:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE SHINING & IT
PERSBERICHT: THE SHINING & IT
Bron: Warner - Datum: 2003-02-27 - Geplaatst door: Serge
Bestsellers vanaf 19 maart beschikbaar op DVD

Stephen King is wellicht de ‘most wanted’ auteur die er op deze aardbodem rondloopt. Niet minder dan 74 van zijn boeken en verhalen vormden de basis voor even zoveel prachtige films of tv-series. Daarnaast zien we hem – gelijk Alfred Hitchcock – regelmatig opduiken als bijrol acteur, inmiddels twintig keer. Warner Home Video brengt uit het rijke aanbod van de schrijver-acteur vanaf 19 maart a.s. de mini-serie (1997) van The Shining uit op DVD; King’s interpretatie van het verhaal dat eerder door Stanley Kubrick in 1980 werd verfilmd (met Jack Nicholson in de hoofdrol). Parallel aan The Shining komt op dezelfde datum IT (1990) uit op DVD.

Synopsis The Shining
Jack Torrance (Steven Weber) en zijn gezin (Rebecca De Mornay en Courtland Mead) nemen hun intrek in het gigantische maar afgelegen en leegstaande Overlook Hotel. Eventjes weg van de bewoonde wereld. Weg van het alcoholisme dat Jacks carrière als schrijver dwarsboomt. Weg van de gewelddadige uitbarstingen die Jacks verleden teisteren. Maar zijn zoontje weet wel beter. Want de helderziende Danny beseft dat de boze geesten die door het hotel waren het op zijn speciale gave – de shining – gemunt hebben. Stephen King slaagt er als geen ander in om het schijndode Overlook gruwelijk nieuw leven in te blazen. In de gangen liggen geesten op de loer, op muren en spiegels verschijnt de angstaanjagende boodschap “redrum” en zelfs in de tuin van het hotel komen de snoeivormen op macabere wijze tot leven

DVD extra’s Disc 1:
• Audiocommentaar van cast en crew (schrijver Stephen King, regisseur Mick Garris, acteurs Steven Weber, Cynthia Garris & crew)

DVD extra’s Disc 2:
• Audiocommentaar van cast en crew (schrijver Stephen King, regisseur Mick Garris, acteurs Steven Weber, Cynthia Garris & crew)
• 11 extra scènes

Productinformatie :
Regie: Mick Garris Geluid/beeld: Dolby Digital 5.1 Speelduur: ca. 259 Minuten Genre: Thriller

Synopsis IT
Naar de internationale bestseller van de Master of Horror Stephen King. Dertig jaar geleden werd het stadje Derry geteisterd door een serie mysterieuze kinderverdwijningen. Zeven kinderen zweren op dat moment wraak te zullen nemen op de geheimzinnige, bovennatuurlijke clown-annex-moordenaar, die veralsnog onvindbaar schijnt te zijn. Dertig jaar later doemt ‘IT’ weer op. De zeven vrienden moeten nu hun oude eed van weleer waarmaken en de strijdbijl tegen het kwaad opnemen.

DVD extra’s:
• Audiocommentaar van regisseur en cast

Productinformatie:
Regie: Tommy Lee Wallace
Geluid/beeld: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 180 min.
Genre: Thriller


Recent nieuws van dezelfde bron