:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE SWARM & THEN
PERSBERICHT: THE SWARM & THEN
Bron: Warner - Datum: 2003-02-27 - Geplaatst door: Serge
Vanaf 19 maart beschikbaar op DVD

Wie Them (1954) en The Swarm (1978) naast elkaar legt, zal erkennen dat dit de voorlopers zijn van veel hedendaagse Science Fiction films. Er bestaan vele varianten op het thema waarin de mens strijd moet leveren tegen immense beesten; The Swarm (met Michael Caine) en Them gelden in die reeks als de top in hun genre. Warner Home Video brengt 19 maart a.s beide titels uit op DVD, waarmee de liefhebber is verzekerd van twee films met een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De DVD-extra ‘Inside The Swarm’ biedt de kijker bovendien een kijkje achter de schermen van deze ‘klassieker’. Them – een film die associaties oproept met Eight Legged Freaks (ook Warner Bros.), maar dan met een gemuteerde plaag reuzenmieren – is onder meer uitgerust met een reeks niet eerder vertoonde scènes.

Synopsis The Swarm
De bekende producer en regisseur van rampenfilms Irwin Allen (The Poseidon Adventure, The Towering Inferno) ontketent in deze klassieke horrorfilm een apocalyptisch visioen dat op wetenschappelijke feiten berust. Moordlustige bijen – killer bees – zijn in Afrika en Zuid-Amerika namelijk geen fabeltje, maar een gruwelijke realiteit. En nu heeft zo’n dodelijke zwerm het gemunt op Noord-Amerika. Grote namen in overvloed in deze genreklassieker – Michael Caine, Katharine Ross, Richard Widmark, Olivia de Havilland en Henry Fonda, maar samen nauwelijks opgewassen tegen de naar schatting 22 miljoen kleine bij-rolspelers die gebruikt werden om de moorddadige aanvallen van The Swarm op geloofwaardige wijze in beeld te brengen. Een bij-zonder realistische nachtmerrie...

DVD extra’s:
• Korte Film "Inside the Swarm"
• Bioscooptrailer

Productinformatie:
Regie: Irwin Allen
Geluid/beeld: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 149 min.
Genre: Thriller

Synopsis Them
De mens spleet het atoom en luidde zo het nucleaire tijdperk in. Wat de mens niet wist, was dat hij ook Them geschapen had... Them – Hen! – een ras van door straling gemuteerde reuzenmieren. Them! (1954) is een cultklassieker die nog niets aan verbeeldingskracht heeft ingeboet, niet in het minst dankzij de spectaculaire special effects, die met een Oscar®nominatie bekroond werden. Het verhaal begint in New Mexico, met een kind dat in shock ronddwaalt, een totaal verwoest warenhuis en een verminkt lijk, volgepompt met mierenzuur. Het eindigt met een epische strijd onder de kolkende hemel van Los Angeles, waar mens en mier elkaar op leven en dood bevechten. Them! is een baanbrekende monsterfilm die de aanzet gaf tot een heel nieuw genre en vaak geïmiteerd, maar nooit verbeterd werd.

DVD extra’s:
• Bioscooptrailer
• Them weggelaten scènes
• Fotogalerij

Productinformatie:
Regie: Gordon Douglas
Geluid/beeld: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 89 min.
Genre: Thriller/ Science Fiction


Recent nieuws van dezelfde bron