:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: KOOPDVD FEBRUARI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD FEBRUARI 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-02-10 - Geplaatst door: Serge
MEN BEHAVING BADLY 2
Het tweede seizoen van deze vermaarde Britse comedy serie. Het eerste dat door ITV werd uitgezonden en voor veel liefhebbers begon met dit seizoen de victorie van Men Behaving Badly. Het werd allemaal wat pittiger dan in het eerste seizoen bij de BBC. Dat had onder meer te maken met de introductie in de serie van Tony (gespeeld door Neil Morissey), die garant staat voor heel wat 'hot and spicy' uitspraken. Deze DVD bevat met zes afleveringen de complete tweede serie.

Dolby Digital 2.0 - 135 min. - Extra features: geanimeerde menu’s, interactieve quiz



MERIJNTJE GIJZENS JEUGD (3-DVD Box)
Ruim tien uur televisiegeschiedenis in een 3DVD-box: de elfdelige serie werd in 1974 met veel succes uitgezonden door de VARA. In de kijkcijfer-top-10 van dat jaar stonden zes voetbalwedstrijden en vier afleveringen van Merijntje Gijzens Jeugd. De best bekeken aflevering haalde een kijkdichtheid van 70 procent en een waarderingscijfer van 80. Video/Film Express brengt deze historische serie op DVD uit in samenwerking met de VARA.

De door regisseur Kees van Iersel gemaakte serie is gebaseerd op de achtdelige romancyclus die de uiterst productieve auteur A.M. de Jong in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw schreef over het wel en wee van een vroom Brabants jongetje. Dat Van Iersel de opdracht voor de serie aannam wekte veel verbazing aangezien hij te boek stond als avant-gardistisch toneel- en televisiemaker. Maar de regisseur wilde loyaal zijn tegenover de VARA die hem was blijven steunen toen zijn experimentele werkstukken nu niet bepaald juichend door het grote publiek werden ontvangen. Van Iersel -zelf Brabander- zag in het werk veel meer dan een situatieschets van het leven rond 1900: “Het is een heel boeiend en verdomd goed geschreven verhaal over mensen die heel elementair leven.”

Om een geschikte hoofdrolspeler te vinden bekeek Van Iersel 272 screentests; uiteindelijk viel de keus op de tienjarige Jan Ligthart. Zijn ouders wilden aanvankelijk hun medewerking niet verlenen, maar door een aantal gesprekken met de regisseur en een psycholoog werden zij gerustgesteld. Naast Ligthart speelde eeen keur aan Nederlandse acteurs mee in de serie, onder wie Piet Römer, André van den Heuvel, Kitty Janssen, Marlies van Alcmaer, Fien Berghegge, Josee Ruiter, Johan Sirag, Henk Molenberg, Elsje de Wijn, Piet Hendriks, Sacco van der Made, John Leddy en Nel Snel. Bovendien draafden nog een kleine tweehonderd figuranten op om een bijdrage te leveren aan het nieuw leven inblazen van de avonturen van het jongetje uit het Brabantse Nieuw Vossemeer. A.M. De Jong werd in 1943 het slachtoffer van een sluipmoord door leden van de Duitse SS. Die moord had alles te maken met enkele van zijn publicaties waarin hij zich heftig afzette tegen het nationaal socialisme en het fascisme.

Dolby Digital 2.0 - ruim 10 uur - Extra features: fotogalerie, biografie A.M. de Jong, twee docu's



THE POINTER SISTERS: ALL NIGHT LONG
We gaan op deze DVD een stuk terug in de tijd: 1974, het jaar dat The Pointer Sisters op de top van hun roem én van hun kunnen waren. Ook het jaar dat zij een concert gaven in Kinshasa (Zaire) in het kader van een driedaags muziek- en sportspektakel, waarin 'het boksgevecht van de eeuw' tussen Mohammed Ali en George Foreman natuurlijk de meeste aandacht trok. Het optreden van de dames was spetterend en sexy en er was spake van hevige interactie met het publiek. De registratie van een en ander was in handen van Oscarwinnaar Leon Gast (When We Were Kings). Tot de uitgevoerde songs behoren o.m. Salt Peanuts, Old Songs, All Night Long en Yes We Can.

Dolby Digital 5.1 - 40 min.



LITTLE RICHARD: KEEP ON ROCKIN’
Alweer een werkstuk van meesterfilmer D.A. Pennebaker: een registratie van het enerverende optreden dat Little Richard in 1969 gaf tijdens het Toronto Peace Festival. Zoals zo vaak zette hij met z'n dynamische performance de zaal volkomen op stelten. Uiteraard met hits als Lucille, Rip It Up, Tutti Frutti en Long Tall Sally.

Dolby Digital 5.1 op basis van de oorspronkelijke tweesporen opname - 27 min.



BB KING: SWEET 16
Ook BB King was present op het driedaagse festijn in Kinshasa, waar The Pointer Sisters optraden. En Oscarwinnaar Leon Gast vatte ook zijn optreden in fraaie beelden. BB King en zijn Lucille kregen het publiek, onder wie Mohammed Ali, op de banken met hun zinderende blues. King speelde en zong o.m. Ain't Nobody Home, Sweet Sixteen, The Thrill Is Gone en Why I Sing The Blues.

Dolby Digital 5.1 - 48 min.



CLIFF RICHARD: THE 40TH ANNIVERSARY CONCERT
De eerste van een serie van drie DVD's met een in topvorm verkerende Cliff Richard. Op deze DVD een registratie van het jubileumconcert dat Cliff in 1998 gaf in de Londense Royal Albert Hall. Tijdens het twee uur en twintig minuten durende concert zingt hij, begeleid door zijn band en het Royal Philharmonic Orchestra in totaal achtentwintig songs.

Een boeiende mix van klassiekers en nieuwer werk met o.m. Daddy's Home, Move It, From A Distance, Miss You Nights, Devil Woman, Peace In Our Time en Wired For Sound. Gastoptredens zijn er van Michelle Wolf, Barratt Waugh en Vincenzo La Scola.

Dolby Digital 5.1 - 140 min.



DJ CRAZE: LIVE IN PUERTO RICO
Een reis door de opwindende wereld van hiphop, drum 'n' bass en turntablism aan de hand van drievoudig DMC wereldkampioen dj Craze, die naast zijn hypnotiserende draaiwerk ook nog wat tips & tricks verschaft aan aspirant dj's. Craze draait onder meer werk van Concord Dawn, Capital I, Bad Seed, Push Button Objects en High Contrast.

Dolby Digital 5.1 - Extra features: Craze Scratch Off, interview, tips & tricks



IMAX - AMAZING JOURNEYS
Wonderbaarlijke reizen: die worden over de hele wereld gemaakt door een groot scala aan dieren. Op deze schitterende DVD zien we onder meer hoe trekvogels op reis gaan al navigerend op de zon, de sterren en hun instinct. En hoe meer dan honderd miljoen krabben de piepkleine Christmas Islands verlaten om zich volop in de Indische Oceaan te storten. Ook de grijze walvis, de zebra en de koningsvlinder worden gevolgd op hun trektochten, evenals... de mens (aan de hand van de migratie van Afrikaanse stammen).

De DVD is opgebouwd uit verschillende onderdelen met een totale speelduur van 106 minuten. Aardig onderdeel van de extra's is een kenniskwis op drie verschillende niveaus.

Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 - 104 min. - Extra features: Making of, interview met regisseur, kenniskwis, taalkeuze Engels/Frans, extra docu over grijze walvissen, trailers



IMAX – WHALES, AN UNFORGETTABLE JOURNEY
Walvissen, het blijven dieren die de mensheid intrigeren. Deze DVD van ongeveer een uur kan dan ook makkelijk gelabelled worden met dat bijvoeglijk naamwoord. Want hij staat vol van adembenemende close-up kijkjes in het leven van bijvoorbeeld het grootste levende zoogdier op de wereld, de blauwe vinvis. Maar ook andere zeebewoners als orca's, verschillende soorten walvissen en dolfijnen leveren hun bijdrage aan dit weidse zeepanorama. En dat alles begeleid door muziek van onder anderen Yanni.

Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 - 60 min. - Extra features: Making of, taalkeuze Engels/Duits/Mandarijn/Japans


Recent nieuws van dezelfde bron