:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE WEST WING SERIE 1
PERSBERICHT: THE WEST WING SERIE 1
Bron: Warner - Datum: 2003-02-27 - Geplaatst door: Serge
Blik achter de schermen van het Witte Huis

Vanaf 19 maart op DVD.

Een kijkje achter de schermen van het Witte Huis in een periode dat ’s werelds meest enerverende ‘huishouding’ door iedereen op de voet wordt gevolg. De makers van het populaire drama The West Wing konden weliswaar geen beroep doen op Georg W. Bush, maar vonden in Martin Sheen als de Amerikaanse president Jed Bartlet een uitstekende vervanger. Dat blijkt onder meer uit de hoge kijkcijfers in de VS en Europa en de talloze tv-prijzen waarmee The West Wing sinds de start in 1999 werd gelauwerd (o.a. Eddie en Emmy). Tijdens de 52ste editie van de Emmy Awards won de serie in vijf categorieën, waaronder één in de categorie ‘Best Drama’. Op de vleugels van het succes van The West Wing, brengt Warner Home Video vanaf 19 maart serie 1 uit op DVD (in twee boxen). Voor de liefhebbers betekent deze exclusieve DVD-uitgave een hernieuwde kennismaking met Jed Bartlet (Martin Sheen), aangezien serie 1 vorig jaar te zien was bij RTL 4. Het TV-station start vanaf 7 september met serie 2. De DVD-box bevat behalve de serie, onder meer interviews met de cast-leden en op disc 3 en 6 een link naar de speciale West Wing website (via CD-rom). Serie 1 bevat in totaal 22 afleveringen.

Synopsis
The West Wing gunt ons een blik achter de schermen van het Witte Huis. We volgen de fictieve president Jed Bartlet en zijn medewerkers terwijl ze het machtigste land van de wereld door binnenlandse en internationale crisissen heen trachten te loodsen. Normaal gesproken krijgen niet veel mensen de kans om te kijken hoe het er aan toegaat in Washington. The West Wing biedt die optie wel. De serie geeft de onzichtbare mensen in de regering een gezicht. De cast bestaat naast Martin Sheen, uit onder andere Rob Lowe (Sam Norman Seaborn), Moira Kelly, Allison Janney (CJ) en John Spencer (Leo Thomas McGarry).

DVD extra’s box 1 (aflevering 1-11)
• TV spot
• Interviews: Martin Sheen, Rob Lowe, John Spencer, Allison Janney, Bradley Whitford, Richard Schiff, Moira Kelly, bedenker Aaron Sorkin, regisseur Thomas Schlamme

Bijzondere Extra’s voor DVD-ROM PC
Alleen op Disc 3: link naar de website van The West Wing.

DVD extra’s box 2 (aflevering 12-22)
• Indeling per hoofdstuk
• Het maken van de featurette “The West Wing”
• Rave TV Spot
• Landingham TV Spot
• Talkabout TV Spot.

Bijzondere Extra’s voor uw DVD-ROM PC
Alleen op disk 6: link naar de website van The West Wing

Productinformatie:
Regie: Aaron Sorkin
Geluid/beeld: Dolby Digital 5.1
Speelduur: elke aflevering ca. 42 min.
Genre: Drama


Recent nieuws van dezelfde bron