuwe tekenfilmseries bekeken worden. Voor nog meer achtergrondinformatie zorgt een speciale film over de mythologie van de 21e eeuw, de monsters bedacht door meester-striptekenaar Stan Lee, de evolutie van Spider-Man, geanimeerde series en files en tenslotte een weblink... Met andere woorden op deze DVD vind je alles wat je altijd al had willen weten over Spider-Man!

Ter herinnering nog even kort hoe deze held onze harten kon veroveren...

Stanley Lieber alias Stan Lee is de striptekenaar die de Amerikaanse superheld Spider-Man vorm gaf vanaf de jaren ‘50. Hij is zelf bijna 80 en nog altijd even enthousiast over zijn creaties waarmee hij heel de wereld veroverde. Nu Spider-Man eindelijk ook verfilmd werd, kan de pret niet op. Hij vindt dat regisseur Sam Raimi de integriteit van zijn personage volledig bewaard heeft. Achter het masker van onze held die het in New York opneemt tegen alles wat het kwade incarneert, schuilt nog altijd een doorsnee jongen die door de buitenwereld als loser bestempeld wordt.

Nadat Peter Parker (want dat is de naam van Spider-Man in het gewone leven) tijdens een schooluitstapje gebeten wordt door een genetisch gemanipuleerde spin, ontwikkelt hij bovennatuurlijke krachten die hij zal inzetten om de zwakken te beschermen. Vanaf dan klimt, kruipt en vliegt hij aan een “spinnendraadje” over het scherm. Hij is slim, grappig en romantisch! Tobey Maguire speelt perfect als superheld en antiheld, niemand zou beter gepast hebben in deze rol. Willem Dafoe is dan weer de gegoten slechterik die zijn reputatie eer aandoet en zelfs zonder het kostuum van de Green Goblin de verpersoonlijking is van het kwade. En dan is er de “schone”, het onbereikbare buurmeisje Kirsten Dunst, die ieders hart weet te veroveren. Haar eerste kus met Spider-Man, ondersteboven hangend, en in de kletsende regen wordt ongetwijfeld één van de kiassieke scenes uit de cinema!

Duur: 116 minuten
Release op DVD (huur en koop): 19 november 2002
Regisseur: SAM RAIMI (For the Love of the Game, The Gift, The Quick and the Dead, A Simple Plan, Darkman)

Acteurs: TOBEY MAGUIRE (Ride With the Devil, Cats & Dogs, Deconstructing Harry, The Cider House Rules) - WILLEM DAFOE (The English Patient, Platoon, The Reckoning, Born on the 4th of July) - KIRSTEN DUNST (Interview With the Vampire, Jumanji, The Crow: Salvation, Bring It On) - JAMES FRANCO (Whatever It Takes, Blind Spot, City By the Sea)

Extra’s op DVD:
Disc 1
. Commentaren van director & cast (o.a. Sam Rainii, Kirsten Dunst)
. SFX Commentaar van John Dykstra (Special Effects Supervisor)
. Factoids: Spider-Man feiten en weetjes, verschijnen tijdens de film
. Web-l-Sodes: Featurettes die tijdens de film kunnen worden geactiveerd
. Muziekvideo: Hero
. Muziekvideo: What We’re All About
. Character Files: Peter Parker, Mary Jane Watson, Aunt May, J.J. Jackson
. Marketing Campaign: Trailers, teasers, TV-spots
. DVD Rom: Mogelijkheid eigen commentaar over de film op te nemen, Screen to script (Bekijk de film en de comic of het script tegelijkertijd), Weblinks
. Countdown to Spider-Man 2
. Easter Egg

Disc2
. Spider-Mania - An E! Entertainment Special (40 minuten)
. HBO Making Of Spider-Man the movie (25 minuten)
. Web of Spider-Man
. Historische Documentaire: Spider-Man: The Mythology of the 21st Century
. Featurette: The loves of Peter Parker
. From the Spider-Man archives, comic book timeline
. Rogue Gallery: 12 villans
. Peter Parkers Darkroom: Photo Gallery
. Profiel van director Sam Raimi (7 minuten)
. Profiel van composer Danny Elfman (7 minuten)
. Hints & Tips Activision PS2-game
. Rehersal footage: screentests Spider-Man, Tobey Maguire, J.K. Simmons
. CGI Spider-Man
. Costume & Make-up tests
. Kostuum en make-up tests, screentest Tobey Maguire
. DVD-Rom: Activision PC Game 2 speelbare levels, 3 exclusieve Marvel dot.comics, Spider-Man visualizer (screensaver), Weblinks
. 4 Easter Eggs

UIT HET ARCHIEF