:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ONE HOUR PHOTO
PERSBERICHT: ONE HOUR PHOTO
Bron: Fox - Datum: 2003-05-24 - Geplaatst door: Werner
Een akelig spannende thriller met Robin Williams in een glansrol.
Te koop op DVD vanaf 11 juni.

Denk twee keer na voor U uw foto's laat ontwikkelen: U bent bekender dan U denkt, en niets is gevaarlijker dan een vertrouwd gezicht...

Een verhaal dat je de keel dichtsnoert...

In de lokale supermarkt "Savemart" letten maar weinig bezoekers op de man achter de balie van de fotoservice waar je in een uur je kiekjes kan laten ontwikkelen. De vriendelijke, teruggetrokken bediende Seymour Parrish (Robin Williams - Insomnia, Good Will Hunting, Mrs. Doubtfire) ziet er dan ook niet uit als een messen zwaaiende gek, en Nina Yorkin (Connie Nielsen - Gladiator, The Devil's Advocate) gunt hem steeds een warme glimlacht wanneer ze hem de rolletjes met familiefoto's toevertrouwt. Seymour ('see more'...) ziet echter meer van deze familie dan ze zich wel kunnen voorstellen, en hij voelt zich zo verwant met dit schijnbaar ideale modelgezin uit de groene randstad dat hij geen enkele verstoring van dit ideaalvbeeld aanvaardt...

Filmtaal met dubbele bodems

Seymour Parrish mag er dan grappig uitzien met z'n getrimde oranje haar en z'n mimiek van een houten klaas, hij is ook een psychopatische stalker. Zijn obsessie komt in een stroomversnelling wanneer de politie hem oppakt en hem vertelt dat z'n foto's kunnen worden gebruikt als bewijs tegen hem. Seymour leeft omringd door snapshots van anderen, en door die plaatjes leidt hij leidt hij als het ware een virtueel gezinsleven van de Yorkins. Dit kunstmatig universum overvalt en beklemt ook de kijker dankzij het bijzondere camerawerk dat regisseur Romanek als bewuste statement introduceert. De belichting is té perfect, en zeker de beginscène lijkt wel een generieke commercial, met supermarktmuzak die zich vermengt in de eigenlijke soundtrack.

Excellente regie en biljante vertolking

Die visuele, reclame-achtige perfectie en stilering hoeven niet te verwonderen: regisseur Mark Romanek is een van de belangrijkste videoclipregisseurs van de jaren negentig. Hij creëerde onder meer clips voor Madonna, Bowie en Michael Jackson, en twee ervan zitten in de vaste collectie van het Museum of Modern Art in New York.Van de supermarkt in One Hour Photo maakt Romanek een surrealistisch tableau.
Robin Williams zet simpelweg een briljante acteerprestatie neer in One Hour Photo,\. Zijn vertolking werd zowel door de filmcritici als het publiek togejuicht. In 1998 won Williams al een Oscar voor de beste bijrol in Mrs. Doubtfire, en zijn palmares van in totaal vijftig nominaties en bekroningen van de voornaamste filmprijzen maakt hem tot een van de meest uitzonderlijke acteurs wereldwijd.

Productinformatie koop-DVD:
Releasedatum: 11 juni 2003
Genre: psychologische thriller
Leeftijd: 16
Lengte: ca. 92 min
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans
Engels: Engels, Frans Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Audiocommentaar door de regisseur en Robin Williams
• Cinemax featurette (ca. 14 min.)
• Charlie Rose Show (ca. 36 min.)
• Sundance: Anatomy of a scene (ca. 28 min.)


Recent nieuws van dezelfde bron