:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: COLOUR OF WAR 3
PERSBERICHT: COLOUR OF WAR 3
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2003-03-19 - Geplaatst door: Serge
Bridge Entertainment Group brengt op 18 maart het derde deel op de markt van de documentaire Colour of War. De koopdvd bevat 4 afleveringen, goed voor ruim 3,5 uur unieke beelden in kleur. De dvd biedt daarnaast ook plaats aan maar liefst 25 minuten extra beeldmateriaal. Paul Jambers verzorgt de Nederlandstalige bewerking en voice over, de dagboekfragmenten spreken Herbert Flack en Hilde Van Mieghem in.

Trage Reactie
Het Verdrag van Versailles aan het eind van de Eerste Wereldoorlog is een straf voor Duitsland, maar betekent ook het begin van een nieuw conflict. In de jaren dertig heerst een ernstige economische crisis in de wereld. De Verenigde Staten van Amerika krijgen een grote klap, maar weten hun economie weer op te bouwen. Dan valt Duitsland in 1939 Polen binnen, en barst de hel los in Europa.

Oorlogsfronten
Na de Japanse aanval op Pearl Harbour in december 1941 moeten de Verenigde Staten man en macht inzetten om een wereldoorlog op twee fronten te bevechten. Afro-Amerikanen en vrouwen krijgen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt en aan het front wanneer het land 16 miljoen mensen rekruteert voor het leger.

Toorn
De Amerikanen en hun geallieerden vallen Normandië binnen, bevrijden Parijs en trekken door naar Duitsland. De Duitsers reageren met een tegenaanval in de Ardennen in de winter van 1944-1945. Bij deze aanval, later bekend geworden als het Ardennenoffensief, leden de VS één van hun zwaarste verliezen in de Tweede Wereldoorlog. Maar de Amerikanen herstellen zich en dringen door tot in het hart van het Derde Rijk, waar zij de gruwelen van Buchenwald en Dachau ontdekken.

Overwinning
Het laatste deel van deze serie vertelt enerzijds over de Amerikaanse oorlog in de Stille Zuidzee en anderzijds over de militaire acties op de centraal gelegen eilanden, waarbij de verdedigende Japanse troepen nog liever zelfmoord plegen dan zich over te geven. President Roosevelt komt plotseling te overlijden en de nieuwe president, Harry S. Truman, moet beslissen of hij gebruik zal maken van de atoombom; een wapen dat in het grootste geheim is ontwikkeld.

Kenmerken dvd
Speelduur 185 minuten
Taal Nederlands / Engels
Ondertiteling Nederlands
Beeld 4:3
Audio Dolby Digital 2.0

25 minuten extra¹s op dvd
Bij het maken van deze serie zijn veel bijzondere fragmenten niet in het uiteindelijke televisieprogramma terechtgekomen. Alleen op deze dvd staat dit opmerkelijke materiaal, waaronder beelden van Pearl Harbour en de slag om Midway door regisseur John Ford en gedeeltes uit trainingsfilms.


Recent nieuws van dezelfde bron