:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: KOOPDVD MEI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD MEI 2003
Bron: A-Film - Datum: 2003-03-08 - Geplaatst door: Serge
HET WONDER VAN MAXIMA

Releasedatum koopdvd 17 april 2003

‘Het Wonder van Máxima’ speelt zich af op 1 en 2 februari 2002. Hoofdpersonages Maria Castillo en haar dochter Isabella, die stom is, hebben hun schamele bezittingen in Argentinië verkocht om getuige te kunnen zijn van het wonder dat zal plaatsvinden als Máxima in het huwelijk zal treden met de Nederlandse kroonprins. Op de dag van haar eigen huwelijk verdween Maria's man spoorloos en sindsdien verwacht ze hem op een goede dag weer terug te zien. Verzeild geraakt in de Amsterdamse feestdrukte raken moeder en dochter elkaar 's nachts echter kwijt. Veiligheidsadviseur Felix Bos ontfermt zich over de radeloze Maria en daarmee begint een hectische zoektocht tegen het decor van het koninklijk huwelijk. In een subplot blijkt dat de veiligheidsman zelf ook in een grote crisis zit: zijn Aziatische vriendin Min dreigt te worden uitgezet nadat ze jarenlang vergeefs heeft geprobeerd een verblijfsvergunning te krijgen. Op de dag voor de koninklijke huwelijksvoltrekking staat de Vreemdelingenpolitie voor de deur.

Regie: Paul Ruven

DVD specificaties:
Taal: Spaans / Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Documentaire
Audio: 2.0 en 5.1 Enhansed Stereo Sound
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 5
Feature Length: 90 min.



RAMSES

Releasedatum koopdvd 8 mei 2003

Een portret van zanger, acteur en schilder Ramses Shaffy, icoon van het vrijgevochten intense bestaan van de jaren zestig, over hoe Ramses worstelt met eenzaamheid in zíjn stad Amsterdam.

Regie en script: Pieter Fleury
Cast: Ramses Shaffy, Liesbeth List, Joop Admiraal, Louis van Dijk, Shireen Strooker
Winnaar Gouden Kalf 2002, Beste Lange Documentaire

DVD specificaties:
Taal: Nederlands
Genre: Documentaire
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD
Feature Length: 70 min.

* TBC Extra’s 2 live gezongen nummers, biografie, filmographies, interview
* deze extra’s zijn helaas nog in een vroeg stadium en nog niet 100 % zeker, dit ivm het proces van aankopen van de materialen.



BOWLING FOR COLUMBINE

Releasedatum koopdvd 15 mei 2003

Aan de hand van het Columbine-drama, waarbij twee scholieren het vuur openden op hun schoolgenoten en vervolgens zichzelf doodschoten, presenteert Michael Moore zijn ironische kijk op het gebruik van geweld en wapens in Amerika, waar banken een geweer kado geven bij het openen van een rekening. Hij bezoekt de wapenfabriek waar ouders van de kinderen uit Columbine werken en interviewt shockrocker Marilyn Manson en NRA-voorzitter Charlton Heston. Hij gaat op de koffie bij de broer van Terry Nichols, die samen met Timothy McVeigh terechtstond voor het het opblazen van het overheidsgebouw in Oklahoma, onderzoekt het educatieve belang van bowlen en probeert het verschil in vuurwapenslachtoffers te verklaren tussen Canada en de Verenigde Staten. Deze hilarische documentaire kreeg in Cannes in 2002 voor dit pamflet tegen de Amerikaanse wapengekte de speciale jubileumprijs uitgereikt.

Regie: Michael Moore
Script: Michael Moore
Cast: Marilyn Manson, Charlton Heston

Winnaar:
Nominatie Oscar 2003 : Best Documentary
Cannes Film Festival: 55th Anniversary Prize 2002, Nominatie Golden Palm
César Awards, France: César Best Foreign Film 2003
IDFA: publieksprijs 2002

DVD specificaties:
Taal: Engels / Frans
Ondertiteling: Frans / Nederlands
Audio: Engels/Frans dolby digital 2.0 en 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9 en DVD 5
Feature Length: 120 min.

* TBC Extra’s: original theatrical trailer en filmographies + press conference with Michael Moore, audio commentary, deleted scenes, opinions of journalists
* deze extra’s zijn helaas nog in een vroeg stadium en nog niet 100 % zeker, dit ivm het proces van aankopen van de materialen.



BEND IT LIKE BECKHAM

Releasedatum koopdvd 22 mei 2003

Jess is een mooi 18-jarig meisje van Indiase afkomst en heeft in tegenstelling tot 'normale meisjes' één grote passie: een voetbalprofessional zijn, net als haar grote voorbeeld David Beckham. Haar zeer traditionele ouders zijn het hier absoluut niet mee eens en dwingen Jess om volgens hun regels een leuke man te trouwen en zich te verdiepen in de oosterse kookkunst. Jess laat het hier echter niet bij zitten en knijpt er zo vaak ze kan tussenuit om te kunnen blijven voetballen. Dan komt ze via haar vriendin Jules in contact met Joe. Deze ontmoeting zet heel haar leven op z'n kop. Ze krijgt een basisplaats in zijn damesteam, wordt op hem verliefd en zet hiermee haar vriendschap met Jules op het spel. Ondertussen vinden haar ouders haar gloednieuwe voetbalschoenen en tot overmaat van ramp valt de belangrijkste wedstrijd van het jaar samen met de trouwdag van haar zus. Zal het Jess lukken om op tijd haar leven weer op orde te krijgen en kans te maken op een glansrijke voetbalcarrière?

Regie: Gurinder Chadha
Script: Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges
Cast: Parminder K. Nagra, Keire Knightley

DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 112 min.

Extra’s: Making of, Deleted scenes, Music video “Hot Hot Hot” en “Who Wants To Cook” Featurette, Filmographies, Original Theatrical Trailer



THE AVENGERS

Releasedatum koopdvd 8 mei 2003

Een film met daarin de 6 spannende afleveringen van de bekende serie “de wrekers”. From Venus with love, The Fear merchants, Escape in time, The see through man, The bird who knew too much, The winged avenger

Regie: Sydney Newman
Cast: Diana Rigg, Patrick Macnee, Honor Blackman, Ingrid Hafner

DVD specificaties: Dubbel DVD, Remastered in Full Colour
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Drama: Thriller
Audio: Dolby Digital 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Discformat: 2 x DVD 9
Feature Length: 6 x 50 min.

Extra’s: Filmographies



HOLLYWOOD ENDING

Releasedatum koopdvd 8 mei 2003

Val Waxman, tweevoudig Oscar-winnaar, is een afgedankte, neuro-tische regisseur geworden, die wanhopig op zoek is naar een comeback. Wanneer zijn kansen uiteindelijk lijken te keren, staat hij voor een dilemma. Moet hij gaan werken voor zijn ex-vrouw Ellie, die hem gedumpt heeft voor de baas van de studio (Treat Williams), de financier van de film, of moet hij zijn laatste kans op een comeback verspelen door de pijnlijke ont-moetingen met zijn ex te vermijden? Als Val door paranoia tijdelijk blind wordt, zullen hij en een paar vrienden alles moeten doen om zijn onvermogen te verdoezelen.Niemand mag weten dat hij de film regisseert zonder dat hij iets ziet. Is liefde ook blind als Val kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Ellie?

Regie: Woody Allen
Cast: Woody Allen (The Curse of the Jade Scorpion), George Hamilton (She’s too tall, Pets), Téa Leoni (Jurassic Park III, eep Impact), Debra Messing (tv-serie Will & Grace)

DVD specificaties:
Taal: Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Frans
Genre: Komedie
Audio: Dolby Digital 1.0
Aspect ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 5
Feature Length: 114 min.

Extra’s: original theatrical trailer, filmographies, production notes, cast biographies



HARD MEN

Releasedatum koopdvd 8 mei 2003

Tone is een keiharde crimineel die zich met zijn maffe maten Speed en Bear iedere dag beweegt in een duistere wereld van chantage, afpersing en moord. Als Tone zijn ex-vriendin tegen het lijf loopt en hoort dat hij een dochter heeft, knakt er iets. Hij besluit radicaal een punt te zetten achter zijn gevaarlijke leven. Gangsterbaas Pops Den ziet het afscheid van zijn beschermeling als verraad en buiten zichzelf van woede geeft hij opdracht om Tone uit de weg te laten ruimen. Maar wie gaat dat doen? Tone mag dan nu huisvader zijn, om hem een kopje kleiner te maken moet je toch van goede huize komen. J.K. Amalou beweegt zich met veel verve in het Britse gangstermilieu waarbij hij zwarte humor en keiharde misdaad op verfrissende wijze hand in hand laat gaan.

Regie en script: J.K. Amalou
Cast: Ross Boatman (The Finding), Vincent Regan (Black Night, Murphy’s Law), Lee Ross (Secret Society, Dropouts)

DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: 2.0 + 5.1 enhanced stereo sound
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 5
Feature Length: 88 min.

Extra’s: Filmography, trailer



MOONLIGHT

Releasedatum koopdvd 8 mei 2003

Gebaseerd op een idee van Carel Donck vertelt Moonlight het verhaal van de tiener Claire die in de schuur een bebloede jongen van haar leeftijd vindt. Hij is een jonge drugskoerier uit Afghanistan, neergeschoten na bewezen diensten, gebruikt als menselijk verpakkingsmate-riaal. Claire besluit de jongen voor zichzelf te houden. In haar armen herstelt hij langzaam. Ze worden verliefd. Als de grond onder hun voeten te heet wordt besluiten ze te vluchten. Opgejaagd door de boeven leven ze hun leven in sneltreinvaart.

Regie: Paula van de Oest (Zus en Zo, De Trip van Teetje)
Cast: Laurien van den Broeck (Mariken), Hunter Bussemaker, Johan Leysen (Le Roi Danse, Daems, La Reine Margot)

Winnaar: Pauze Jongeren Award 2002 tijdens het Nederlands Film Festival

DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Thriller
Audio: Dolby Digital 2.0 en 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 5
Feature Length: 88 min.

Extra’s: Originele bioscooptrailer, Filmographies, Deleted scenes



MELT DOWN

Releasedatum koopdvd 8 mei 2003

Na de mislukte poging zijn vrouw te redden van de kwade ‘Dokter’, neemt Kit Li (Jet li) een baan als bodyguard voor de wereldberoemde acteur Frankie Lane. Maar de geschiedenis herhaalt zich en Kit wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien als De Dokter en zijn gang een poging doet de Kroonjuwelen van Rusland te stelen door een luxueus hotel te bezetten tijdens een expeditie in Rusland. Omgeven door gewelddadige gangsters moet Kit een manier vinden om wraak te nemen…..

Regie: Jing Wong
Cast: Jet Li (Romeo Must Die, Lethal Weapon 4, The One), Jacky Cheung (Once Upon A Time In America), Ma Wu (Jacky Chan’s Police Story)

DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 5
Feature Length: 101 min.

Extra’s: Filmographies, Trailer



THE WEIGHT OF WATER

Releasedatum koopdvd 22 mei 2003

Fotojournaliste Jean bezoekt samen met haar echtgenoot Thomas, zijn broer Rich en diens vriendin Adeline een eiland voor de kust van New Hampshire. Ze wil er een brute moord onderzoeken op twee Scandinavische immigranten in 1873. Hoewel destijds een man terechtstond en is opgehangen, is het misdrijf nog steeds een punt van discussie. Tijdens haar onderzoek vindt Jean een getuigenverklaring van de derde vrouw die de aanslag overleefde. Ze komt tot de huiveringwekkende conclusie dat haar leven vele overeenkomsten vertoont met het leven van deze vrouw. Ook begint ze te vermoeden dat Thomas een relatie heeft met Adeline. Daardoor ontstaat een gespannen situatie vol jaloezie en wantrouwen. Tijdens een onheilspellende storm vallen voor Jean de puzzelstukjes uit het verleden langzaam op hun plaats.

Regie:Kathryn Bigelow (Strange Days)
Cast: Sean Penn (Carlito's Way), Elizabeth Hurley (Bedazzled), Catherine McCormack (Spy Game), Sarah Polley (eXistenZ)

DVD specificaties:
Taal: Engels/ Frans
Ondertiteling: Nederlands / Frans
Genre: Thriller
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 + DTS / Frans Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 113 min.

Extra’s: original theatrical trailer en filmographies, interview with cast and crew



SNAPSHOT

Releasedatum koopdvd 22 mei 2003

De Amerikaan Larry Brodsky (BURT REYNOLDS) runt een tweedehands boekenwinkel in hartje Amsterdam waar hij elke woensdagmiddag op zijn wenken bedient wordt door het hoertje Rose (ANGELA GROOTHUIZEN). Op een dag komt Aïsha (CARMEN CHAPLIN), een jong eigenzinnig Amerikaans meisje van Marokkaanse afkomst, de boekenwinkel binnen. Haar verschijning doet Larry meteen denken aan Nama (JULIE CHRISTIE), zijn ooit verloren jeugdliefde en hij vraagt haar meteen hem te komen helpen in de winkel. Aïsha geeft echter geen gehoor aan zijn liefde. Haar tijd wordt totaal opgeslokt door haar passie; het fotograferen van haar eigen naakte lichaam. Hierdoor raakt ze al snel bevriend met Tim die de fotozaak naast Larry’s winkel runt. De levens van deze drie mensen krijgen een dramatische wending als Max Meyer, de plaatselijke maffiabaas, zijn zinnen heeft gezet op Larry’s winkel omdat hij daar ’s werelds eerste Sex supermarkt wil openen.

Regie: Rudolf van den Berg
Cast: Burt Reynolds (Hollywood Sign, Driven), Julie Christie (No Such Thing, Afterglow), Carmen Chaplin (Pourquoi pas moi, The Serpent’s Kiss), Angela Groothuizen (Pietje Bell, tv programma “De Uitdaging”), Pierre Bokma (Minoes, Qui Vive)

DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Romantiek
Audio: Dolby Digital 2.0 en 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 5
Feature Length: 90 min.

Extra’s: Filmographies - Original Theatrical Trailer



PAPILLON

Releasedatum koopdvd 22 mei 2003

Papillon wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het plegen van een moord die hij niet gedaan heeft. De enige mogelijkheid en hoop op vrijheid die hij heeft, is ontsnappen. Op de overtocht van de oceaan maakt hij kennis met Louis Delga ( Dustin Hoffman) en samen gaan ze de uitdaging aan om te ontkomen van de opgelegde gevangenisstraf. De een beheerst fysieke kracht, terwijl de ander geld heeft. Zal Papillon er in slagen te ontsnappen?

Regie: Franklin J. Schaffner
Cast: Dustin Hoffman (The Runaway, Being John Malcovich, Outbreak), Steve McQueen (The Getaway, The Hunter)

DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: Dolby Digital 5.1 en DTS
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: 1 x DVD 9 + 1 x DVD 5
Feature Length: 150 min.

Extra’s original theatrical trailer en filmographies, 3 promotional trailers, Making of The Magnificent Rebel (12”) TBC, Biographies van Steve McQueen and Dustin Hoffman (50”), Production Notes



APPLESEED

Releasedatum koopdvd 22 mei 2003

Appleseed is een angstige visie op de toekomst die zich afspeelt na de apocalyps van de 3de Wereld Oorlog. De mensheid wordt bestuurd door een nieuw ras, de Bioroids, wezens die half androïde en half menselijk zijn. In dit onheilspellende toekomstbeeld, hebben de overgebleven wereldregimes de utopische stad Olympus vlakbij de Canarische eilanden opgebouwd. Bioroids hebben de macht in Olympus, het menselijke gedeelte van de bewoners van Olympus komt hier echter al snel tegen in verzet. Een groep van terroristen wordt bij elkaar gebracht met de missie om Gaia, de computer die Olympus bestuurd, te vernietigen...

Regie en script: Kazuyoshi Katayama

DVD specificaties:
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Manga
Audio: Dolby Digital 5.1 + 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 5
Feature Length: ? min.

Extra’s: Trailer (animated menu’s), character Files