:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: KOOPDVD FEBRUARI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD FEBRUARI 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-02-24 - Geplaatst door: Serge
Wederom een dosis muziekdvd's op de releaselijsten van Video/Film Express deze maand. Een aantal titels met legendarische vertolkers en programma's van zwarte popmuziek, een danceprogramma om te smullen voor kenners én de eerste in een serie van drie uitstekende DVD's van Cliff Richard. De volgende twee van de serie worden in maart en april uitgebracht.

The Pointer Sisters - All Night Long
We gaan op deze DVD een stuk terug in de tijd: 1974, het jaar dat The Pointer Sisters op de top van hun roem én van hun kunnen waren. Ook het jaar dat zij een concert gaven in Kinshasa (Zaire) in het kader van een driedaags muziek- en sportspektakel, waarin 'het boksgevecht van de eeuw' tussen Mohammed Ali en George Foreman natuurlijk de meeste aandacht trok. Het optreden van de dames was spetterend en sexy en er was spake van hevige interactie met het publiek. De registratie van een en ander was in handen van Oscarwinnaar Leon Gast (When We Were Kings). Tot de uitgevoerde songs behoren o.m. Salt Peanuts, Old Songs, All Night Long en Yes We Can. Dolby Digital 5.1 - 40 min.

Little Richard - Keep On Rockin
Alweer een werkstuk van meesterfilmer D.A. Pennebaker: een registratie van het enerverende optreden dat Little Richard in 1969 gaf tijdens het Toronto Peace Festival. Zoals zo vaak zette hij met z'n dynamische performance de zaal volkomen op stelten. Uiteraard met hits als Lucille, Rip It Up, Tutti Frutti en Long Tall Sally. Dolby Digital 5.1 op basis van de oorspronkelijke tweesporen opname - 27 min.

BB King – Sweet 16
Ook BB King was present op het driedaagse festijn in Kinshasa, waar The Pointer Sisters optraden. En Oscarwinnaar Leon Gast vatte ook zijn optreden in fraaie beelden. BB King en zijn Lucille kregen het publiek, onder wie Mohammed Ali, op de banken met hun zinderende blues. King speelde en zong o.m. Ain't Nobody Home, Sweet Sixteen, The Thrill Is Gone en Why I Sing The Blues. Dolby Digital 5.1 - 48 min.

Cliff Richard - The 40th Anniversary Concert
De eerste van een serie van drie DVD's met een in topvorm verkerende Cliff Richard. Op deze DVD een registratie van het jubileumconcert dat Cliff in 1998 gaf in de Londense Royal Albert Hall. Tijdens het twee uur en twintig minuten durende concert zingt hij, begeleid door zijn band en het Royal Philharmonic Orchestra in totaal achtentwintig songs. Een boeiende mix van klassiekers en nieuwer werk met o.m. Daddy's Home, Move It, From A Distance, Miss You Nights, Devil Woman, Peace In Our Time en Wired For Sound. Gastoptredens zijn er van Michelle Wolf, Barratt Waugh en Vincenzo La Scola. Dolby Digital 5.1 - 140 min.

DJ Craze - Live In Puerto Rico
Een reis door de opwindende wereld van hiphop, drum 'n' bass en turntablism aan de hand van drievoudig DMC wereldkampioen dj Craze, die naast zijn hypnotiserende draaiwerk ook nog wat tips & tricks verschaft aan aspirant dj's. Craze draait onder meer werk van Concord Dawn, Capital I, Bad Seed, Push Button Objects en High Contrast. Dolby Digital 5.1 - Extra features: Craze Scratch Off, interview, tips & tricks


Recent nieuws van dezelfde bron