:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: HARRY POTTER EN DE GEHEIME KAMER
PERSBERICHT: HARRY POTTER EN DE GEHEIME KAMER
Bron: Warner - Datum: 2003-03-04 - Geplaatst door: Serge
DVD met nooit eerder vertoonde beelden, exclusieve interviews en nog veel meer!

Warner Home Video brengt op 17 april de kaskraker Harry Potter en de Geheime Kamer uit op een met veel extra’s gevulde dubbel-DVD en op VHS. De film behaalde in de Benelux tot dusver een boxoffice resultaat van € 20,6 miljoen. Harry Potter en de Geheime Kamer, de tweede aflevering in de Harry Potter reeks, volgt Harry, Ron en Hermelien tijdens hun tweede jaar op Zweinstein. De DVD brengt niet alleen het vervolg op hun avonturen, met nog meer magie, humor en kippenvel, maar biedt daarnaast 19 extra of uitgebreide scènes, rondleidingen en kennismakingen met diverse personages, een exclusief interview met schrijfster J.K. Rowling en scenarist Steve Kloves en nieuwe interactieve uitdagingen. Om maximaal in te spelen op de impact van de bioscooprelease wordt Harry Potter en de Geheime Kamer ondersteund door een grootscheepse mediacampagne. De uitgebreide advertentie-, merchandising- en promocampagne zal zowel televisie en radio als print en outdoor media omvatten.

“De release van Harry Potter en de Geheime Kamer op DVD en VHS zal de filmervaring nog verder uitdiepen, met meer opwindende DVD extra’s dan ooit tevoren,” aldus Ruud Lamers, managing director Warner Home Video Benelux. “De bioscoopresultaten en ons consumentenonderzoek bevestigen dat deze hoogst populaire franchise even sterk blijft scoren in alle belangrijke segmenten van het videokooppubliek. Voor fans wordt de DVD de ultieme Harry Potter ervaring.”

De dubbel-DVD Harry Potter en de Geheime Kamer bevat de volgende magische extra’s:
• Interviews met Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron), Emma Watson (Hermelien) en andere leden van de cast over het maken van de film, hun favoriete scènes, wat hun vrienden ervan vinden en nog veel meer.
• Een exclusief interview met de schrijfster J.K. Rowling en scenarioschrijver Steve Kloves over hoe ze het boek naar het witte doek vertaald hebben.
• Ontsnap uit het Verboden Woud, sluip de Geheime Kamer binnen, bezoek het klaslokaal van Smalhart en nog veel meer.
• Diverse configuraties voor de DVD, zowel in 4x3 als 16x9 verkrijgbaar.
• Nederland: audio en ondertitels Nederlands en Engels
• Diverse configuraties voor de VHS
• Nederland: Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld

De DVD-ROM versie bevat niet minder dan 15 speciale extra’s:
- Beheers je computer met de magie van je stem
- Volg de gebeurtenissen op de voet met Zweinsteins officiële, geanimeerde tijdslijn
- Meer dan 15 geanimeerde puzzels, schuifpuzzels, screensavers, hersenbrekers, magische ruilkaarten en nog veel meer

Harry Potter en de Geheime Kamer draaide in Nederland tegelijk op 279 schermen, het grootste aantal ooit.

Betoverende details
Harry Potter is ’s werelds grootste familie franchise. Bij zijn release in 2001 verpletterde Harry Potter and the Sorcerer’s Stone vele box office records. Uiteindelijk werd Harry Potter de zesde succesvolste film aller tijden in de Verenigde Staten, en zelfs de tweede op wereldwijd. De film sleepte drie Oscar- en zeven prestigieuze BAFTA-nominaties in de wacht, waaronder Uitmuntende Britse Film van het Jaar. De lancering van de Harry Potter franchise op dvd en vhs bleek ook een overdonderend succes. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone bleek één van de succesvolste videoreleases van 2002. Harry Potter en de Geheime Kamer bracht in de States tot op heden meer dan 255 miljoen dollar op in de bioscopen. Daarmee is het, qua familiefilm, de onbetwiste nummer één van 2002. Van het boek Harry Potter en de Geheime Kamer zijn wereldwijd, in meer dan 200 landen, meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Het boek werd bekroond als Winnaar (1999) van de British Books Awards (Nibbies), Children’s Book of the Year, de Nestle Smarties Book Prize (1998) en de FCBG Children’s Book Award (1999). Het boek debuteerde daarenboven op nummer 1 in de fameuze New York Times bestsellerlijst… voor volwassenen. Wereldwijd verkocht J.K. Rowling van haar Harry Potter reeks meer dan 195 miljoen exemplaren.

Synopsis
Auto’s vliegen, bomen vechten terug en een geheimzinnige elf komt Harry Potter waarschuwen net nu hij aan het tweede jaar van zijn verbazingwekkende ontdekkingstocht in de wereld van hekserij en hocus-pocus wil beginnen. Sprekende spinnen, brulbrieven en Harry die, tot afgrijzen van zijn vrienden, ontdekt dat hij de taal van de slangen praat… het wordt een bewogen jaar op Zweinstein, met toverduels, op hol geslagen beukers en een onheilspellende, met bloed geschreven boodschap: de Geheime Kamer is geopend. Om Zweinstein te redden zullen Harry, Ron en Hermelien al hun magische krachten en moed moeten bundelen.


Recent nieuws van dezelfde bron