:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: UNFORGIVEN - SPECIAL EDITION
PERSBERICHT: UNFORGIVEN - SPECIAL EDITION
Bron: Warner - Datum: 2002-12-05 - Geplaatst door: Serge
Clint Eastwoods Unforgiven is een boeiende eigentijdse klassieker die in 1992 vier Oscars®, onder meer voor Beste Film en Beste Regie, in de wacht sleepte. "De film omvatte alles wat ik voor de western voel", vertelde Eastwood aan de Los Angeles Times. "De moraal zit in de bezorgdheid om het gebruik van vuurwapens." Nu ze 'in ruste' zijn, zit het even de premiejagers Eastwood en Morgan Freeman niet bepaald mee. Noodgedwongen gaan ze in op een aanbod van enkele op wraak beluste prostituees uit Big Whiskey, Wyoming. Maar dan loopt Richard Harris, die de kleurrijke huurmoordenaar English Bob vertolkt, hen voor de voeten. Hij krijgt steun van Gene Hackman (Oscar® voor Beste Mannelijke Bijrol) als de sluwe en brutale sherrif wiens interpretatie van de wet ergens tussen onconventioneel en meedogenloos in hangt.

Regie: Clint Eastwood

Cast: Lochlyn Munro, Jeremy Ratchford, Anna Thomson, Anna Levine Thomson, Clint Eastwood, Frances Fisher, Gene Hackman, Jaimz Woolvett, Morgan Freeman, Morgan J. Freeman, Richard Harris, Ron White, Saul Rubinek

Talen: Engels Dolby Digital 5.1 – Frans en Italiaans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: o.a. Nederlands

DVD extra’s:
DISC I:
• Uitgebreid audiocommentaar door Richard Schickel, filmcriticus en biograaf van Clint Eastwood
• Bioscooptrailer

DISC 2:
• 4 schitterende documentaires, de gloednieuwe versie van All on Accounta Pullin’ a Trigger (2002), Eastwood & Co.: Making Unforgiven (1992), Eastwood....A Star (1992) en Schickels diepgravende carričreoverzicht Eastwood on Eastwood (1997) Duel at Sundown, een klassieke aflevering uit de reeks Maverick.

Releasedatum: 11 december 2002


Recent nieuws van dezelfde bron