:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: BARBIE EN HET ZWANENMEER
PERSBERICHT: BARBIE EN HET ZWANENMEER
Bron: Universal - Datum: 2003-05-09 - Geplaatst door: Serge
Voor het derde achtereenvolgende jaar bundelen Entertainment Rights plc - een van de meest vooraanstaande Britse mediabedrijven en gespecialiseerd in eigendomsrechten en de verspreiding van kwaliteitsprogramma’s, merkproducten en merknamen voor kinderen en gezinnen - en Mattel, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, hun krachten samen met Universal Pictures International, die zal zorgen voor de verspreiding van de derde langverwachte Barbie-film Barbie™ en het Zwanenmeer op DVD. De overeenkomst werd gesloten met Universal Pictures Visual Programming (UPVP), een unit van Universal Worldwide Home Entertainment (UWHE) die zich bezighoudt met speciale producties en fondsenwerving.

De vorige twee speelfilms van Mattel, Barbie in de Notenkraker™ en Barbie™ als Rapunsel waren, uitgebracht op video, wereldwijd een groot succes. Beide films werden door alle grote netwerken op tv uitgezonden, onder andere door Super RTL in Duitsland, M6 in Frankrijk, Mediaset in Italië, TVB in Hongkong, SBS in Korea en Network 7 in Australië.

In Barbie™ en het Zwanenmeer, gebaseerd op de onvergetelijke muziek van Tsjaikovski en het traditionele sprookje, speelt Barbie de rol van Odette, de jongste dochter van een bakker. Ze volgt een eenhoorn naar het Betoverde Bos. Daar wordt ze door Roodbaard, een boosaardige tovenaar die van plan is zijn nicht de Elvenkoningin te overwinnen en zo de macht over het bos te krijgen, veranderd in een zwaan. Met als enige wapens haar moed, eerlijkheid en intelligentie is het Odettes taak het Betoverde Bos en zijn inwoners te redden.

De film is ingesproken door Kelsey Grammer (“Frasier”) en Maggie Wheeler (“Friends”) en is een combinatie van verhaal en ballet met zulke levensechte bewegingen van de dansers dat de figuren met sensationele elegantie tot leven komen. Op magische wijze laat Barbie™ en het Zwanenmeer zien dat onzelfzuchtige liefde de wereld kan veranderen.

In de onlangs ondertekende overeenkomst staat dat Universal Pictures Visual Programming wereldwijd, met uitzondering van de Verenigde Staten, Canada, Ierland en Groot-Brittannië, de videorechten heeft overgenomen van Entertainment Rights plc, die de televisie- en videorechten voor alle gebieden buiten de Verenigde Staten en Canada in handen heeft. Voor de verkoop en distributie van de videorechten in Groot-Brittannië en Ierland heeft Universal Pictures International een overeenkomst gesloten met Entertainment Rights plc.

“Het succes van de vorige Barbie-films was ongekend en het is een waar genoegen opnieuw met Mattel en Universal Pictures te kunnen samenwerken voor Barbie™ en het Zwanenmeer. Wij zijn ervan overtuigd dat meisjes, waar dan ook, deze film graag willen hebben”, aldus Mike Heap, Chief Executive van Entertainment Rights plc.

Rob Hudnut, Executive Producer van Mattel Entertainment, verklaarde: “Meisjes en hun families houden al generaties lang van het verhaal van het Zwanenmeer. Wij zijn blij dat wij weer kunnen samenwerken met Entertainments Rights en Universal om dit betoverende verhaal bij kinderen overal ter wereld in de huiskamer te kunnen brengen.”

Hugh Rees-Parnall, President van Universal Pictures Visual Programming: “Wij vinden het fantastisch dat wij voor de derde keer mogen samenwerken met Mattel en Entertainment Rights zodat wij het publiek nog meer Barbie-magie kunnen aanbieden. We hebben bewezen dat wij met gebundelde krachten een geweldig team vormen en wij zullen het schitterende succes van de vorige twee speelfilms zeker evenaren.”

UIT HET ARCHIEF