:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> NIEUWSBERICHT: DVD & VHS MINOES 200.000 KEER OVER TOONBANK
NIEUWSBERICHT: DVD & VHS MINOES 200.000 KEER OVER TOONBANK
Bron: Warner - Datum: 2002-11-11 - Geplaatst door: Serge
Het succesverhaal van Minoes houdt niet op. De VHS en DVD zijn in de Benelux al meer dan 200.000 keer over de toonbank gepasseerd. Na het fenomenale succes van Minoes in bioscopen in Nederland, BelgiŽ en Duitsland, werd de film -waarvoor het scenario werd geschreven door Tamara Bos naar het de gelijknamige bestseller van Annie M.G. Schmidt- op 4 oktober 2002 door Warner Home Video uitgebracht op DVD en VHS. Inmiddels gingen van Minoes ruim 200.000 exemplaren over de toonbank in een tijdspanne van nog geen maand.

Al eerder werd Minoes in Nederland bekroond met twee Gouden Kalveren voor de Beste Film en Beste actrice. Reeds na vier dagen bereikte de DVD/VHS de platina status, wat betekende dat gedurende het eerste verkoopweekend meer dan 100.000 exemplaren door de consumenten werden gekocht.

Alsof dat nog niet voldoende is, kreeg regisseur Vincent Bal tijdens de slotceremonie van het 19e Internationaal Jeugdfilmfestival 2002 in Chicago voor Minoes de Eerste Prijs van de Kinderjury voor de Beste Internationale Live Action Film.


Recent nieuws van dezelfde bron