:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: KOOPDVD APRIL 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD APRIL 2003
Bron: A-Film - Datum: 2003-02-13 - Geplaatst door: Serge
ALL OR NOTHING
Penny's liefde voor haar man Phil heeft zijn glans verloren en hun dagelijkse leven is een sleur geworden. Phil verdient zijn brood als taxichauffeur en Penny als caissière. Zo proberen ze de eindjes aan elkaar te knopen. Door een tragische gebeurtenis in de familie krijgen ze de kans om hun liefde te herontdekken.

Regie: Mike Leigh
Script: Mike Leigh
Cast: Timothy Spall (Vanilla Sky, The Last Samurai), Leslie Manville, Alison Garland

DVD specificaties:
Audio: Frans & Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Speelduur: 128 min.

DVD extra’s:
• Trailer
• Filmografieën

Releasedatum huurdvd 1 april 2003



BEND IT LIKE BECKHAM
Jess is een mooi 18-jarig meisje van Indiase afkomst en heeft in tegenstelling tot 'normale meisjes' één grote passie: een voetbalprofessional zijn, net als haar grote voorbeeld David Beckham. Haar zeer traditionele ouders zijn het hier absoluut niet mee eens en dwingen Jess om volgens hun regels een leuke man te trouwen en zich te verdiepen in de oosterse kookkunst. Jess laat het hier echter niet bij zitten en knijpt er zo vaak ze kan tussenuit om te kunnen blijven voetballen. Dan komt ze via haar vriendin Jules in contact met Joe. Deze ontmoeting zet heel haar leven op z'n kop. Ze krijgt een basisplaats in zijn damesteam, wordt op hem verliefd en zet hiermee haar vriendschap met Jules op het spel. Ondertussen vinden haar ouders haar gloednieuwe voetbalschoenen en tot overmaat van ramp valt de belangrijkste wedstrijd van het jaar samen met de trouwdag van haar zus. Zal het Jess lukken om op tijd haar leven weer op orde te krijgen en kans te maken op een glansrijke voetbalcarrière?

Regie: Gurinder Chadha
Script: Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges
Cast: Parminder K. Nagra, Keire Knightley

DVD specificaties:
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands

DVD extra’s:
• Making of
• Verwijderde scènes
• Muziekvideo (TBC)
• Who wants to cook
• Featurette
• Filmografieën
• Originele bioscooptrailer

Releasedatum huurdvd 1 april 2003



THE RED SIREN
Ze is 12, heeft een geduchte moeder en een leger huurmoordenaars op de hielen. Hij is 40, heeft de gewoonte te doden en heeft verder niets meer te verliezen. Deze onwaarschijnlijk ontmoeting verandert hun leven ingrijpend. Samen slaan ze op de vlucht in deze explosieve aktie thriller waarin onmiskenbaar de invloed te zien is van Megaton zijn leermeester Luc Besson (The Fifth Element,Léon, Nikita).

Regie: Olivier Megaton
Script: Alain Berliner, Robert Conrad
Cast: Jean-Marc Barr, Asia Argento (xXx)

DVD specificaties:< br> Audio: Frans & Engels Dolby Digital 5.1 en DTS
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Speelduur: 118 min.

DVD extra’s:
• Trailer
• Filmographies

Releasedatum huurdvd 1 april 2003



FAUST: LOVE OF THE DAMNED
John Jaspers en zijn vriendin worden in Hun appartement aangevallen door criminal. Wanneer zijn vriendin op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht, slaan bij John de stoppen door. In ruil voor zijn ziel verkrijgt John superkrachten van de mysterieuze M, om zodoende zich te kunnen wreken op de moordenaars van zijn geliefde. Wat hij echter niet weet is dat hij niet meer van deze krachten afkomt...

"Faust: Love of the damned" is een film vol actie, mysterie en wanhoop, gebaseerd op de wereldberoemde strip van Tim Vigil en David Quinn, die tot leven wordt gebracht door de regisseur van "Return of the living dead 3".

Regie: Brian Yuzna
Script: Tim Vigil, David Quinn
Cast: Mark Frost, Isabel Brook, Andrew Divoff

DVD specificaties:
Audio: English Dolby Digital 5.1 en DTS
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling Nederlands
Speelduur: 98 min.

DVD extra’s:
• Filmografieën
• Trailer

Releasedatum huurdvd 15 april 2003



ARACHNID
Pilote Loren Mercer is op zoek naar haar verdwenen ex-vriend op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. Daar ontmoet ze een geheim expeditie team waarmee ze zich een weg baant door de jungle. Het team onderzoekt de oorzaak van het onverklaarbaar hoge aantal sterfgevallen. In de veronderstelling op zoek te zijn naar een dodelijk virus raken Mercer en het team verstrikt in het web van een onverwachte en levensgevaarlijke vijand. De eilandbewoners weten dat het geen virus is dat de bevolking bedreigd maar reusachtige buitenaardse spinnen die in de mens een smakelijk feestmaal zien.

Spektakelspecialist en routinier Jack Sholder (The Hidden, Nightmare On Elmstreet part 2) drijft de spanning tot in de hoogste regionen wanneer de strijd tussen mens en monster in alle hevigheid losbarst.

Regie: Jack Sholder
Script: Mark Sevi
Cast: Chris Potter, Alex Reid, Jose Sancho

DVD specificaties:
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 en DTS
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 95 min.

DVD extra’s:
• Filmografieën
• Trailer

Releasedatum koopdvd 15 april 2003



BLOODY SUNDAY
Zondag 30 januari 1972, Derry, Noord-Ierland. Ivan Cooper is organisator van een geweldloze mars voor gelijke rechten tussen katholieken en protestanten. De bedoeling is alle geweld tussen de verschillende partijen uit te sluiten. Ondanks zijn overleg echter met de Unionistische autoriteiten en zijn pogingen om te onderhandelen met de Britse ordestrijdkrachten loopt de betoging uit de hand: dertien mensen worden door het leger doodgeschoten. Sinds die dag staat 30 januari bekend als “BLOODY SUNDAY”. Een datum die tegelijk ook het startschot betekende voor de burgeroorlog in Noord-Ierland.

Regie: Paul Greengrass
Script: Paul Greengrass
Cast: James Nesbitt, Allan Gildea, Gerard Crossan

DVD specificaties:
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 + DTS
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 107 min.

Extra’s: nog niet bekend

Releasedatum huurdvd 15 april 2003



THE RACE
Vier niet bijster snuggere criminelen krijgen van hun baas nog één laatste kans. Het enige wat ze moeten doen is een luxueus hotel in Montreal het liefje van de baas, de bevallige Nathalie in de gaten houden. Als de vier denken dat Nathalie even voor een wandeling weg is besluiten ze haar kamer te doorzoeken. En ook nu gaat het mis… ze belanden op een verkeerde kamer en worden weldra aangezien voor een team van huurmoordenaars dat voor een bedrag van $400.000,- de rijke, mooie en atletische Leonore de Segonzac, moet ombrengen. Deze opdracht wordt iets moeilijker als Leonore zich inschrijft voor de ruige en zware survivaltocht ‘The Race’ en de ware huurmoordenaars ook nog op de loer liggen. De tijd van achterover liggen en genieten van het luie leventje lijkt voorgoed voorbij.

Regie: Djamel Bensalah
Cast: Hélène de Fougerolles, Roschdy Zem, Atmen Kelif, Lorànt Deutsch, Julien Courbey

DVD specificaties:
Audio: Frans Dolby Digital 5.1 + 5.1 DTS
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 94 min.

DVD extra’s:
• Filmografieën
• Originele bioscooptrailer

Releasedatum koopdvd 3 april 2003



IRON MONKEY 2
De eenvoudige boerenzoon Kam, een zeer bekwame kungfu beoefenaar, gaat op zoek naar zijn vader die verdwenen is. Hij weet dat zijn vader contact heeft gehad met Iron Monkey (Donnie Yen), de legendarische held van de revolutie. De hulp die Kam’s vader aan Iron Monkey heeft gegeven kwam hem duur te staan en gangster Snow Fox maakte hem blind. Kam kan zijn vader niet vinden maar maakt wel kennis met kruimeldief Siu Chun en zijn vriendin Xie Min, die niets anders wil dan wraak op Snow Fox voor de dood van haar vader. Een grote zending wapens wordt de inzet om het conflict tussen Kam, zijn vader, Xie Min, Siu Chun en de beruchte Snox Fox voor eens en voor altijd te beëindigen. Ook Iron Monkey heeft zijn oog op de wapens laten vallen. Zal het recht zegevieren door de vuisten van Iron Monkey? Action director Yuen Ho Ping (The Matrix, Crouching Tiger, Hidden Dragon) levert wederom hoogstaande staaltjes van vingervlugge Oosterse krijgskunst af in dit weergaloze vervolg op Iron Monkey met Donnie Yen (Blade II) in de hoofdrol.

Regie: Jua Lu Jiang (The Matrix, The Matrix Reloaded)
Cast: Donnie Yen (Blade II, Highlander: Endgame), Billy Chow, Wu Ma

DVD specificaties:
Audio: Cantonees Dolby Digital 2.0
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 92 min.

DVD extra’s:
• Originele bioscooptrailer
• Filmografieën

Releasedatum koopdvd 3 april 2003



NIGHT ON EARTH
De regisseur van de cultfilms Mystery Train en Down By Law brengt opnieuw een unieke en uiterst stijlvolle komedie. Het verhaal begint bij zonsondergang in Los Angeles en eindigt met zonsopgang in Helsinki. De reis gaat via New York City, Parijs en Rome, en overal maken we kennis met het geluk en ongeluk van vijf taxi chauffeurs en hun klanten.

Regie: Jim Jarmusch
Cast: Béatrice Dalle (Betty Bleu 37 degrées le matin), Winona Ryder (Autumn in New York, Being John Malkovich, Girl Interrupted), Roberto Benigni (Down By Law, La vita è bella)

DVD specificaties:
Audio: Engels Dolby Digital 2.0 en 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Speelduur: 129 min.

DVD extra’s:
• Originele bioscooptrailer
• Filmografieën

Releasedatum koopdvd 3 april 2003



DOWN BY LAW
D.J. Zack en pooier Jack belanden in de gevangenis vanwege misdaden die ze niet hebben gepleegd. Zij komen terecht in een cel met een vrolijke, optimistische Italiaan Roberto. Deze Italiaan spreekt gebrekkig engels, en vormt daardoor een komisch en soms zwaar irritante aanwezigheid. Alleen weet Roberto echter wel een vluchtroute...

De uitdrukking Down By Law betekent "onder de invloed van de wet" maar dat is ook een gezegde onder de zwarte Amerikanen. Ontstaan in de gevangenissen in de jaren '20, verwijst zij naar het idee van broederschap van mensen van de straat. Jim Jarmusch creërde met Down By Law een poëtische gevoelswereld met een fantastische rol van Bob vertolkt door Roberto Benigni (La vita è bella.

Regie: Jim Jarmusch
Cast: Tom Waits (Freedom Highway, Mystery Men), John Lurie (Sleepwalk, New Rose Hotel), Roberto Benigni (La vita è bella, Pinocchio), Nicoletta Braschi (La vita è bella, Pinocchio)

DVD specificaties:
Audio: Engels Dolby Digital Mono 1.0
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits
Speelduur: 102 min.

DVD extra’s:
• Deleted scenes
• Robby Müller on Down By Law
• Isolated music track
• Phone call with Tom Waits
• Roberto Benigni and John Lurie
• Music video "It's Alright With Me"

Releasedatum koopdvd 3 april 2003



9½ WEEKS
Erotisch zwaar geladen psychodrama waarin een geheimzinnige zakenman (Rourke) en een knappe kunstdealer (Basinger) elkaar ontmoeten. Ze raken steeds meer verstrengeld in een wervelwind van passie, manipulatie en obsessieve sex. Beroemde klassieker uit 1986 met Kim Basinger en Mickey Rourke in de hoofdrollen. Een film waarin muziek een belangrijke sfeerbepalende rol speelt. ‘You can leave your hat on’ van Joe Cocker is het perfecte nummer voor Basinger’s beroemde striptease act.

Regie: Adrian Lyne (Lolita, Unfaithful)
Cast: Kim Basinger ( LA Confidential, My stephmother is an alien), Mickey Rourke (Angel Heart, Barfly)

DVD specificaties:
Audio: Engels & Frans Dolby Digital 2.0 en 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Speelduur: 112 min.

DVD extra’s:
• Originele bioscooptrailer
• Filmografieën

Releasedatum koopdvd 3 april 2003



TESIS
Angela studeert filmkunde aan de universiteit van Madrid en werkt aan een afstudeerscriptie over geweld in de audiovisuele media. De docent die haar begeleidt, professor Figueroa, belooft haar in de bibliotheek van de universiteit op zoek te gaan naar geschikt onderzoeksmateriaal. Ondertussen gaat Angela in op de uitnodiging van een medestudent, Chema, om bij hem thuis wat materiaal te bekijken uit zijn uitgebreide porno- en horrorcollectie. De volgende morgen treft Angela professor Figueroa levenloos aan in een projectiezaal; hij heeft een hartstilstand gekregen tijdens het kijken van een videoband. Stiekem neemt ze de band mee en komt erachter dat het gaat om een snuffmovie. Chema herkent in het slachtoffer een verdwenen medestudente. Het heeft er alle schijn van dat er op de universiteit een levensgevaarlijke psychopaat rondloopt.

Regie: Alejandro Amenábar (The Others)
Cast: Ana Torrent (Vacas), Fele Martínez (Hable con ella), Eduardo Noriega (Abre los ojos), Xabier Elorriaga (My Mother Likes Women)

DVD specificaties:
Audio: Spaans Dolby Digital 2.0 en 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Frans, Nederlands

DVD extra’s:
• Originele bioscooptrailer
• Filmografieën
• Making of
• Fotogalerij

Releasedatum koopdvd 3 april 2003



BASKET CASE
Een gescheiden Siamese tweeling – de één een gezonde jongen, de ander een afzichtelijk monster dat in een rieten mand wordt vervoerd – neemt wraak op de artsen die de operatie uitvoerden.

Regie: Frank Henenlotter (Brain Damage)
Cast: Kevin Van Hentenryck, Terri Susan Smith, Beverly Bonner, Diana Brown, Lloyd Pace, Bill Freeman

DVD specificaties:
Audio: Engels Dolby Digital Mono 1.0
Beeld: 4:3 full frame
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 90 min.

DVD extra’s:
• Originele bioscooptrailer
• Filmografieën

Releasedatum koopdvd 3 april 2003



THE WEIGHT OF WATER
Fotojournaliste Jean bezoekt samen met haar echtgenoot Thomas, zijn broer Rich en diens vriendin Adeline een eiland voor de kust van New Hampshire. Ze wil er een brute moord onderzoeken op twee Scandinavische immigranten in 1873. Hoewel destijds een man terechtstond en is opgehangen, is het misdrijf nog steeds een punt van discussie. Tijdens haar onderzoek vindt Jean een getuigenverklaring van de derde vrouw die de aanslag overleefde. Ze komt tot de huiveringwekkende conclusie dat haar leven vele overeenkomsten vertoont met het leven van deze vrouw. Ook begint ze te vermoeden dat Thomas een relatie heeft met Adeline. Daardoor ontstaat een gespannen situatie vol jaloezie en wantrouwen. Tijdens een onheilspellende storm vallen voor Jean de puzzelstukjes uit het verleden langzaam op hun plaats.

Regie: Kathryn Bigelow (Strange Days)
Cast: Sean Penn (Carlito's Way), Elizabeth Hurley (Bedazzled), Catherine McCormack (Spy Game), Sarah Polley (eXistenZ)

DVD specificaties:
Audio: Engels & Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Speelduur: 113 min.

DVD extra’s:
• Originele bioscooptrailer
• Filmografieën

Releasedatum koopdvd 3 april 2003



THE ABDUCTION CLUB
Byrne en Strang, twee aantrekkelijke, onstuimige jong heren zijn lid van een ‘Abduction Club’. Om hun financiele toekomst zeker te stellen zijn ze op zoek naar een gefortuneerde trouwpartner. Bij een paardenrace ontmoeten ze de mooie en losbandige Kennedy zusjes. De heren besluiten, overtuigd van hun charmes, om ’s avonds bij het diner hun slag te sklaan en de dames te ontvoeren. Echter loopt deze ontvoering niet helemaal vlgens planning en Byrne en Strang komen er al snel achter dat ze met deze energieke dames toch net iets te veel hooi op hun vork hebben genomen.

The Abduction Club is gebaseerd op ware gebeurtenissen in het Ierland van de 18de eeuw. De familie rijkdommen en de bijbehorende titel zijn bestemd voor de oudste zoon, aan de jongere zonen werd geen rode cent nagelaten. Daarom richten deze heren ‘Abduction Clubs’ op, die jonge erfgenamen voor een nacht kidnappen om hen voor het huwelijk te strikken.

Regie: Steven Schwartz
Script: Bill Britten, Richard Crawford
Cast o.a.: Liam Cunningham (First Knight), Alice Evans (102 Dalmatiers), Daniel Lapaine (Muriel’s Wedding, Double Jeopardy), Sophia Myles ( From Hell, Mansfield Park)

DVD specificaties:
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Engels en Nederlands
Speelduur: 96 min.

Releasedatum koopdvd 24 april 2003