:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPDVD FEBRUARI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD FEBRUARI 2003
Bron: RCV - Datum: 2002-12-23 - Geplaatst door: Serge
LIFE AS A HOUSE
George Monroe haat zijn baan, is gescheiden, heeft geen enkele band met zijn tienerzoon, woont in een krot, en is nooit toegekomen aan het realiseren van zijn droom: het bouwen van een eigen huis. Dan wordt hij ontslagen en hoort hij dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Eindelijk gaat hij zijn droom realiseren. Hij dwingt zijn depressieve zoon om die zomer bij hem te komen wonen en hem te helpen, maar de jongen ligt liever high in bed. Met zijn ex-vrouw heeft hij geen band van betekenis meer, hij heeft ruzie met zijn buren en de gemeente probeert zijn bouwplannen te dwarsbomen. Maar George is vastbesloten en steeds meer mensen komen hem helpen. Langzaam maar zeker verbetert de relatie met zijn zoon en zijn ex. Wat begon als de bouw van een huis, verandert in de herbouw van zijn leven. En dan moet hij zijn (hervonden) dierbaren vertellen dat hij al die pijnstillers niet slikt wegens rugklachten.

Regie: Irwin Winkler (Night and the City, The Net, At First Sight)

Cast: Kevin Kline (A Fish Called Wanda, The Ice Storm, Wild Wild West) - Kristin Scott Thomas (The English Patient, Mission: Impossible, The Horse Whisperer) - Hayden Christensen (The Virgin Suicides, Star Wars: Episode II) - Mary Steenburgen (Philadelphia, Nixon, I Am Sam)

Lengte: 125 min.
Leeftijd: alle leeftijden

Extra’s op de DVD: trailers

Technische specificaties DVD: Dolby Digital 5.1, 16:9 anamorfisch

Te koop op DVD vanaf 5 februari 2003CRUSH
Drie vriendinnen. Alledrie eind dertig, alledrie succesvol en alledrie vrijgezel. Eén maal per week zitten ze bij elkaar met veel gin-tonic, chocola en sigaretten, en vergelijken ze de verschrikkingen van hun liefdeslevens. Dan heeft één van hen, Kate plotseling een affaire met een aantrekkelijke jongen die half zo oud is als zij. De andere twee, Janine en Molly zijn daar helemaal niet blij mee. Dat kan toch geen echte liefde zijn? En dus beramen de twee dames een plan om Kate “tegen zichzelf te beschermen”.

Regie: John McKay (Doom and Gloom, Wet and Dry)

Cast: Andie MacDowell (Greencard, Four Weddings and a Funeral, The Muse) - Imelda Staunton (Sense and Sensibility, Shakespeare in Love) - Anna Chancellor (Four Weddings and a Funeral, Heart) - Kenny Doughty (Elizabeth, Titus)

Lengte: 112 min.
Leeftijd: alle leeftijden

Technische specificaties DVD: Dolby Digital 5.1, 16:9 anamorfisch

Te koop op DVD vanaf 5 februari 2003THE ACCIDENTAL SPY
Op een doodgewone dag ziet verkoper Buck twee mannen een juwelier beroven. Hij grijpt in en zijn heldendaad trekt de aandacht van een privé-detective. Deze overtuigt hem ervan dat Buck de verloren zoon is van een Koreaanse zakenman. Eenmaal in Korea ontdekt Buck dat allebei zijn ouders spionnen waren. Dat is precies het leven dat hij voor zichzelf ziet weggelegd. Al snel bevindt Buck zich in een geheimzinnig internationaal kat en muisspel. Hij reist af naar Turkije waar hij een levensgevaarlijk virus moet opsporen voor het in verkeerde handen valt.

Regie: Teddy Chan (Twentysomething, Purple Storm)

Cast: Jackie Chan (Rush Hour, Shanghai Noon) - Eric Tsang (Final Justice, Anna Magdalena) - Vivian Hsu (Dragon from Shaolin, Your Place or Mine)

Lengte: 87 min.
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties DVD: Dolby Digital 5.1, 16:9 anamorfisch

Te koop op DVD vanaf 19 februari 2003SHOOTERS
Kleine crimineel Gilly komt na zes jaar uit de gevangenis en wil eindelijk wat van de buit zien. Maar daar is niet veel van over. Gilly en partner-in-crime “J” moeten nog één keer een flinke slag slaan. Ze proberen een wapendeal te sluiten met een Schotse gangster. Daarbij krijgen ze “hulp” van wat criminelen uit Wales en dat zullen ze weten. Al snel gaat het helemaal verkeerd en hebben ze de politie achter zich aan. Een bloedbad is niet meer te vermijden...

Regie: Glenn Durfort (regiedebuut) - Colin Teague (TV: London’s Burning)

Cast: Adrian Dunbar (My Left Foot, The Crying Game) - Gerard Butler (Tomorrow Never Dies, Dracula 2002) - Melanie Lynskey (Coyote Ugly, Sweet Home Alabama) - Emma Fielding (The Discovery of Heaven)

Lengte: 92 min.
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD: Dolby Surround, 4:3

Te koop op DVD vanaf 19 februari 2003THE NIGHT WE NEVER MET
Leerlingkok Sam, feestbeest Brian en leuke mondhygiëniste Ellen delen om de beurt een appartement. Ze zien elkaar dus nooit. Sam zit er om zijn huisgenoten te ontvluchten, Brian voor avondjes met zijn vrienden en Ellen om te schilderen en haar saaie echtgenoot te ontlopen. Sam is druk op zoek naar een vriendin, en hij brengt de ene date na de andere naar het appartement. Van een extreme vegetariër tot een blonde Zweedse seksbom: het wordt allemaal niks. Maar hij laat ook lekkere hapjes en briefjes achter voor Ellen en zij krijgt daar warme gevoelens van. Daar hangt romantiek in de lucht! Alleen: Ellen denkt dat Brian achter de attenties zit. Ze maakt dan ook een afspraakje met de verkeerde…

Regie: Warren Leight (debuut)

Cast: Mathew Broderick (Ferris Bueller’s Day Off, Inspector Gadget) - Jeanne Tripplehorn (Basic Instinct, The Firm, Mickey Blue Eyes) - Michelle Hurst (Airheads, Smoke)

Lengte: 95 min.
Leeftijd: alle leeftijden

Technische specificaties DVD: Dolby surround, 4:3

Te koop op DVD vanaf 5 februari 2003BLUE IN THE FACE
De tabakswinkel van Auggie Wren is het kloppend hart van Brooklyn. De kleurrijke buurtbewoners lopen er regelmatig binnen om kleine en grote problemen te bespreken. In dit vervolg op de bekroonde komedie Smoke, speelt Michael J. Fox een buurtbewoner die rondloopt met een klembord en geeft Lou Reed een geestige vertolking van een handelaar in merkwaardige brillen. Comédienne Roseanne is de vrouw van de winkeleigenaar. Een telegram wordt zingend bezorgd door niemand minder dan Madonna en het wordt een feest wanneer de wereldberoemde travestiet/fotomodel RuPaul de zaak binnenloopt.

Regie: Wayne Wang (The Joy Luck Club, Chinese Box, Smoke)

Cast: Michael J. Fox (Back to the Future, TV: Family Ties, Mars Attacks!) - Roseanne Barr (TV: Roseanne, She-Devil) - Harvey Keitel (Reservoir dogs, Pulp Fiction, Smoke, U-571)

Lengte: 80 min.
Leeftijd: alle leeftijden

Technische specificaties DVD: Dolby Surround, 4:3 letterbox

Te koop op DVD vanaf 19 februari 2003